MotoNews.pl

Pytanko co kupna pandy..

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam małe pytanko sasiad chce sprzedac fiata pande 900cm3 ...za 300zł (całe auto)..z papierami... coprawda auto stoi 5 rok pod domem nie uruchamiane..ale sam niewiem ...opłaca sie?? ja oczywiscie bym kupił to auto ze wzgledu na silnik...czy to ten sam silnik co w 127??..

Jeśli stoi 5 lat nikeuruchamiane to coś pewnie nie halo musi byc z tym silniczkiem.. cena słuszna ale ciekawe w jakim stanie jest ta Panda... Moze taniej wyjdzie wyremontować Pande jak wsadzać z niej silnik do malca... A ten silnik to ten sam co w 127.

Pozdrawiam
Kuner

ten sam 903 co w 127... 45 koni...tylko sprawdz czy to jest faktycznie 903!! byla tez panda 750 ktora miala 34koniki a silnik 750 jest wizualnie identyczny jak 903...

w dowodzie bedzie napisane chyba pojemnosc nie??... ... a pozatym oprucz silnika to bede mial jeszcze duzo cześci z niej.. np..koła..hehe zastanawiałem sie czy układ chamulcowy niedało by sie przezucic do boba.. pozatym miał bym całe oprzyzadowanie silnika chłodnica itp... reszte cześci bym sprzedał np bude i troche by mi sie kasy zwrociło..

Mi sie wydaje ze warto, tak jak mowisz - masz silnik z papierami, osprzetem, chlodnica, kola itd. A reszte sprzedasz, chociazby sama skrzynia jest warta pewnie 25% tej ceny. Ile to ma biegow i czy 1 jest moze zsynchronizowana??

Thomas nie wierz tak bezkrytycznie w to co jest w dowodzie ja mam w Dino wpisany np: rok produkcji 1972 a te auta {model 2000 coupe} byly produkowane 18 miesiecy miedzy polowa 67 a koncem 69... tak ze 1972 odpada zupelnie a jako model auta mam wpisane "135B"... {135B to akurat numer typu karoserii, ale powinno byc raczej Dino...
a w 128 mam jako nazwa modelu "128 L" i na nic sie zdaly moje prosby aby to zmienic na "128 coupe" albo chociaz "128 sport".... pani w okienku stwierdzila ze takiego auta NIE MA bo nie figuruje w jej rejestrze samochodow marki fiat a gdy mowilem jej ze takiego auta jak "128 L" wlasnie nie ma to mi pokazala pozolkly zeszyt i powiedziala....o tu jest.......

a wracajac do tematu to mysle ze dobrze zrobisz jesli wezmiesz ta pande....

Ja bym taka pande kupowal odrazu pod warunkiem to to jest silnik 903 i 45 km

Ja bym zrobil odwrotnie zrobil sobie Pande a 126 do zyda...

Zalezy w jakim stanie ta panda

fotki masz?