MotoNews.pl

[126p] Dziwny przełącznik zespolony

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!!

Zakupiłem niedawno przełącznik zespolony, nazywany również "pająkiem". Na zdjęciu wyglądał jak mój, więc się nie zastanawiałem, w końcu ile może być typów przełączników do malucha .
Ten okazał się jednak trochę nietypowy. Część wyprowadzeń pokrywa się z instalacją od FL. Wycieraczki mają tylko jedno położenie. Jest mechanizm do włączania spryskiwacza, ale nie wychodzą od niego przewody do kostek. Dźwigienka długich ma 3 położenia, jak to zostało przedstawione na poniższych fotkach.
Wie ktoś po co jest to położenie górne?
W jakiej wersji malucha były takie przełączniki? Sprawdzałem na schematach które mam i zbyt mi nie pasowało to.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

moze to jakas wersja dla inwalidow, zeby wycieraczki i kierunki miec na jednej rece. ale to czysty strzal

Nie, nie.
Wycieraczki są normalnie, po prawej. Po prostu mają tylko jedno położenie, pracę ciągłą. Najprawdopodobniej przełącznik jest z wersji bez regulatora pracy wycieraczek.

Cytat:
2006-08-24 15:16:22, dr_krzysiek pisze:
Nie, nie. Wycieraczki są normalnie, po prawej. Po prostu mają tylko jedno położenie, pracę ciągłą. Najprawdopodobniej przełącznik jest z wersji bez regulatora pracy wycieraczek.

a moze ktos podmienil dzwigienke dlugich z wycieraczkami, o to mi chodzilo

ja mam taki w swoim malcu rocznik 1980 wycieraczki mają tylko jedno przełozenie stałe a ta wajcha 3 pozycyjna od przeciw mgielnych to u samej gory postoje na srodlku NIc a na dole przeciwmgielne ;P;P;P

Witam..Tez mam taki przelacznik 'Brevetto Cavis' i tez sie dziwie, ale taki dostałem przy kupnie kaszla i mial jeszcze oryginalna karteczke przypietą,wiec takie montowali

POZDRO

Z tego co opisujesz wyglada jak pajak z fiata 127....
Sam szukam takiego,bo u mnie własnie sa swiatła w 3 połozeniach(wyłaczone,mijania,długie)....
tak ze jak bys chciał sie pozbyc tego pajaka
Bardzo chetnie bym go kupił od ciebie.

On był montowany w pierwszych modelach 600cm3, gdzie nie było klawiszowych włączników świateł. Jakiś czas temu sprzedałem takie na allegro. Żadki model. Zdjęcie 1
zdjęcie 2

Zrobiłem tak: [s, z] [126p 600, 127] Przełącznik zespolony

Bo po co mam go niszczyć, skombinuję sobie oryginalny do mojego kaszla.

ja mam taki u siebie. gora to pozycje, dol dlugie. posrdku sa krotkie - mijania.

-----------------
http://plepleple.pl

dokladnie

tez mam taki sam w roczniku 78 wersji standardowej