MotoNews.pl
8 Skoda Felicja 1.3MPI z Elpigaz Leonardo pytanie... (173338/0) - PT

Skoda Felicja 1.3MPI z Elpigaz Leonardo pytanie...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich mam pytanie odnośnie tej instalacji otóż wczoraj udało mi się usunąc jedną usterkę, ponieważ instalacja długo nie przełanczała mi na gaz jak podłączyłem centralke z programem Leonardo version 2.2.7 to temperatura wogóle nie wzrastała a powodem był czujnik temperatury który odczepił się od parownika ale jak tym programem ustawia się dawkowanie gazu oraz jakie parametry ustawienia powinny byc w moim sprzęcie.
Pozdrawiam.

Koledzy czy nikt nie jest w stanie udzielic mi pomocy...
Pliss...

Cytat:
2007-01-28 10:00:18, pacer81 pisze:
jak tym programem ustawia się dawkowanie gazu oraz jakie parametry ustawienia powinny byc w moim sprzęcie.

Ale cos Ci nie działa czy jak? Jak wszystko OK to lepiej nie grzebać.

Działac działa tylko zamierzam wymienic filtr powietrza a z tego co wiem przy takiej wymianie należało by poustawiac parametry dawkowania na nowo bynajmniej gazownik do którego jeździłem zawsze mi ustawiał a teraz chciałbym spróbowac własnych sił ale nie wiem jak w sofcie dokonac tych zmian no i jakie są tolerancje w ustawieniach. No i na dzień dzisiejszy wyczuwam też że auto jest troche przymulone byc może wina gazu. Więc jeśli ktoś może mi to zagadnienie przybliżyc to byłbym bardzo wdzięczny.

Zrób zrzuty ekranu z aktualnych ustawień.

Wraz ze zmianą filtra powietrza zmienia się podcisnienie ssania więc należy regulować wydatek reduktora poprerz popuszczenie sruby dawkowania(czyli należy ją minimalnie odkręcić) i zrobic kilka prób drogowych.Jeśli nie musisz to nie grzeb w ustawieniach softu.