MotoNews.pl

Podziwiajta

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
...najbardziej zadbanego esperaka z roku 1995

Opis zbrodni przedstawionej na fotkach :
- dokładne mycie nadwozia i ile się dało podwozia
- woskowanie
-........ponowne woskowanie - gdyż szmatka położona na masce nie chciała sama zjeżdzać
- mycie szyb
- odkurzanie
- czyszczenie deski
- czyszczenie opon
- zdjęciowanie

a efekty tu :
Wkońcu mam własne chello

To teraz go zapakuj do pudełka i sprzedaj Po pierwszej zimowej przejażdże te zdjęcia będą jedynym wspomnieniem

jakie stare Espero..... toć to się ledwo kupy trzyma....
ale widać,że właściciel robił wszytsko ,żeby zamaskować wszechobecną szpachlę, ciekawe czyj to samochód

Ładnie, ładnie - postarałeś się, świeci się jak psu jajca...
Tomku jakiego wosku używasz???
Mam tylko jedną uwagę - Tomku zdejmij tą sitkę ze świateł cofania, ona naprawdę wyglada paskudnie.

Nie no ludzie zaczynacie mnie denerwowac juz . A to jeden ma garaz a tu widze ze Tomek sobie radzi u wujka. Czekajcie tylko sie cieplo zrobi nadzejdzie moja era. Juz mam wszystkie srodki nagromadzone i tylko czekam na ciepelko. Ale gratuluje Tomus slicznie autko wyglada i swieci sie jak psu dupa. A mam pytanko ile godzin go czysciles? Ja sie przyznam ze czysccze 6 godzin a nawet pod 8 podchodzi 2 razy w tygodniu oczywiscie jak jest cieplo nie w taka pogode jak teraz

Cytat:
2004-02-06 10:54:35, Bartek1112 pisze:
Ja sie przyznam ze czysccze 6 godzin a nawet pod 8 podchodzi 2 razy w tygodniu oczywiscie

Yyyyy... eeee... gdzie Ty jeździsz, że po 2-3 dniach masz aż tak ufajdane auto, że musisz je kilka godzin polerować? Przecież wosk jest właśnie po to, aby kurz nie osadzał się zbyt intensywnie i aby jego usunięcie było łatwiejsze. A tak, to tylko nakładasz i nakładasz wosk.

Wiec tak autko może być brudne - wazne że jest nawoskowane, a lakier jest chroniony przed niekorzystnym wpływem soli.

Najczęściej używam wosku Turlte Wax cośtam - jest on cholernie drogi, butelka 60zł i bardzo ciezko go kupić.
Z racji braku w/w wosku użyłem Car Plan - Wax. Butelka za 30zł.
Nawet niezły

Cała operacja mycia trwała........8h ale auto wypocowane jest w najmniejszych zakamarkach.

Odnośnie siatki - zdejme ją jak kupie lampki takie jak u Bartka

Cytat:
2004-02-06 11:02:06, Tomek-Mydlowski pisze:
Wiec tak autko może być brudne - wazne że jest nawoskowane, a lakier jest chroniony przed niekorzystnym wpływem soli.

Fakt niezaprzeczalny... mnie póki co pozostaje mieć nadzieję, że zima poszła już w piz... i nie będą używali soli, bo ta co była już dawno spłynęła.

Cytat:
Yyyyy... eeee... gdzie Ty jeździsz, że po 2-3 dniach masz aż tak ufajdane auto, że musisz je kilka godzin polerować? Przecież wosk jest właśnie po to, aby kurz nie osadzał się zbyt intensywnie i aby jego usunięcie było łatwiejsze. A tak, to tylko nakładasz i nakładasz wosk.

Moj samochod latem wogole ufajndany niejest tlko zakurzony moze lecutko byc nic wiecej. ALe ja mam manie czyszczenia i czy brudny czy nie to i tak go czyszcze

Cytat:
Cała operacja mycia trwała........8h ale auto wypocowane jest w najmniejszych zakamarkach.

No to tomys gratulacje a prubowales umyc teske rozdzielcza i wszystkie plastiki woda z ludwikiem ? ja juz to 2 razy robilem polecam uowa brud z tych porow i jak plakiemw wezmiesz albo tym co ja robie po taki umyciu to az oczy bola tak sie swieci

Cytat:
Odnośnie siatki - zdejme ją jak kupie lampki takie jak u Bartka

Tomku , jakie lampki????

takie jak u Bartka

tzn cofania - ale nie takie jak u nas , biało czerwone, a całe białe

Cytat:
2004-02-06 11:07:05, Bartek1112 pisze:
No to tomys gratulacje a prubowales umyc teske rozdzielcza i wszystkie plastiki woda z ludwikiem ? ja juz to 2 razy robilem polecam uowa brud z tych porow i jak plakiemw wezmiesz albo tym co ja robie po taki umyciu to az oczy bola tak sie swieci

Kurcze - znów za dużo wypiłeś
Czyściłem raz jakimś gówni...ym czyścidłem - z godzine to trwało. Następne czyśczenie wiosną.

ja czyszcze płynem do mycia szyb marki ARO , a następnie poleruje Plakiem
Efekt jest zajefajny

Cytat:
Kurcze - znów za dużo wypiłeś
Czyściłem raz jakimś gówni...ym czyścidłem - z godzine to trwało. Następne czyśczenie wiosną.

heheh ja niepije no moze jak sie darzy okazja. Moze powietrza si ezabardzo nalykalem

witam cie Tomku
pieknie wypucowane auto az zal wyjechac na miasto
widze ze
lustereczka takie same jak u mnie
silnik i wyposazenie podejrzewam ze tez ( zauwazylem klime)
znaczy sie masz blizniaczy egzemplarz esper co ja
a ta drewnopodobna okleine sam zakladales czy orginal

Cytat:
2004-02-06 12:51:11, majkel pisze:
a ta drewnopodobna okleine sam zakladales czy orginal

A był to taki oryginał?

eee tam był - to pewnie oryginał z Biedronki

Abo z tesko.

Było Espero w drewnie...

Do mycia deski rozdzielczej i innych "porowatych" plastikow polecam TYLKO pianke do komputerow...
Jest to jedyny mi znany środek antystatyczny w pianie.. co bardzo pomaga.. syf sam wychodzi... widac jak piana robi sie siwa od syfu...

[ wiadomość edytowana przez: keyjey dnia 2004-02-06 13:23:57 ]

Cytat:
2004-02-06 13:23:03, KeyJey pisze:
Było Espero w drewnie...

Do mycia deski rozdzielczej i innych "porowatych" plastikow polecam TYLKO pianke do komputerow...
Jest to jedyny mi znany środek antystatyczny w pianie.. co bardzo pomaga.. syf sam wychodzi... widac jak piana robi sie siwa od syfu...
KeyJay wrzucaj fotki ze zlociku.....

[ wiadomość edytowana przez: keyjey dnia 2004-02-06 13:23:57 ]

Było Espero w drewnie????
Przeciez nawet niemieckie wersje, ze skórzanymi fotelami nie miały drewna.....

po ile jest ta piana do kompów???

[ wiadomość edytowana przez: -JACO- dnia 2004-02-06 13:32:26 ]

Cytat:
Było Espero w drewnie...

To pomysle nad tym ale tanje wyjdzie woda kombka i ludwik mimo to wyprubuje twoj sposob. A co do okleiny tomka to tomek samo to robil