8l na 100km

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jestem w szoku

Jak jechalem do Poznania wyjechalem z Wawki z pelnym zbiornikiem gazu...
Dojechalem do Poznania... zrobilem ze 20km po samym Poznaniu.. ( troche szalejac - a co.. jestem nie u siebie to mi wolno ) i wybralem sie do domciu... jakies 10km za Koninem wpadlem na stacje ... zatankowalem do pelna ... za 49,50 ... gaz po 1.36.. co daje 36,3 l !!

Razem samochodzik zrobil kolo 450km...

Jestem dumny ze swojego bolida

Ładnie KeyJey

Remont dobrze zrobił autku

A może jechałeś tylko 90 km/h

Pozdro.

Vmax na trasie do 130...

Vmax w Poznaniu do 150

Mój po "drobnych " regulacjach pali 13 - nie ważne czy w mieście czy na trasie.
Jechałem do katowic spokojnie - ok 160km/h ze dwa razy podgoniłem do 180...i raz pod 200 - i spalił mi 13l, wracałem to w kilku miejscach zwolniłem do 180, cały czas 190-200 (nie licząc przebudowy drogi gdzie zwalniałem do 120 ) i też spalił 13l
po powrocie jeździłem po wawce bardzo spokojnie z obawy o uszczelke pod głowicą - i spalił 13l.
Potem jak się okazało że olej cieknie z aparatu zapłonowego a nie z uszczelki i po uszczelnieniu tego pierwszego jeździłem bardzo szbko po wawce i spalił 13l

to u mnie jest spora rozbierznośc w trasie 10l przy około 150 w dwie osoby na pokładzie . a w miescie 16l

hmm... 8 litrów.. można pomarzyć. U mnie po mieście pali w granicach 12, a w trasie zwykle około 10 przy prędkości podróżnej 120 km/h.

Miasto : 10-11 litrów ( spokojna jazda )
Trasa : 7,5-8 litrów spokojna jazda ( na trasie tylko raz byłem spokojny )
Trasa : 9-10 ( trzymanie klepiska )

Na trasie Sosnowiec-Gdańsk spalił mi 8,2l.LPG przy prędkości 130km/h a za Łodzią przez 20km jechałem 180km/h

W mieście 10-11 l gazu. Na trasie przy 110 - 120 poniżej 10 l. Kiedyś jadąc do Gdańska i jeżdżąc potem trochę po trójmieście na 36 l zrobiłem 408 km, co daje wynik 8,8 l. Wynika z tego, że silniki 1.5 są nieco oszczędniejsze niż pozostałe. Nie przywiązywałbym większej wagi do wielkości spalania, przy różnicy w cenie w stosunku do benzyny ...
Nie słuchaałem wczoraj dokładnie wiadomości. Czy ogłaszane podwyżki cen gazu w zagładach gazownictwa (gaz ziemny na cele komunalne) nie dotycza aby i LPG? W naszym kraju wszystko jest możliwe.
Generalnie, jakie jest Wasze zdanie, dobiorą się nam, użytkownikom samochodów z LPG do dupy (kieszeni) czy nie? Szcególnie w kontekście akcyz, biopaliw, podatku na "autostrady" i innych typowo polskich idiotycznych wynalazków, które potencjalnie zagrażają "benzynowcom" Czyżby w naszym dziwnym państwie istniało lobby użytkowników LPG a może ekologów (sic!)

Przewidywana cena gazu w 2004 roku to ponad 2 złote

O Fak, caly czas 13 ?!?!?!....
ja mam prawie identyko jak KUKI
tzn trasa ok 10 a miasto 16 i wiecej...

Tomek ja chce do Ciebie na regulacje !!!!

Cytat:
2003-10-01 15:25:26, Zoltar pisze:
Przewidywana cena gazu w 2004 roku to ponad 2 złote

1.60 i ani dentyla więcej !!!!

Panowie ale ja mam 2.0 !!!

u mnie to samo co u DeeJey-a

A mnie pali 10 litrów gazu na setkę i nie ważne czy jadę sam czy nie, z bagażnikiem załadowanym po dach czy pusty, z klimą czy bez, czy stoję w korkach czy jadę 160......normalnie dziwne zjawisko to espero

Spalanie to mój ulubiony temat!
Od początku było to moją zmorą! Teraz moje Espero pali około 13-14 litrów w mieście i od 9,5-12 litrów na trasie.
W sumie to luzik! Nawet jak gaz będzie kosztował 2 złote to jest to jakieś 40% podwyżki czyli relatywnie benzyna musiała by kosztować 4,76pln Ale z tego co wiem to benzyna ma kosztować w granicach 4 złociszów co dało by analogicznie podwyżkę gazu do 1,6 więc i tak spoks

[ wiadomość edytowana przez: PLUMP dnia 2003-10-02 11:41:12 ]

A mój pali bez gasssu przy spokojnej jeździe ok. 8 l/ 100 w mieście. Max jaki udało mi się osiągnąć to 14,5 - 15 l/ 100 km.

Cytat:
plump pisze:
Spalanie to mój ulubiony temat!
Od początku było to moją zmorą! Teraz moje Espero pali około 13-14 litrów w mieście i od 9,5-12 litrów na trasie.

Pozwolisz, że wróce do dyskusji sprzed kilku miesięcy.
Chodziło o zbyt wzbogaconą mieszankę u Ciebie. Tak ?
Zrobiłeś tylko regulację i spoko ?
A jak po regulacji - nie masz już wystrzałów w kolektor ?

U mnie po samodzielnej regulacji zużycie w mieście spadło do niecałych 10l LPG +0.4l benz. na setkę. A kiedyś bywało nawet 12l LPG.

Co zrobiłem? A więc tak: dwa razy wymieniałem reduktor, regulowałem x razy, wyciąłem katalizator, przestawiłem zapłon, ale eliminacja wystrzałów nastąpiła po wymianie i zmniejszeniu szczeliny w świecach!!!
Teraz zakupiłem jeszcze nową obudowę i mam w niej kalpo-wybuch, ale narazie nie założyłem bo musze sobie kupić nowy filtr powietrza. Nadmienie że starą ob. mam poklejoną lutownicą, oraz skręconą śrubą
A jaką miałem mieszankę? Nie wiem Ale w zasadzie to nie wiadomo czemu u mnie wybuchał i nie wiadomo czemu i tak dużo pali, bo z tego co piszecie są autka nawet z większym silnikiem a mniej łykają
Ale cóż - gaz jest dobry, bo jest tani i nawet takie różnice w spalaniu są do zniesienia. Ważne żeby fura chodziła bez awaryjnie!!! A reszta to pryszcz!
Hej.

Plump nie przejmuj sie, ze pali Ci litr wiecej niz auto kogos innego. Byc moze tamta osoba ma nieprawidlowy AFR (Air fuel ratio) i niszczy tym samym silnik...

Majtanie pokretlem na reduktorze imho jest bez sensu

Pozdro.