MotoNews.pl

Dluzsze sruby do kol w maluchu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kumpel ma w kaszlu zamontowane dystanse i przykrecone jest to srubami do kol od jakiegos mercedesa ale niestety nie pamieta od jakiego modelu( sruby sa dluzsze o torszke ponad 1 cm. Moze spotkal sie ktos ze srobami ktore pasuja do malucha a sa dluzsze. Nie chce wydawac kolo 100 zl za 8 dlugich srub, chyba ze znacie kogos w kraku kto dorobi mi szpilki w przystepnej cenie. Jaka musi byc twardosc materialu na szpilki???

mam takie dłuższe śruby moge ci odsprzedać
jak coś wal na priv

ja mam 8 śrub do alu felg do malucha, badz pod dystans 17mm do sprzedania, jak coś to wal na priv

Twardość jeśli dobrze pamiętam to 12.9 a minimum to 10.9!! No i uważam, że takich rzeczy nie powinno się dorabiać!!

Cytat:
2004-01-26 19:25:54, simon_pg pisze:
Twardość jeśli dobrze pamiętam to 12.9 a minimum to 10.9!! No i uważam, że takich rzeczy nie powinno się dorabiać!!

seryjne maja wytrzymałośc 8,8 niektóre dłuższe też maja takowa

ja kupilem sruby plywajace firmy oz-wheels i maja 10,9 i zadze ze sa wystarczajaco wytrzymale, a 12,9 to widzialem tylko do przykrecania kola talezowego do dyfra

A mercedes to chyba ma szpiki a nie sruby i kolo przykreca sie nakretkami (przynajmniej tak w 114 bylo)

[ wiadomość edytowana przez: Samael dnia 2004-01-26 22:01:31 ]

Ja tez mam dystanse i za dłuzsze sruby ORGINALNIE pasujace do boba płaciłem po 1zł20gr od sztuki... śruby sa dłuzsze chyba o 1cm..(chyba...)

Cytat:
2004-01-27 12:26:35, ThomasTsT pisze:
Ja tez mam dystanse i za dłuzsze sruby ORGINALNIE pasujace do boba płaciłem po 1zł20gr od sztuki... śruby sa dłuzsze chyba o 1cm..(chyba...)

to albo zajebiscie tanio albo zajebiście dupiane śruby kupiłeś, za za 16 śrub dałem 120zł tylko ze są dłuższe o 2cm, a ich twardość to 12.9

Cytat:
2004-01-27 12:26:35, ThomasTsT pisze:

to albo zajebiscie tanio albo zajebiście dupiane śruby kupiłeś, za za 16 śrub dałem 120zł tylko ze są dłuższe o 2cm, a ich twardość to 12.9

Na tych srobkach jezdze juz rok ;]..i nic sie nie dzieje...a pzrez rok ostro sobie szalałem..kreciłem baczki..i pare startow w sprawnościowkach... jezdziłem duzo na toże kartingowym na szybkich i ostrych zakretach...a koła nadal sie trzymaja.. nie wiem jakiej sa twardosci.. ale działaja.. ;]...