MotoNews.pl
6 Jaką Toyotę??? (39801/18) - PT

Jaką Toyotę???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czesc,

zamierzam stac sie szczesliwym(?) posiadaczem Toyotki
dysponuje ok 20 tys zl i zastanawiam sie nad kupnem Camry lub Celici

bardzo prosze o opinie uzytkownikow tych modeli, w jakim wieku najlepiej kupic (czy jest sens kupowac za taka sume?), i w ogole wszelkie 'za i przeciw', moze za ta cene warto kupic inny model Toyoty?

byc moze sa opisy tych modeli (lub podobne wątki) na forum ale jestem tu 'nowy' i ewentualnie prosilbym o wskazanie ich miejsca

pozdrawiam
viento

Hmmm... z 20 k PLN za Camry bym się nie rozglądał. Ale to tylko moje zdnaie

Z tą kaską Carina E Tylko nie wiem, czy Ci zależy na mocy i przyspieszeniu, czy na wielkości samochodu pod względem wygody i bagażnika.

Za 20tys hmm Celice..ale to jakis starszy rocznik...

Viento
Napisz coś więcej, czego potrzebujesz, ile osób ma jeździć, ile drzwi potrzebujesz, czy ma być duży bagażnik, jaki silnik (benzyna, diesel), jak moc, czy jeździsz w trasy, czy ma być zakładany LPG, etc.

Rozbieżność między Celiką i Camry jest dość znaczna

Cytat:
Rozbieżność między Celiką i Camry jest dość znaczna

o! i to duza rozbieznosc
generalnie szukam samochodu niezawodnego i ladnego, a wlasnie Celica i Camry najbardziej mi sie widzą ale nie zakladam, ze nie moze byc inny model

silnik na pewno benzynowy, gaz rowniez by sie przydal
pozdrawiam i czekam na rady...

a wliczyłeś koszty eksploatacji????????????? Mnie się wydaje że 20tyś to troszke za mało na sensowną toyotkę

Hmm a może jakąś caribnke E 2.0(133KM)?? chyba najrozsąadniejszy samocghodzik i rodzinny i fajnie śmiga

Cytat:
2004-02-20 09:36:52, CarinaGTI pisze:
Hmm a może jakąś caribnke E 2.0(133KM)?? chyba najrozsąadniejszy samocghodzik i rodzinny i fajnie śmiga

a za ile mozna wyrwac taka jak Ty masz??? podoba mi sie)

ostatnio widziałm jedną taką samą GTI(158KM 3S-GE) czarną za 19000 92/93r. gdzieś w suwałkach full wypasik oczywiście(klimka,ABS,4el.szybki,lusterka el i podgrz,el.szyber,kubełki...itp.)
Ale tyen model ciężko(bardzo rzadko) dorwać, ale za to przyjemność z jazdy hm.... miodzio 2cm obniżone zawieszenie-fabrycznie, podwójnowachaczowe zawieszenie przednie,dwa wydechy z tyłu ,4 tarcze i takie tam miłe drobiazgi heh

Cytat:
2004-02-20 10:09:18, viento pisze:
Cytat:
2004-02-20 09:36:52, CarinaGTI pisze:

a za ile mozna wyrwac taka jak Ty masz??? podoba mi sie)

Proponuję www.trader.pl albo gazetę giełda samochodowa.

Za 20 tys. bedzie ciezko cos dobrego znaleść, niestety ale cudów nie ma, ja sam mam Camry ( i nie tylko ) z 95/96 V6 i jestem bardzo zadowolony, ale musialem wydać 39 000,- w 2002 r. ale jest niezawodna, kupiona z salonu od pierwszego wlaściciela,serwisowana. Można tez kupic ten sam rocznik za 25 tys. no ale o stanie takiego auta nie wypowiadam sie.

Cytat:

przegladam na biezaco

a moze corolle hatchback? co sadzicie o tym gablo?
juz sam nie wiem...

Cytat:
ostatnio widziałm jedną taką samą GTI(158KM 3S-GE) czarną za 19000 92/93r. gdzieś w suwałkach full wypasik oczywiście(klimka,ABS,4el.szybki,lusterka el i podgrz,el.szyber,kubełki...itp.)
Ale tyen model ciężko(bardzo rzadko) dorwać, ale za to przyjemność z jazdy hm.... miodzio 2cm obniżone zawieszenie-fabrycznie, podwójnowachaczowe zawieszenie przednie,dwa wydechy z tyłu ,4 tarcze i takie tam miłe drobiazgi heh

Bałbym się tylko, że jednym z drobiazgów może też być kilkakrotne zdeżenie z tramwajem. Ponad dziesięcioletnie sportowe auto będzie zajeżdzone na amen, szkoda pieniędzy. A jak było sprowadzane z Zachodu, to na pewno było mocno bite.
Szkoda pieniędzy.

Cytat:
2004-02-20 11:41:20, _Artur pisze:
Cytat:

Bałbym się tylko, że jednym z drobiazgów może też być kilkakrotne zdeżenie z tramwajem. Ponad dziesięcioletnie sportowe auto będzie zajeżdzone na amen, szkoda pieniędzy. A jak było sprowadzane z Zachodu, to na pewno było mocno bite.
Szkoda pieniędzy.

Ja swoją GTI kupiłem od ojca(lekarza) mojego dobrego qmpla wię wiedziałem jak j ą eksploatuje co robi, ile jezdzi(tylko do pracy i spowrotem) Każde autko może być po [przejściach typu "przejechał po nim czołg" i nie ma reguły i Każde autko tzreba bardzo wnikliwi9e sprawdzić
Przesadzasz z tym zajeżdrzeniem na amen, silnik 3S-GE by zajezdzić na amen-to też jest wyczyn

Cytat:
2004-02-20 11:39:18, viento pisze:
Cytat:

przegladam na biezaco

a moze corolle hatchback? co sadzicie o tym gablo?
juz sam nie wiem...

Heh to widze ze masz dylemacik wejdź sobie np. TU-klik
Tam masz opis wszystkich toyek później powertować po cenach-tradwera odradzam bno ceny zazwyczaj są wy ższe niż w trzeczywistości spróbuj też na www.gratka.pl lub www.ct.com.pl (gielda samochodowa) jest tam większy wybór autek

[ wiadomość edytowana przez: CarinaGTI dnia 2004-02-20 11:52:20 ]

Cytat:
Ja swoją GTI kupiłem od ojca(lekarza) mojego dobrego qmpla wię wiedziałem jak j ą eksploatuje co robi, ile jezdzi(tylko do pracy i spowrotem) Każde autko może być po [przejściach typu "przejechał po nim czołg" i nie ma reguły i Każde autko tzreba bardzo wnikliwi9e sprawdzić
Przesadzasz z tym zajeżdrzeniem na amen, silnik 3S-GE by zajezdzić na amen-to też jest wyczyn

Wiesz, od każdej reguły są wyjątki. Jednym z nich jest osobista znajomość z poprzednim właścicielem pojazdu.To Ci daje jakąś gwarancję.
Pytanie jest tylko takie: jaki procent kierowców kupuje auto GTI, żeby nim jeździć na spacerki albo tylko do pracy i z powrotem? Poza tym silnik to jeszcze nie cały samochód, chociaż może jest najważniejszy (to tak na marginiesie).
Do czego zmierzam: o wiele łatwiej jest kupić w domrym stanie auto cywilne, niż jego usportowioną wersję. Tym bardziej za tą samą cenę. Chyba się ze mną zgodzisz?

Cytat:
2004-02-20 11:59:31, _Artur pisze:
Cytat:

Wiesz, od każdej reguły są wyjątki. Jednym z nich jest osobista znajomość z poprzednim właścicielem pojazdu.To Ci daje jakąś gwarancję.
Pytanie jest tylko takie: jaki procent kierowców kupuje auto GTI, żeby nim jeździć na spacerki albo tylko do pracy i z powrotem? Poza tym silnik to jeszcze nie cały samochód, chociaż może jest najważniejszy (to tak na marginiesie).
Do czego zmierzam: o wiele łatwiej jest kupić w domrym stanie auto cywilne, niż jego usportowioną wersję. Tym bardziej za tą samą cenę. Chyba się ze mną zgodzisz?

Jeżeli chodzi o to to jest to fakt i nie można się z tym nie zgodzić
Rerguł i wyjątków jest bardzo wiele-ja akurat jestem taki że bardzo dbam o samochód wszystko staram się przestrzegać,wymieniać nawet przed czasem(oleje,płyny,paski itp.)
Wszystko jest ibndywidualne-podstawa chłodne podejście, sprawdzać potrafię dokąłdnei samochód sam i nie boję się kupować nawet od młodych-bo ci częściej więcej powiedzą lub łatwiej ich wyczuć pozdr i EOD

a nie chcesz sprzedac swojej?

Heh oj swoją to dopiero mam od niecałego roku zrobiłem ją pod siebie i jeszcze nią pojeżdże-co tu dużo mówić zakochałem się w tym aucie

no ladnie, teraz przegladam ogloszenia i znalazlem fajna supre z 91r

Jeżeli mówisz o Suprze to przeczytaj sobie wątek "supra remont silnika" a tu masz ogólne uwagi an co zwrócić uwagę przy kupnie
autka twoich późniejszych westchnień KLIK-LINK