Aparat zapłonowy w 125p - ktoś słyszał o takim patencie ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Dostałem informację, że jest możliwość przeszczepienia aparatu zapłonowego z Żuka do Fiata 125p. Chodzi tu oczywiscie o aparat elektroniczny. Ktoś słyszał o takiej przeróbce ? Wie jak to się sprawuje ?
Plusem jest to że kable z kopułki wystają z boku a nie jak normalnie u góry.

pozdrawiam
Koniu

Witam!
Koniu,a nie prościej kupić kopułkę do Fiatowskiego aparatu,przecież są takie?
Pozdrawiam

Witka.
Nie chodzi tutaj o zastąpieniu jednego aparatu drugim tylko po to żeby mieć kopułke z innym wyjściem na kable. Po prostu mój aparat zapłonowy nadaje się do najprawdopodobniej wymiany a w polmozbycie w promocji można kupić aparat z Żuka za niewielkie pieniądze. Dlatego też pytam czy można włożyć taki aparat, czy ma podobną charaktersytyke itp. ?

koniu chodzi o to ze te 5 fajfusow z kopulki nie idzie do gory, tak jakby pod obudowe filtra, tylko tak na bok????chodzi o sama kopulke? tez bym sie pokusil o cos takiego, ile kosztuje w tej wyprzedazy???

Chodzi mi o cały aparat zapłonowy z Żuka ( który jest własnie w wyprzedaży ) a nie o samą kopułkę. Nie wiem czy kopułka z Żuka będzie pasowała do zwykłego aparatu 125p/Polonez.
Trzeba spytać w jakimś sklepie motoryzacyjnym, chyba że ktoś kto czyta forum będzie coś wiedział, ale marnie to widzę

dzisiaj z mountezem byliśmy w POLMO, gośc powiedział, że większość rzeczy jest już wykupiona (do maluchów nie ma już NIC)

Witam.
Jeśli chodzi o kopułke z Żuka to pasuje do seryjnego aparatu zapłonowego FSO/Polonez. Więc jak ktoś chce mieć wyjście na kable z kopułki z boku, żeby mu nie zawadzały o termostat to może sobie pozwolić na taki przeszczep

pozdrawiam

hmm ciekawe. rozumiem że pasuje do silnika polonezowskiego?bo taki mam a ta seryjna kopułka to faktycznie jest porażka..Koniu , potwierdź tylko że do silnika polonezowskiego i jak tylko bede miał czas to zaraz zaczynam szukać takiej kopułki

Polonezy seryjnie miały montowane dwa rodzaje kopułek - proste i łamane - do tego były stosowane dwa rodzaje przewodów w zależności od rodzaju kopułki.

Jestem w trakcie namierzania aparatów i kopułek z Żuka. Cena oczywiście zerowa.

Magnum - tak chodzi o silnik polonezowski...

Jeśli chodzi o kopułkę to tak jak napisał X-Man można kupić i kopułke prostą i łamaną...Jednak tą łamaną ciężko dostać...

Co do aparatu z Żuka to wyjaśniono mi i przekonano, że nie warto tego zakładać do silnika więc Krzemowy nie musisz tych części namierzać .

pzdr.