Gdzie są światła awaryjne w 2103??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
podłączyłem już prawie całą elektrykę ale nie wiem gdzi powinien być wylącznik awaryjnych. jak to jest zrealizowane w 2103??

nie m
są dopiero w 2106 - w 2103 nie było

Ja też nie mam awaryjnych ...trzeba dorobic jesłi chcesz je mieć

pytanie czy muszę je mieć?? jeśli przepisy mówią że muszę to jak je zrobić???

Kiedyś światła awaryjne nie były obowiązkowe, tak jak np. lampa przeciwmgielna z tyłu czy cofania.Przepis mówiący o tym, że każdy samochód aby mógł być zarejerstrowany, musi posiadać z tyłu przeciwmgłową, cofania i awaryjne został wprowadzony gdzieś tak w półowie lat osiemdziesiątych (mniej więcej wtedy gdy weszły Maluchy FL, które to miały te właśnie światła, a wcześniejsze wersje nie miały). Jednakże jeżeli auto było w Polsce zarejerstrowane przed wprowadzeniem tego przepisu, to jest OK, możesz jeździć, nikt Ci nic nie zrobi. Także nie musisz mieć obaw. To jest mniej więcej tak samo jak z obowiązkiem katalizatora i spełniania norm Euro II. Jeżeli masz auto bez katalizatora, które w Polsce pierwszą rejerstrację miało przed wejściem tego przepisu, to w dalszym ciągu można się nim legalnie poruszać, tudzież dopuszczalne jest przerejerstrowywanie go (np. na skutek zmiany właściciela itd.).
Także absolutnie nie musisz się niczego obawiać.

no to bardzo dobrze. a czy lada 2103 miała światło cofania???

nie musisz meć aaryjnych tak jak miły powiedział
światło cofania mieć musisz - orginalnie było tak jak w pf125p pod zderzakiem na środku wpasowane w tylny pas