| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Stachu TOYOTA DRIVER Toyota Yaris Poznań | 2004-02-10 20:57:31 ja mam, spalania wiekszego nie zauwazylem, zmiany przyspieszenia tez nie (bo i tak 1.0 to muł).. Pozdrawiam |
grzybek-r TOYOTA DRIVER Toyota Yaris Białystok | 2004-02-10 23:47:22 ze wiecej kola bedzie w nadkolu to prawda tylko pamietaj ze ten samochodzik na ALU podniesie sie troche do gory i zeby czasem nie wygladal jak zadarta koza..... moze pomysl o jakich sprezynkach zeby ladnie osiadl i zeby nic nie obcieralo? ja mam 195/50/15 i jest loozik |
wwtcka TOYOTA DRIVER Carina II Wrocław | 2004-02-11 17:07:59 czesc Revolt, co do 16" to tu lest link: https://www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t=36142&c=18&f=23
pozdrawiam |
grzybek-r TOYOTA DRIVER Toyota Yaris Białystok | 2004-02-11 23:27:37 revoly moim zdaniem sprezyny -20mm od Tsporta niewiele zmienia... jezeli jezdzi samochodem 4 osoby to nie wiem czy nie beda one za miekkie jak na takie obciazenie? i nie jestem pewien tez czy Tsport nie ma innych amorkow... wiec uwazaj... bo sprawa sprezyn moze nie rozwiazac problemu... mi Crit i wwtcka polecili Lesjaforce -40mm progresywne i mysle ze bedzie Ok nawet przy 4 osobach bo z tego co mi opowiadali sa stosunkowo twardsze wiec chyba nie bedzie problemu z niewielkim obciazeniem |
Stachu TOYOTA DRIVER Toyota Yaris Poznań | 2004-02-12 15:11:30 No to od poczatku:
W audio-complexie mozliwe ze sie widzielmsy, ale to raczej nie byl moj samochod, ja mam skromnie 4 glosniki wzmacniacz i radio Nie prostowalem jeszcze zadnej felgi ani nie naprawialem opon. Aby zalozyc takie opony oczywiscie musialem zagiac nadkola. Jezdzilem na sprzeynach OMP -40mm, teraz juz ich nie mam i bede jezdzil na seryjnych. Trakcja byla zajebista (byly do tego jeszcze twarde amorki i sprezyny) -> jak po torach, ale komfort = 0 (slownie zero) Na tym zestawie nadkola byly wypelnione szczelnie Opony to jakis Michelin pilot... Po cos producent montuje taki rozmiar kol wiec sie nie zastanawialem czy dac wieksze kola (195/50/16) Sprezyny od Tsporta... tez nad tym myslalem ale Crit stwierdzil, ze silnik w tsporcie jest ciezszy wiec przod tak nie opadnie jak sie wlozy np do 1.0.... a co do felg od cupry, tez mi takie polecali na gieldzie ale mi sie nie podobaja, wlasnie et maja (chyba) 45 wiec to idelanie. zeby felgi 16 nie ocieraly muszy byc max 7 cali i miec et 45, to samo sie tyczy felg 15, tez musza miec max 7 cali i et 45... Sorry za haotyczna wypowiedz, ale mi sie spieszy ps. revolt : masz yarisa i mieszkasz w poznaniu? |