| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Maciej75 Brawo 1.4 MJet Poznań | 2002-10-16 11:35:33 I co? Temat umarł smiercią naturalną? Jakoś nie ma odzewu. |
Ptaszyna Daewoo Espero 1.5 16 ... Łódź | 2002-10-16 11:45:17 Moze ludzie sie boja, ze mit i autorytet pana Sławka moga upasc... |
Maciej75 Brawo 1.4 MJet Poznań | 2002-10-16 21:33:47 a może po prostu Esperaki z Wawy nie maja takich problemów. |
Ptaszyna Daewoo Espero 1.5 16 ... Łódź | 2002-10-16 21:39:56 Bo ja wiem, w Lodzi tez nie mamy. |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2002-10-21 22:50:15 Deklaruję się że jutro przedstawię ten problem panu Sławkowi. Ale uwaga, wątpię żeby kto kolwiek kto utrzymuje się z mechaniki samochodowej chciał nam ciągle pomagać zadarmo. I to rozumiem. Zobaczymy co na to p.Sławek. Wydrukuje wszystkie posty i je jutro przedstawie. Nie gwarantuje 100% odpowiedzi , bo ja na miejscu p.Sławka chyba niezbyt bym był skory do darmowych porad. Ale jak już wspominałem jest to dusza człowiek i we mnie ma wiernego klienta. |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2002-10-22 19:37:51 przedstawiłem panu Sławkowi problem z grubsza.....
teżmiałem objawy gaśnięcia silnika zaraz po rozruchu, i falowania obrotów na biegu jałowym. według pana Sławka problem może tkwić w kilku rzeczach. 1. Silnik krokowy wymaga czyszczenia i naoliwienia 2. Czujnik otwarcia przepustnicy szwankuje 3. jakieś kanaliki w okolicy silnika krokowego są zanieczyszczone (tego nie zakumałem dlatego tak chaotycznie) 4. Zbyt przyśpieszony zapłon ( dotyczy głównie falowania obrotów) 5. problemy z napięciem ( przewody WN, kopułka rozdzielacza, świece itp.) Trudno jest stwierdzić i wyleczyć na odległość więc niema jednej odpowiedzi. Najlepiej było by podstawić samochód do warsztatu. Jak wspominałem sam też miałem takie objawy, ale ustały samoczynnie i nie mogłem (całe zresztą szczęście) zademonstrować panu Sławkowi objawów na żywca. Co mogłem to zrobiłem, pan Sławek chyba też wyczerpał temat. Reszta należy do was. |