| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
_FAZI_ SYMPATYCZNY GOŚĆ Samara Danzing | 2004-01-24 14:35:25 Hmm dzis odpalilem mojego szrota (Łada) i jechale wszystko bylo ok plyn chlodniczy mielem ful.No i nagle w samochodzie zaczela sie robic mgla a wskazowka od temperatury silnika byla na czerwonym polu jakos doczlapalem sie do domu a i silnik zaczol dziwnie pracowac.Co sie moglo popsuc ?? Pomocyyyyyyy bo chodza mi guopie pomyslu Typu spalenie auta w lesie |
_FAZI_ SYMPATYCZNY GOŚĆ Samara Danzing | 2004-01-24 14:50:36 Hmmm troche krucho z kasa i wolal bym sam to wymienic i jak byscie mogli opisac mi to tak bardziej szczegulowo byl bym bardzo wdzieczny |
_FAZI_ SYMPATYCZNY GOŚĆ Samara Danzing | 2004-01-24 14:56:27 A ile cie kosztowala naprawa u mechanika ?? jak nie drogo do moze sie tam zawleke i mi zrobi bo na dwozu kosa na maxa |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2004-01-24 15:22:04 Witam
Fazi, z tego co mi pisałes na GG masz walniętą jakąs rurke, trzeba to na spokojnie objerzeć, naprawa zapewne jest banalna, tylko ten mróz wkurza.. |
_FAZI_ SYMPATYCZNY GOŚĆ Samara Danzing | 2004-01-25 12:09:58 Wczoraj jak patrzalem to nic nie widzialem bo ciemno bylo ale chyba zostawie do wiosny Ladzine niech lezy |
_FAZI_ SYMPATYCZNY GOŚĆ Samara Danzing | 2004-01-25 20:45:44 Dzis byl umnie Franc i przyczyna byla odnaleziona |
pawel_krakow | 2004-01-25 21:52:38 FAZI _ skoro jeździleś bez oleju... na to bym nie wpadł - no i tak jak pisze Perzan ta mgła była naprawdę dziwna Ale silniczek musiał Ci się porządnie przegrzać - a my zwalaliśmy jak zwykle na biedny termostat Módl sie ,żeby panewki to przeżyły Paweł |
Franc SYMPATYCZNY GOŚĆ była 2107, teraz Gol ... Gdańsk | 2004-01-26 06:08:23 dodam ze oleju u Faziego na bagnecie nie bylo, na korku majonez jest, zadnych wyciekow nie widac wiec to jest przyczyna, uszczelka.Silnik odpalilismy na chwile, i po wylaczeniu sprawdzalismy bagnet co chwila, az po jakims czasie wyciagnalem suchy.
Co do mgly w samochodzie to byly to opary plynu chlodzacego, ktory przez wentylacje dostal sie do kabiny, tez tak mialem jak mi przewod pekl.A Fazi wyraznie mowil ze mu parowalo z kazdego korka. [ wiadomość edytowana przez: Franc dnia 2004-01-26 06:37:22 ] |
_FAZI_ SYMPATYCZNY GOŚĆ Samara Danzing | 2004-01-26 15:20:30 Hmm czyli jednym slowem musze wymienic uszczelke pod glowica, nalac oleju i plynu chlodniczego i sprawdzic ta nagrzewnice i bedzie wszystko w pozadku ???Czy jeszcze cos ??
Tak sie zatanawiam czy aby nie zacholowac do mechanika i zeby on zobaczyl i ocenil bo jak chodzi o uszczelke to ja juz niestety sam tego nie zrobie |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2004-01-26 18:57:59 Witam
Fazi, to wszystko są rzeczy właściwie do zrobienia w własnym zakresie, do zamontowabnia głowicy potrzebny jest tylko klucz dynamometryczny, ale takowy posiadam, jedyny chyba problem to trzeba by załatwić jakiś garaż, bo przy takich temperaturach pod domem tego sie nie zrobi. Przygotuj sie na wymianę oleju z filtrem, tj ok 50 zeta, plus koszt usczelki to ok 20 zeta. reszta to tylko własna praca, to tyle jesli nie chcesz czekac do wiosny z autkiem. gorsza sprawa jesli praca bez oleju spowodowała jakieś większe uszkodzenia, np, przytarcie panewek i cylindrów, czy wypaczenie głowicy, wtedy i koszty i robocizna sporo wzrosnie. przed ostateczną decyzją co robić warto sprawdzic rzeczywisty stan oleju, ile go brakowało POD bagnetem. Zastanawiałbym się jeszce czy nie wpuścić po kilka, kilkanaście gramów oleju do cylindrów przez otwory na świece, i zakrecić chwilę rozrusznikiem, by zabezpieczyć silnik przed dłuższym postojem |
Michal_Krakow SYMPATYCZNY GOŚĆ Lda 21072 Kraków | 2004-01-26 20:03:34 Fazi nie zalamuj sie i nie pal auta !!!
Moja Ladna stoi pod blokiem od soboty Akumulator mam w domu i nawet nie mysle aby do niej schodzic !!! Moze jutro zciagne ja do warsztatu !!! Tez najchetniej zrobilbym to sam bo wiele nie trzeba lecz ten mrozik mnie skutecznie odstrasza Chociarz jak by bylo zero st C to juz bym sie zast ale przy -9 to wybaczcie ale jade autobuskiem Pozdrawiam MISIEK !!! |
Franc SYMPATYCZNY GOŚĆ była 2107, teraz Gol ... Gdańsk | 2004-01-26 20:08:22 Moja stoi tez pod domem i dlugo nigdzie nie pojedzie, powod : tlumik mi odpada a kasy nie mam teraz na nowy.A poza tym to nawet przy -20 odpala i jezdzi. |
_FAZI_ SYMPATYCZNY GOŚĆ Samara Danzing | 2004-01-26 22:20:38 Hmm do wiosny to taki maly zart bez autka jak bez reki na razie jezdze starego uniakiem ale musze ladzitsu naprawic czym predzej |
Yanosik ŁADZIARZ ![]() Lanos Schneidemühl | 2004-01-26 23:00:22 Eeeeeeeeeeeeee.... Nie kupowałbym używanego silnika za 350 zeta. Wolałbym zrobić remont i jeździć obecnym. WŁADujesz 600 zeta i będziesz miał 2 stare niepewne silniki. ----------------- Dawniej najszybsza Łada w klubie i prawdopodobnie najlepsza Łada na świecie. |
andrzej_krakow (S) MEGA ŁADZIARZ Złom 2105 aktualnie Warszawa | 2004-01-27 09:56:07
Masz 100% racji, Yanosik. Nie wyobrażam sobie wsadzenia silnika niewiadomego pochodzenia bez remontu do auta. Zakup innego silnika ma sens jeśli np. chcesz mieć większy lub twój sie już nawet do remontu nie nadaje. Ale tu też przed przekładką wymagany jest najpierw porządny remont. pozdrawiam Andrzej |