Przeszedlem przeglad

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hmmm... A myslalem ze sprawdza spaliny i doczepia sie do katalizatora - juz w drodze powrotnej zahaczylem o zaklad z tlumikami w celu zapoznania sie z cenami tlumikow przelotowych i strumienic. Sprawdzono natomiast szczelnosc instalacji gazowej.

Dziewczyny Ptaszyny

[ wiadomość edytowana przez: Ptaszyna dnia 2002-10-24 12:36:30 ]

Gratuluję. To dla mnie jeden z bardziej nieprzyjemnych momentów, bo niby wszystko gra, ale stres, że diagnosta bedzie upierdliwy zawsze istnieje.

Gratuluję kolejnego przebrnięcia przez przegląd !
Dla mnie osobiście jest to bardzo stresujący moment, bo nigdy nie wiadomo do czego się przyczepią. Zastanawiiam sie jednak jak niektórzy sobie z nim radzą. Przecież dość często spotykamy na drogach takie egzemplarze, że aż strach patrzeć a co dopiero jeżdzić !!!
Pozdrawiam.

Gratuluję!
Wiesz może na co należy zwrócić szczególną uwagę zanim się odda auto do przeglądu? Czy to raczej loteria?
Pozdrawiam.

Cytat:
Zastanawiiam sie jednak jak niektórzy sobie z nim radzą. Przecież dość często spotykamy na drogach takie egzemplarze, że aż strach patrzeć a co dopiero jeżdzić !!!

...hmm.... powiedzmy, że odwołują się do ważniejszych rzeczy, niż uczciwość diagnosty i jego czyste sumienie... Dodam dla ułatwienia, że są to rzeczy policzalne.

Niestety, ale przyznaję Ci rację. Wydaje się ( chyba nie tylko mnie ?), że sito przeglądów jest już dość gęste, a mimo to ciągle "siakieś" plewy przechodzą.

Witam,

Mnie czeka za 2 tygodnie przeglad ((
A kata mam w piwnicy ))
Mam nadzieje ze do tego czasu znajde nieuczciwego diagnoste
bo czeka mnie montaz kata na nowo
No i moj reczny moglby dzialac lepiej
Moze ktos ma namiar w Krakowie ?

Kuba

Ja przeszedłem przegląd 2 tygodnie temu. Bez problemów i bez nerwów. A gdzie? W Golubiu Dobrzyniu (jak by ktoś nie wiedział to takie małe miasteczko pod Toruniem z zamkiem krzyżackim) Gościu wjechał na rolki przychamował raz przodem i tyłem potem światła wszystkie, popsikał na butlę gazową i to wszystko, plaża.
3 minuty i po sprawie tylko te 155zł ech.

Ja tez przeszedlem przeglad dokładnie 8 dni temu. Pojechałem do znajomego diagnosty. Znajomy diagnosta = dobry kolega ojca mojego dobrego kolegi Z tym że nie pojechalem do niego bo bylo cos specjalnie zle - wrecz przeciwnie jestem za eliminowaniem niesprawnych gratow. Chodzilo mi o to zeby mi nie odzucil ze wzgledu na jakas pierdole (nie uwiezycie - kiedys mojemu ojcu, a ja bylem swiadkiem, odmowiono rejestracji z powodu 1 przepalonej zarowki i najlepsze !!! SAMOCHOD BRUDNY!!! a jaki ma byc na jesieni!!!??? ) Tak wiec udalismy sie razem z kolega do diagnosty, on mnie wzial na sciezke i okazalo sie ze hamulce sprawne, zawiecha ok, czyli do niczego sie nie mogl przyczepic. Ale najbardziej zdumial mnie, bo najbardziej sie tego obawialem test na shocktesterze - 80% sprawnosci amora!!!??? przy 127 tys. przebiegu, oryginaly nie zmieniane!!!??? ale musza miec do bani te testery... ja sam widze i czuje ze amory juz blagaja o wymiane, a ten mi tu ze 80 % sprawnosci -SZOK!!!
Natomiast 2 szokiem byla cena - 92 zl
Zakład diagnostyczny znajduje sie w Michalowie-reginowie, to jest miejscowosc z 2 km za Legionowem, a ja z racji tego ze wlasnie z Legionowa mam kumpla, to skozystalem.

Przepraszam za ewentualne niespujnosci w tym poscie i bledy, ale wybaczcie.... spojrzcie na godz... umieram

[ wiadomość edytowana przez: Krawat dnia 2002-10-25 04:30:15 ]

A ja się poprostu NIE DENERWUJĘ WOGÓLE -bo wiem że auto mam sprawne w 100% -bo do innego nie wsiadam.
Może to jest sposób na spokojną głowe przy przeglądzie rejestracyjnym? Często zbiega mi się przegłąd okresowy z przegłądem rejestracyjnym. Obydwa robię w tej samej stacji ASO przy ul Radzikowskiego w Krakowie i gdyby był jakiś problem to niech diagnosta ma pretensje do kolegów zza ściany.
Pozdrawiam wszystkich Kolegów i życzę: niedenerwujcie sie - dbajcie o te nasze wspaniałe ESPERAKI
Adam S.

Witam,

Na Radzikowskiego jest jeden koles upierdliwy jak sam ch..
Moj brak katalizatora przyprawil by go pewnie o zawal serca .
Ale mam juz namiar na klienta 150 pln i przeglad zrobiony...

Pozdr
Jadzwin