MotoNews.pl

[Starlet] power steering

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pytanko numer dwa.
Czy do Starlet rocznik '94 nie wyposazonej fabrycznie we wspomaganie kierownicy można by dołożyć to zacne udogodnienie? Pytam z myślą o mojej żonie, bo mi jej szkoda, jak za każdym razem manewry są dla niej jak ćwiczenie na siłowni.
Czy taka operacja ma sens i jest wykonywalna w znanych i polecanych na stronce serwisach Toyoty?

Pozdrawiam,
Bartek

PS. Przepraszam za rozmnożony wątek o wycieraczkach.

Coś mi się wydaje, że niełatwo będzie dołożyć wspomaganko. Może jednak ktoś robi takie nietypowe przeróbki

TO AŻ TAK CIĘŻKO CHODZI KIEROWNICA?W TAK MAŁYCH AUTKACH NIEZAWSZE JEST WSPOMAGANIE BO KIEROWNICA I TAK LEKKO CHODZI(PRZYNAJMNIEJ U MNIE KRĘCI SIĘ LECIUTKO JEDNĄ RĄCZUSIĄ NAWET NA PARKINGU )BO JUŻ NP:W COROLLI MOJEJ MAMY BRAK WSPOMAGANIA NAPRAWDE ODCZUWAM I TO ZDROWO.MOŻE W STARLETCE TWOJEJ ŻONKI KZYŻACZKI ZAPIEKŁY SIĘ TROSZKE I CIĘŻEJ CHODZI KIEROWNICA

Cos i mnie się tak wydaje, ale miałem nadzieję, że może znajdę tu jakiegoś fachurę od Starletek.......
Ehhhhh....... szkoda. Chciałem ulżyć żonce, bo oponki 175 oraz mniejsza od std. kierownica momo mocno wpływają na dyskomfort kręcenia podczas manewrów.
No cóż, trza z tym żyć.

Pozdr,
Bartek

Cytat:
2004-02-04 16:55:20, bchmiel pisze:
Chciałem ulżyć żonce, bo oponki 175 oraz mniejsza od std. kierownica momo mocno wpływają na dyskomfort kręcenia podczas manewrów.

a) kup jej inne auto czyli Yarisa

b) kup jej gałkę na kierownicę, taką jak w dostawczakach

Nie widzialem (slyszalem) jeszcze starlety z wspomaganiem, a juz kilka widzialem (o kilku skyszalem) , nie wiem czy wogle kiedykolwiek bylo montowane, to faktycznie male auto wiec tak zle sie nei kreci. Przyznac jednak trzeba ze po zmianie opon ze 145 na 175 roznica w manewrach jest. Zamontowac wspomaganko od czegos innego nie bedzie latwo (tanio) , zapalony dlubacz zdlubie cos moze sam , a jakis fachura to sie za glowe chwyci i nie wiem czy cos wymysli .