| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2004-01-31 23:28:33 WItam! Dzisiaj przytrafiła mi sie przykra rzecz dla mnie , mianowicie jadąc sobie do Piekar Śl. przez Bytków jadąc obok wieży tv trafilem na mini korek jadąc powolutku z nadprzeciwka jechał autobus i zatrzymał sie na przystanku zaraz obok mnie. Niestety jak to bywa wszyscy jadący za autobusem zaczeli go omijac a ja stojąc usłyszałem tylko "duuup!!!" no i moje kochane lustereczko zewnetrzne poszło sie j....ć zdązyłem spojrzec w lusterko i zauwazyłem ciemnozielonego lanosa z tablicami KAT....... pieciodrzwiowy z czarnymi zderzakami. Po szybkim nawróceniu (na srodku drogi) zaczołem gonic sk....a ale zniknoł mi gdzies! |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2004-01-31 23:52:27 U mnie naszczescie obudowa lusterka jest nietknieta! Najgorsze jest to ze tego pierunskiego wzmocnienia nie moge nigdzie dostac musze kupowac całe lusterko. TYdzien temu kupiłem na giełdzie potrzaskane lusterko ale z dobrym "srodkiem" kosztowało mnie to 120zł.a tu taki c....l i 120 w plecy |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2004-02-01 00:07:14
Oj nie ładnie, nie ładnie
Ja też kiedy jadę saochodem wielkości Jeepa i widzę kogoś wyprzedzającego na trzeciego, pstrykam długie światełka i nawet nie myślę o tym żeby zjechać
Jeśli klientowi się uda, to ok - jedyne co spotka go z mojej strony to parę bluzgów, jeśli nie... zostanie z przednią kratownicą i maską z Jeepa w głowie |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2004-02-01 16:37:53 P.S. ma moze ktos lusterko lewe na zbyciu?? potrzebuje samo wzmocnienie dzisiaj oglądałem to co zostało z obecnego i nie da sie go poskładac tak jak to opisano w poradach |
AnJay 100-ny Członek Klubu Kołobrzeg | 2004-02-01 18:35:14
Cel szczytny, choć osobiście nie widzę różnicy pomiędzy tak postępującymi osobami a przestępcą drogowym. Znakomita większość nawet najgorszych dróg dopuszczonych do ruchu w Polsce jest takiej szerokości, że 3 pędzące czołgi zmieszczą się obok siebie. Oznacza to, że raalizując swój obowiązek jazdy przy PRAWEJ krawędzi drogi dwó pojazdów jadących z nad przeciwka w środku zmieści się swobodnie trzeci samochód nawet szerokości ciężarówki. Proste i logiczne, prawda? Dodatkowo należy zaznaczyć, że w przypadku zdarzenia drogowego będziesz współsprawcą i ponosisz także odpowiedzialność karną za swój czyn. Tak wskazuje praktyka orzecznicza polskich sądów. |
piotr-ek | 2004-02-01 18:42:24
Do pewnego stopnia zapomniałeś dodać, bo ja nie mam zamiaru poświęcać swoich drogich felg w Jeepie dla jakiegoś wariata na ten przykład. |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2004-02-01 19:31:45 Ja po prostu nie widzę sensu w wyprzedzaniu na trzeciego, czwartego czy dziesiątego.
To przez takich ludzi niestety są wypadki. Podobne zdanie mam o osobach, które uważają się za takie "sprytne", że kiedy wszyscy stoją w korku, on jadą poboczem a na końcu, przy zwężeniu pakują się na odpowiedni pas zajeżdzając drogę innym i zmuszając ich do hamowania. Już parę razy ostudzilem zapał takich "spryciarzy" przy okazji zmuszając ich do prostowania felasek Jak ktoś nie potrafi jeździć w miarę rozsądnie, co jak by nie patrzeć jest jakąś poboczną gałęzią współdziałania w grupie, to... niechaj nie jeździ wogóle. AnJay - oczywiście rozumiem o czym mówisz, ale po prostu wyjątkowo irytują mnie osoby, które muszą być tak szybkie, że nie patrzą na nic wokół. Może zamiast wyprzedziać na trzeciego i zmuszać jadących z przeciwka do uciekania do krawędzi pasa warto by chwilę zaczekać i wyprzedzić "w swojej kolejności" ??? Takie jst moje zdanie Nie uważam siebie w żaden sposób za "przestępcę drogowego" ponieważ jeżdzę na tyle spokojnie i powstrzymuję się od szaleństw na drodze, aby nie utrudniać jazdy innym użytkownikom drogi Jest to dla mnie o tyle opłacalne, że nigdy w karierze nie miałem jeszcze stłuczki/ wypadku/ itp. |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2004-02-02 01:35:36 eeetam sie nie da zlozyc...da sie |
Tomek2 corsa b żernica | 2004-02-02 02:48:20 Cześć, współóczuje cholerni kierowcy wogóle nie mają poczucia bezpieczeństwa, nie dość że robią szkode sobie to jeszcze innym i to czasem nie małą. Przez moje osiedle jechał iedyś jakiś wariat i uderzając na parkingu rozbił trzy samochody i oczywiście uciekł, ale z tego co się dowiedziałem później dorwali go Pozdrówka |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2004-02-02 17:59:43 qbaj juz próbowałem poskrecac to lusterko niestety bez skutku |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2004-02-03 00:25:05 po prostu zostaw w sklepie swoj telefon i popros kolesia o sygnal jak tylko bedzie albo wrecz powiedz zeby ci zaklepal nie sadze by to byl problem..klient nasz pan..powodzenia |