MotoNews.pl
1 Czary czy co? (36788/5) - PT

Czary czy co?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Od 3 miesięcy zaobserwowałem 3 razy coś takiego w moim poldocie: odpalam zimny silnik, jade, wskazówka temperatury rośnie po pewnym czasie do 70 stopni, ale z wentylatora leci zimne powietrze, jak zahamuje i wcisne sprzęgło to silnik tak jakby chciał zaraz zgasnąć, chodzi na bardzo wolnych obrotach (500). po chwili obserwuje że wskazówka temperatury opada do 40 stopni i zaczyna juz lecieć coś cieplejszego i juz norlmalnie zaczyna się nagrzewać i juz silnik nie gaśnie gdy osiągnie "te faktyczne 60-70 stopni". I teraz pytanie: co się dzieje ????????

to normalne przy uszkodzonym termostacie. Kup nowy o temperaturze otwarcia 87 (f-my metal-incar) Problemy znikną.

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

ok, dzięki..

a czy to przypadkiem nie termostat na filtrze powietrza ?

Cytat:
2004-01-21 11:29:18, jarbar pisze:
a czy to przypadkiem nie termostat na filtrze powietrza ?

kurcz eja juz szukam dlugo w Trojmiescie termostatu na 87 stopni i nie ma - najwiekszy maja 85

Cytat:
2004-01-22 15:14:35, jarbar pisze:
kurcz eja juz szukam dlugo w Trojmiescie termostatu na 87 stopni i nie ma - najwiekszy maja 85

W Gdyni dostalem z nastawem 88 w pierwszym sklepie do jakiego poszedlem

powiedz gdzie - ja w Gdańsku nie moge znaleźć a prazydałoby się dogrzać mój biedny Poldolocik

Na Starowiejskiej, 50 metrow w duł w strone Swietojanskiej od skrzyzowania z 3 maja

Ja chyba zmienie termostat na 87 st,bo u mnie cały czas 80 przy normalnej jeździe.
Chyba że zapodam kartonik

no i dupa, wymieniłem termostat, uszczelke pod głowicą, i dalej to samo, przy ostrzejszym hamowaniu mi poprostu gaśnie, (nigdy mi nie gaśnie podczas jazdy), kurde moze układ chłodzenia zapowietrzony bo odpowietrzaliśmy ale moze nie dokładnie, kurde już sam nie wiem, a zaczyna mnie to wkur....iać....