[Yaris] Listwy boczne

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Nosze sie z zamiarem zakupienia do Yarisa (3D) listew bocznych. Alternatywy sa chyba 3:
- ASO - ok 170-180zl (z tego co mi wiadomo)
- jakies uniwersalne - z gory odpadaja
- http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=20633813
Rozwiazanie nr 3 wyglada calkiem niezle - IMO te oferowane w ASO sa chyba podobne (takie same ?) (moze ktos kupowal w ASO i moze porownac ?).
Co o tym sadzicie ? Czy ktos z Was kupowal moze listwy u tego sprzedajacego ? A moze wiecie kto to produkuje ??

Cytat:
2004-01-31 16:00:40, tmw pisze:
IMO te oferowane w ASO sa chyba podobne (takie same ?) (moze ktos kupowal w ASO i moze porownac ?).
Co o tym sadzicie ? Czy ktos z Was kupowal moze listwy u tego sprzedajacego ? A moze wiecie kto to produkuje ??

Nie, takie same nie są, moje wyglądają ciut inaczej. Ja mam kupowane w ASO, ale co można porównać na zdjęciu .
Ja bym na Twoim miejscu poczekała aż ktoś to kupi i wystawi jakiś komentarz, bo na razie to jeszcze nikt tego nie kupił. Jeżeli komentarze będą pozytywne to, dlaczego nie, możesz kupić.

Pozdrawiam
Katka

Cytat:
2004-02-01 13:55:29, Katka pisze:
Ja bym na Twoim miejscu poczekała aż ktoś to kupi i wystawi jakiś komentarz, bo na razie to jeszcze nikt tego nie kupił. Jeżeli komentarze będą pozytywne to, dlaczego nie, możesz kupić.

Powiem szczerze, ze optymalne rozwiazanie to namiar na producenta - i nie chodzi tu o cene, bardziej zalezy mi na tym, zeby to zobaczyc przed zakupem bo jak sama przyznalas trudno porownywac to na zdjeciu choc wyglada na to, ze faktycznie sa to listwy fabrycznie montowane, przynajmniej w niektorych autach.

po 1. listwy nie sa takie same. po2 moja rada to nie kupuj u osob z zerowa iloscia komentarzy... chyba ze odbierasz osobiscie i sprawdzasz nie tylko czy sa to listwy bo i tak bywa ale tez jaka jest ich jakosc....pozdrowka

jeśli chodzi o te listwy z Allegro to są podobne do Yarisowskich... ale podkreślam "podobne".
Poza tym w serwisie Toyoty jest tego kilka rodzaji (przynajmniej 2)
Martinskorpio ma trochę grubsze od moich... i one o wiele lepiej się sprawują, bo moje tylko ładnie wyglądają ale nie ma z nich żadnego porzytku

Cytat:
2004-02-03 00:53:13, alan03 pisze:
Poza tym w serwisie Toyoty jest tego kilka rodzaji (przynajmniej 2)
Martinskorpio ma trochę grubsze od moich... i one o wiele lepiej się sprawują, bo moje tylko ładnie wyglądają ale nie ma z nich żadnego porzytku

Musze sie wybrac do ASO i dokladnie wybadac temat. thx

Siemanko, ja do swojego 3 dr założyłem listwy w ASO (ale w Wawie, patrz fotka). Cena 300 zł z montażem ale to sprawdzony wyrób. Ponoć w Yarisach, klejone byle jak listwy często odłażą. Moje nie są oryginalne (są z napisem "Yaris") ale ich jakość jest bez zarzutu -gwarancja ASO. Spoxik.

Cytat:
2004-02-04 14:42:55, Hicks pisze:
Siemanko, ja do swojego 3 dr założyłem listwy w ASO (ale w Wawie, patrz fotka). Cena 300 zł z montażem

Wow, pamietasz ile kosztowaly listwy a ile robocizna ?

Robociznę można zrobić samemu Taka listwa ma pod spodem warswę kleju, odrywasz papier/folię i naklejasz. Potem ganiasz w koło auta z suszarką

tmw, części to ok. 150 zł.
jackal: teoretycznie tak, ale naczytałem się w sieci o odłażących listwach to wolę mieć na to papier

Papier się przyda jeśli ASO dało gwarancję na wykonanie, inaczej papier to tylko papier.

Nauczeni doświadczeniem wiemy, że w ASO jest drogo i nie koniecznie dobrze, choć pewnie lepiej niż u "pana Henia".