Dzwignia zmiany buegów lata [126]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. mam maly problem. W sobote obniżyłem auto i od tej pory jak jade na jedynce i dam mu ostro w gaz to dzwignia zmiany biegów lata na boki jak poj...na!!! Od czego tak sie dzieje. JEst to troche denerwujące, ponieważ wali mnie w noge i nie wiem czego to jest powodem. Jeśli wiecie to powiedzcie czy może mieć to jakiś wpływ na układ przeniesiena napędu i jak to można zlikwidować
Pozdrawiam.

Sprawdz poduszki przy skrzyni i silniku potem kasete jak jest przykrecona albo ten drazek czy jest mocno zuzyty

Autko stoi równo-znaczy tył na równi z przodem??Bo jesli nie to mogła skrzynia sie przesunac na tych gumach.Ja tak miałem skrzynia poszła w przód i nie miałem 2 i 4.U mnie wystrczyło wyregulowac tymi srubami przy drązku.

Hmm. U mnie tez latała wydawając bardzo drażniące dźwięki, ale nie biła mnie po nodze u mnie wystarczyło przemyć i nasmarować na nowu duża ilością smaru... Zjawisko ustało, niestety mam juz wypracowany ten mechanizm i znowu sie powoli zaczyna... :/ Najlepiej bedzie jak już wspomniano, wyregulować na nowo to wszystko. nie jest to dużo roboty przecież jeśli obniżyłeś auto, to mogło coś "siąść", więc najlepiej jak poluzujesz skrzynjie na sankach i pochechłasz aż sie ułoży, po czym przykręcasz spowrotem i regulujesz przy drążku jak trzeba. Myślę, że to wystarczy