OT - Dostałem wezwaniu na WKU.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czesc, tak jak w temacie, dostalem wezwanie na WKU i nie wiem co zabrac gdyz z kolega porownywalismy ( on ma na 2 dni pozniej ) i wezwania sa z dwoch innych drukarni a na odwrocie moja napisane rozne teksty dotyczace z czym mam sie wstawic na WKU, moze ktos z was siedzi w tych tematach lub sie orientuje?

proponuje pogadać z kolegą QBAJ'em on ma duuuuzo doswiadczenia w tych sprawach

To będzie Twoja pierwsza wizyta w WKU czy już byłeś a teraz chcą ci jednostkę wylosować?

Dostałeś wezwanie na badania lekarskie.

Więc nie widze problemu. Staw się i odbierz kategorie "A"

To jest moje pierwsze WKU

Cytat:
2004-02-05 21:18:07, RICO__ pisze:
To jest moje pierwsze WKU

To tak jak pisze Zoltar. Szczoteczkę do zębów możesz na razie zostawić w domu .

kurde
i esperyna pojdzie na rok do garazu
migaj sie jak mozesz
gdzies slyszalem ze od lipca maja skracac sluzbe
dzobrze za jak ja gnilem 2 lata w kolobrzegu to jeszcze nie mialem esperaka a nawet go jeszcze nie produkowali

Cytat:
2004-02-05 21:23:44, cezariusz pisze:
kurde
i esperyna pojdzie na rok do garazu
migaj sie jak mozesz
gdzies slyszalem ze od lipca maja skracac sluzbe
dzobrze za jak ja gnilem 2 lata w kolobrzegu to jeszcze nie mialem esperaka a nawet go jeszcze nie produkowali

Cezariusz nie strasz ludzi

Cytat:
2004-02-05 21:18:02, Zoltar pisze:

Więc nie widze problemu. Staw się i odbierz kategorie "A"

Nie, nie...
Powiem jak stary, dobry DeeJay...
Staw się i wykombinuj coś tak jak ja żeby bez żadnej łapówki dostać D
Na moim przykładzie : odmrożone ręce, minka cherubinka, odrobina aktorstwa i lekarzowi się żal zrobiło grzecznego chłopczyka który nie chciał iść w kamasze i wpisał niewydolność krążenia, bo objawy podobne.
Walcz - to Twoje życie...

spoko, komisja 01.03.2004

No to pakuj plecak i w bieszczady... a wogóle to po ch...a odbierałeś wezwanie - no chyba, że chcesz iść w kamasze. Niektórzy idą, bo jak są bezrobotni to wyboru specjalnego nie mają.

piotrek, ale ja mam odroczenie bo jeszcze sie ucze

Eeee... to nie masz się czym przejmować. Spojrzą na Ciebie i wpiszą kategorię "odroczony z powodu nauki", a jak zapomnisz jakiś papierów to co najwyżej wezwią Cię jeszcze raz. Aha - i pamiętaj że to są trepy i będą do Ciebie mówili jakbyś był ich podwładnym w stopniu młodszego kota (młodszego szeregowca który właśnie przyszedł do woja). Możesz ich spokojnie opier... za to, a oni i tak mogą Ci skoczyć na kant.

A ja się nie wypowiem, bo wiem tylko jedno, jak nie masz dobrych papierów i historii choroby to im to wisi że ty jesteś dobry chłopiec i kategoria A 100%. Odroczka okey, ale to kwestia, roku i uważaj jak poślizgnie ci sie noga i wywalą cię ze studiów to twoja szkoła ma obowiązek poinformowania wciągu 14 dni WKU o tym fakcie. Ja miąłem taką przyjemność i po 7 dniach od skreślenia dostałem bilecik Całe szczęście mam to już za sobą Przygoda miła nie powiem , strasznie nie jest ... ale to faktycznie czas stracony, chyba że ktoś ma ochotę sobie odpocząć.

Pozdrófka

nie z nimi nie ma zartów, jeśi jeszcze jesteś na kierunku który ich interesuje, czyli inżynieria , informatyka i lingwistyka - angielski. Jesit ak to kaszana. wiem cos o tym , moj kolega z informatyki spoznil sie z rejestracja pare dni przez to zostal skreslony z listy studentow a WKU zainteresowala sie nim po paru dnaich !! i juz go chciali brac! ale napisal odroczenie na 12 miesiecy z powowdow rodzinnych.

a i moja rada jak beda z toba rozmawiac to nei masz zadnych zainteresowan, nie uprawiasz zadnych sportow a jezyk to znasz jeden polski a o angielskim slyszales. pamietaj o tym...

w tym tygodniu był poradnik poborowego w Gazecie wyborczej, poszukaj tam to było całkiem fajnie opisane , acha i była lista chorób i schożeń które kwalifikują na kategorię D/E

Krzysiek dopiero teraz zauważyłem ,ze masz stronkę WWW - toć Ty prawdziwy Wojak byłeś
Bardzo fajne fotki ze ślubu - jak bym nie był w robocie to bym wpadł złożyc Ci życzenia - toż to dziesięć (siedmiomilowych) kroków od mojego domu.
Pozdrów żonkę

[ wiadomość edytowana przez: -JACO- dnia 2004-02-06 08:54:58 ]

Gdybym ja tylko mial ta gazete...
Czyli mowicie ze mam tam isc tylko z dowodem, ksiazeczka i zdjeciem??
W zyciu nie chorowalem na nic powazniejszego niz grypa wiec nie mam zandej historii choroby.

ps. A mnie tam Kat A nie boli, moge ja dostac a wojska sie nie boje.

Przynieś to co Ci napisali na wezwaniu. Jak nic nie napisali to weź tylko D.O. Niech się na przyszłość trepy nauczą.

Piotrek ale w tym rzecz ze mi napisali na odworcie co innego niz moim kolegom... a druczki mamy z innych drukarni.