Jak nie urok to sraczka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dzisiaj moja samarka mnie zaskoczyła Pokazała w nieodpowiednim momencie, że nawet taka pierdoła jak stacyjka może sie zepsuć Zaczynam co raz częściej przeklinać

O, stacyjka to kiedyś był mój ulubiony temat, w mojej poprzedniej 2105 to był gwóżdz programu. W ciągu nieco ponad dwu lat wymieniłem 4 stacyjki, nieważne czy oryginalne rosyjskie czy węgierskie i tak je co chwilę szlag trafiał - po prostu się rozpadały. W obecnej 2101 którą już mam ponad 4 lata jakoś na szczęście nie musiałem nic przy stacyjce grzebać.
Powodzenia, mam nadzieję że to był tylko jednorazowy wyskok ze strony Twojej samarki dotyczący stacyjki.
Pozdrawiam
Andrzej

Ja ze dwa lata temu pod marketem musiałem rozbierać stacyjke bo się zablokowała tak, że kierwnicy nie mogłem odblokować (no i autko na krótko odpalałem ) później kupiłem sobie taką zajebistą węgierską stacyjke ale jakiś czas później autko chceli mi zaj... i rozwalili ją, no i terz mam znowu węgierską i jakoś chodzi!!!

Dziwnym zbiegiem okoliczności rzbierałem stacyjkę w samarze, bo potrafiła płatac figle.cały modulik jak go nazwe plastik z miedzianymi blaszkami i sprężyna też choć jest nierozbieralny.Ale udało sie go złozyć.Niestety po 6 miesiącach padła totalnie już taka konstrukcja w sklepie kiedy kupywałem nową dobiero za trzecim podejściem była sprawna.Wyobrazacie to sobie.A i tak nie dostalem takiej wersji stacyjki jaką chcialem, brakuje jednego przewodu który odpowiada za swiatła postojowe przy przełączonym kierunkowskazie.No ale i tak bywa.Próby lutowania spełzły na niczym ponieważ plastik tak sie nagrzewał że niestety bałem sie ją spier... do do końca.

U mnie tez siedzi juz 4 stacyjka, ale to nie z powodu takiego ze cos sie w niej psuje, tylko juz 3 razy zlamal mi sie kluczyk.

To u mnie przez 15 lat raz była wymieniana. Twarda sztuka

Ja mam swoją od "urodzenia"-ponad 16 lat i nie wiem czy nie jest to kolejny dowód na niską jakość części zamiennych do ład. Seryjnie montowane części nie pachną tak tandetą jak te wyrabiane rzemieślniczo .

ja tez mam stacyjke "od urodzenia" Łady.
A co do czesci to juz malo jest oryginalnych ruskich, Fazi kupil listwe na maske, gora grilla, czarną , i pod spodem jest napisane MADE IN ITALY.

I tak wiekszosc mechanikow odradza zamienne ruskie czesci - troche tansze, ale wkrotce znow do wymiany, wiec finansowo na jedno wychodzi.
A stacyjke mam oryginalna - czasem sie troche kluczyk przyblokowuje, ale na razie - odpukac - uruchamia auto

No a ja powiem tylko tyle ze moja ma 14 lat w 2107 i jeszcze sie nie popsuła mimo ze juz byla raz przez złodzieji rozwalona.

Moja ma juz 17 lat i jeszcze na całe szczęście nic się w niej nie popsuło .

odnosnie ostatniego slowa w temacie to mam taki problem dzisiaj

Już naprawione