[2103] Stuki w tylnym kole przy hamowaniu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!!Ostatnio zmienilem tylne kola w Ladnej na zimowe.Felgi sa z DFa.Po zmianie tychze z okolic tylnego lewego kola dobiega stuk,kiedy hamuje.Dzwiek jest taki,jakby sruba mocujaca felge tlukla o cos w srodku bebna...Czy to mozliwe???Dodam tylko,ze wczesniej mialem zalozone takze identyczne felgi od DFa i wszystko bylo git
Pozdrawiam!!!
el_

-----------------
http://plepleple.pl

Witam
Możliwe, może ta nowa felga ma bardziej wygnieciony czy wytarty stozek pod srube?..
wykręcaj po jednej śrubie obejrzyj je wszystkie i wszytsko stanie się jasne

Zdejmij szybko bęben i zobacz czy nie odkleiła się okładzina cierna...Miałem to i skończyło się awarią niszczącą bęben i jazdą przez kilkadziesiąt km bez hamulców....

Albo z bębna zrobiło się jajo!? Tak czy tak lepiej całość rozebrać i sprawdzić!

Dołącze sie do tego wątku bo od jakiegos czasu mi cos tak dziwnie puka z tylu jak wrzuce na luz i podjeżdżam powoli to słychać z tyłu takie "puk puk puk puk" ale bardzo cicho, delikatnie i nie zawsze wydaje mi sie ze to jest prawe tylnie kolo i raczej to nie jest dzwiek taki gumowy, cos twardszego ale nie zawsze szczegolnie gdy jade sobie wyrzuce bieg i na luzie podjezdzam, dziwne troche moze śruby juz sie wyrobily ale to by raczej caly czas bylo slychac, aha na biegu jak jade to nie słychać tego.