| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Lava1 Felicia Combi / Mond ... Wrocław [Kiełczów] | 2004-02-09 09:03:01 Otóż historia zaczeła się od tego, że kupiłem maluszka z pękniętym tylnim zderzakiem [wąski plastyk z zamontowanymi światłami stopu i cofania].
Pojechałem więc któregoś dnia na szrot i uprzejmy pan wynalazł specjalnie dla mnie przedni i tylni zderzak chromowany. Po powrocie do domy wziałem się za montaż. oakzało się że ni było to takie łatwe jak mysłałem [zardzewiałe śruby, trudny dostęp do nich itp itd]. W rezultacie jednak udało mi się je zamontować. Problem zaczął się od momentu kiedy chciałem przełożyć świtała cofania i stopu. Po pierwsze szkod mi było wiercić dziury w zderzaku a po drugie jakoś tak nie bardzo te plastikowe światła pasowały do chromu. Tak więc parę dni jeździłem z duszą na ramieniu bez tych świateł. W niedzielę wybrałem się na giełde samochodową w poszukiwaniu jakis ciekawych lampek, które mógłbym wykorzystać jako stop i cofania. Niestety jakoś nic nie rzuciło mi się w oczy. Wychodziłem ju zrezygnowany z giełdy kiedy przechodząc koło kobitki handlującej starociami zauważyłem ciekawe lampy do malucha. Na piewszy rzut oka wyglądały jak te pierwsze stosowany w malcach. takie duże i kańciaste. Te jednak były troche inne - miały trzy "strefy". od góry pomarańcz, czerwony i biały. Nie bardzo wiedziałem czy są to od malucha czy od jakiegoś innego auta, ale kobita stwierdziła że od malca. Wziałem więc je i obejrzałem bliżej. Oakzało się że napewno pasują do malca i mają wyprowadzone kabelki do wstecznego !!!/ Zadowowlony z takiego obrotu sprawy zapytałem z trwogą o cenę, a kobita dasz pan 20 PLN i bierz je pan. Nie wachałem się oni chwili i je kupiłem. Założyłem do auta i chulają. Pytanie tylko czy można do lewej lampy zamiast białej żarówki zamontować czerwoną i będzie służyła jako halogen czy raczej wymyślić coś innego ?? Acha czy takie lampy były kiedykolwiek stosowane seryjnie czy to jakis polski wynalazek rzemioisła ?? |
Bart128 F&F Sympatyk Solo italiana automo ... ...bili da Cracovia | 2004-02-09 09:30:03 to byly lampy "eksportowe" montowane na czesci maluszkow idacych za granice i pewnie w sladowych ilosciach dla "specjalnych" klientow na rynek wewnetrzny...dawno juz takich nie widzialem...nawet ciekawe lampy |
Lava1 Felicia Combi / Mond ... Wrocław [Kiełczów] | 2004-02-09 09:40:18 Oczywiście chodziło mi o przeciwmgielne światło a nie o stop-u
Problem jednak w tym że miesce pozostawione na światło cofania jest dośc małe i wątpie aby zmieściła się tam większa żarówka [diody LED] ale może coś wykąbinuje |