Czy zna ktos prawo budowlane???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chcę postawić garaz ale ktoś mi kabelki z woda pociagną i z prądem bezprawnie przez teren co zrobić by usunął tę inwestycję?

Pierwsze kroki do urzedu miasta, ktory wydaje pozwolenia na wszelkie roboty budowlane. Sprawdzic. Jezeli koleś nie miał pozwolenia to pytać sie u nich co dalej.

a w najlepszym wypadku rurki i kabelki wyeksmitowac ze swojego terenu, jezeli zrobila to osoba prywatna a nie miasto, a teren jest twoj to mozesz to odkopac, poprzecinac i wywalic za plot.

oto chodzi że pozwolenie jest przez starostwo tylko że bezprawnie wydane wszak oświadczenie o zgodzie zostało podpisane przez osobę tylko zamieszkującą na tym terenie a nie własciciela działki no i pisze koljne pismo do starostwa i nie wiem jakimi artykułami poprzeć i jak to powinno wygladać

Daj mi swojego mail'a - a prześlę Ci całą ustawe....
Jak chcesz to i wzór jakiegoś pisma urzedowego...
AAAAA!!!
Mail'a wyslij na priva, a nie na mojego mail'a (zawile brzmi, ale zpracy nie mam dojścia do prywatnej skrzynki, a do forum owszem...).
Pozdrawiam

Hmm nie znam sie na prawie budowlanym z byt dobrze nie uwazalem na lekcji Ale ta osoba co zamieszkiwala tam i podpisala zgode prawdopodobnie bedzie ukarana przez sad.Jak sad ozecze ze kable sa polozone bez prawnie wlasciciel kabli zobowiazany jest je na wlasny koszt usunac.
P.S Oniko hihihi a zamiast usuwac nie lepiej bylo bi sie pod te kable podlaczyc i miec prad za friko i wode hihihi

hehhehe taaak, wezmę saperke i dokopie się do kabli )))))

a co do ukarania mhmm ktoś napewno będzie hheheehe

najgprsze jest tp ze teren został zniszczony i wartośc jego od razu została obniżona......

To mozna jeszcze złozyc skargę do starostwa,o ponowna rekultywację terenu,lub jesli taka jest niemozliwa,to o odszkodowanie.
Więcej napisze może wieczorem,popytam ojca konkretnie co i jak i dam znać.
pzdr