TAPE/CD

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wiem ze bylo to juz poruszane
ale chce sie upewnic

czy w yarisie base z 2000 roku da sie zamontowac zmieniarke
radio w tym modelu nie ma rdsu a wyswietlacz nie jest piktograficzny. Jest natomiast przycisk tape/cd.

potrzebuje konkretnych odpowiedzi bo nie wiem czy zawracac sobie tym glowe czy nie

tylko pewnei odpowiedzi - najlepiej kogos kto ma zmieniare w takim aucie

pozdrawiam

Nie ma odpowiedzi bo i nikt nie ma zmieniarki ???????

Zmieniarka w Yarisie??? W sumie dlaczego nie.

Najlepiej zadzwoń do ASO, niech Ci powiedzą dokłądnie co i jak z tymi guzikami, bo chyba jeszcze masz końcówkę gwarancji.

Najlepiej jak sie zwrócisz z tym na priva do Janoopa - on jest maXXymalnym maniakiem audio - i ma Yarisa - on bedzie wiedział na 1000000000000%

Bo to co on zrobił u siebie z systemem - to ja nawet nie wiedzialem że coś takiego jest wykonalne...

On bedzie wiedział

Janooop ma turbo-odrzut w bagażniku ale i wersję 1.3 z CD, powinien jednak wiedzieć.

A inni Yarisowcy, hę?

Tape/cd służy na 100% do cd które sprzedają w ASO - a skoro da się podłączyć cd to i zmieniarkę uruchomisz ale na 100% nie wiem - zapytaj w ASO oni się przecież tym zajmują - muszą wiedzieć (bo to dobre fachowce som)

TU JEST ZMIENIARKA DO YARISA na pewno taniej niż w ASO

Ups dopiero teraz zauważyłem że kolega cooljack prowadzi w tej licytacji. Chyba nie jest pewien czy będzie pasować.

[ wiadomość edytowana przez: ron dnia 2003-12-16 08:18:58 ]

hmmm. jak pojechalem do aso to chcieli mi do mojej BASE montowac za 1500 zlociszy zmieniareczke

Cytat:
2003-12-16 09:15:49, CoOljaCk pisze:
hmmm. jak pojechalem do aso to chcieli mi do mojej BASE montowac za 1500 zlociszy zmieniareczke

Welcome to the real world

Nie kupu u nich, tylko się dowiedz jak i gdzie montują.

Oryginalna zmieniarka podejdzie do radia w Yarisie Base, ale z tym podłączanym przez interface'y/przejściówki może być kłopot, to radio z Base'a nie ma jednego gniazda, które jest w tym z wyższego modelu (chodzi mi o radio z RDS'em).
Przed kupnem nie-toyotowej zmieniarki trzeba się upewnić, że zadziała w konkretnym przypadku.

Cytat:
2003-12-16 12:21:05, _Artur pisze:
Oryginalna zmieniarka podejdzie do radia w Yarisie Base, ale z tym podłączanym przez interface'y/przejściówki może być kłopot, to radio z Base'a nie ma jednego gniazda, które jest w tym z wyższego modelu (chodzi mi o radio z RDS'em).
Przed kupnem nie-toyotowej zmieniarki trzeba się upewnić, że zadziała w konkretnym przypadku.

ma

podlaczasz do tej dolnej czesci radia w ta koste z ktorej wchodza tylko dwa kabelki
mam foty co i jak nawet i rozkrecalem swoje radio i wszstko wyglada tak jak na fotach

Jeśli wszystko masz opisane i wiesz, że będzie działać to ok.
Ja tylko sugeruję ostrożność

Nie wiem, czy jeszcze temat jest aktualny, ale kilka dni temu przećwiczyłem podłączanie nie-toyotowej zmieniarki do Avensis, więc może kiedyś komuś się przyda.
Tak się złożyło, że aukcję w której prowadził CooljaCk ja wygrałem i jeszcze przed świętami dostałem przesyłkę z zestawem zmieniarka + interface. Przejściówka miała wtyczkę i gniazdo, wszystko pasowało do tego co znalazłem w konsoli mojej Avensis (rok 2001). Włączenie przyniosło jednak efekt kiepski - nie zadziałało. Po rozłączeniu i ponownym połączeniu było dobrze. Zachęcony efektem schowałem kabelki pod listwy, przykręciłem zmieniarkę no i.... nie działała. Oszczędzę Wam dalszych opisów... w skrócie - działało 2-3 razy na "włączenie stacyjki", przy czym przełączenie na radio albo tape często powodowało utratę zmieniarki aż do następnego włączenia zapłonu

Pomógł Producent interfejsu, któremu zresztą jeszcze raz dziękuję. Udało mi się odszukać firmę produkującą takie przejściówki, po krótkiej telefonicznej rozmowie Szef poprosił o przesłanie pocztą. Po kilku dniach interface wrócił (na koszt producenta) "przeprogramowany". W tej chwili działa idealnie!
Producent tłumaczył wadliwe działanie zmianami w przerwaniach w układzie elektronicznym Toyoty.

Jeśli ktoś będzie zainteresowany kontaktem (myślę że nie będzie problemu ze sprzedażą wysyłkową - koszt przejściówki to 299PLN) odszukam i umieszczę na forum. Dajcie znać.

Dla Yaris będzie identycznie. Dodam że zmieniarka to Sony CDX-616. Jedyny mankament: nie działa CD-TEXT, choć zmieniarka i radio (wg. instrukcji) go udostępniają.

Nie wiem, czy jeszcze temat jest aktualny, ale kilka dni temu przećwiczyłem podłączanie nie-toyotowej zmieniarki do Avensis, więc może kiedyś komuś się przyda.
Tak się złożyło, że aukcję w której prowadził CooljaCk ja wygrałem i jeszcze przed świętami dostałem przesyłkę z zestawem zmieniarka + interface. Przejściówka miała wtyczkę i gniazdo, wszystko pasowało do tego co znalazłem w konsoli mojej Avensis (rok 2001). Włączenie przyniosło jednak efekt kiepski - nie zadziałało. Po rozłączeniu i ponownym połączeniu było dobrze. Zachęcony efektem schowałem kabelki pod listwy, przykręciłem zmieniarkę no i.... nie działała. Oszczędzę Wam dalszych opisów... w skrócie - działało 2-3 razy na "włączenie stacyjki", przy czym przełączenie na radio albo tape często powodowało utratę zmieniarki aż do następnego włączenia zapłonu

Pomógł Producent interfejsu, któremu zresztą jeszcze raz dziękuję. Udało mi się odszukać firmę produkującą takie przejściówki, po krótkiej telefonicznej rozmowie Szef poprosił o przesłanie pocztą. Po kilku dniach interface wrócił (na koszt producenta) "przeprogramowany". W tej chwili działa idealnie!
Producent tłumaczył wadliwe działanie zmianami w przerwaniach w układzie elektronicznym Toyoty.

Jeśli ktoś będzie zainteresowany kontaktem (myślę że nie będzie problemu ze sprzedażą wysyłkową - koszt przejściówki to 299PLN) odszukam i umieszczę na forum. Dajcie znać.

Dla Yaris będzie identycznie. Dodam że zmieniarka to Sony CDX-616. Jedyny mankament: nie działa CD-TEXT, choć zmieniarka i radio (wg. instrukcji) go udostępniają.

nu nu nu ja Ci dam - przelicydowales mnie Ty!!! ))

no prosze jak ludziska odkopuja tematy
czyli ktos czyta to co jest na n-tej stronie forum - super

a tak przy okazji to dziki stary za to ze mnie przelicytowales
bo mam w sumie teraz CD w aucie za <100 zl i dziala idealnie z fabrycznym radiem

No coż, o to chyba chodzi. Ja jestem zadowolony,że nie dałem w serwisie 2kPLN, Ty że nie przepłaciłeś na allegro . Byłem wtedy niecały tydzień po zakupie auta, a wtedy gadżety nie muszą być aż tak tanie! Cieszę się, że mam bo muzyczka sączy się z głośniczku ślicznie.

ja tam fanem zmieniarek nie jestem wystarczy mi 1 cd w kabinie... dlatego zamontowalem sony (dosc wysoki model) w tej malej szparce pod radiem (mowa o yarku). odkrecilem i ku mojemu zdziwieniu radio bez ramki i polkieszeni pieknie weszlo zamiast tej plastikowej poleczki... okablowanie pod glosniki poprowadzilem wlasne zasilanie podciagnalem z kabli od oryginalnego radia, ktore zreszta chce podlaczyc przez line-in do sonego (brak czau)... calosc gra super wyglada zupelnie naturalnie a kosztowalo niecale 1000pln. mam rds, cd-text, pilota przy kierownicy i piekny dzwiek sony... polecam bo zabawa w watpliwej jakosci oryginalne radia to dosc spore wydatki i efekt mizerny.
gak.

Cytat:
2004-02-05 11:27:44, gak pisze:
ja tam fanem zmieniarek nie jestem wystarczy mi 1 cd w kabinie... dlatego zamontowalem sony (dosc wysoki model) w tej malej szparce pod radiem (mowa o yarku). odkrecilem i ku mojemu zdziwieniu radio bez ramki i polkieszeni pieknie weszlo zamiast tej plastikowej poleczki... okablowanie pod glosniki poprowadzilem wlasne zasilanie podciagnalem z kabli od oryginalnego radia, ktore zreszta chce podlaczyc przez line-in do sonego (brak czau)... calosc gra super wyglada zupelnie naturalnie a kosztowalo niecale 1000pln. mam rds, cd-text, pilota przy kierownicy i piekny dzwiek sony... polecam bo zabawa w watpliwej jakosci oryginalne radia to dosc spore wydatki i efekt mizerny.
gak.

dokladnie tak jak mowisz

To miejsce pod orginalnym radiem jest wlasnie na radio lub zmieniarke...

Swojego czasu mialem zmieniarke orginalna z serwisu wlasnie w tym miejscu... 2 tys zl w bloto. Pojezdzilem tak troche i ja sprzedalem na allegro... za te pienadze lepiej kupic sobie normalne radio....

No, u mnie raczej możliwości manewru nie było: firmowe radio zabudowane do konsoli, pod nim zero miejsca na firmową zmieniarkę (w serwisie proponowali montaż w bagażniku) nie mówiąc już o radioodtwarzaczu. A że ze starych czasów zostało przeszło 200 kaset zdecydowałem nie wyjmować kaseciaka i mieć 2 in 1 a przy okazji trochę muzycznych wspomnień za kierownicą. Melomanem nie jestem, dźwięk Sony miałem w sprzedanym niedawno mondku, i przyznaję że z obecnego brzmienia i rozwiązania jestem zdecydowanie bardziej zadowolony. No ale dość tego, miało być krótko i zwięźle, a to tego to przecież forum "techniczne"
pozdrawiam serdecznie