MotoNews.pl

Problem z gazem w mojej 2105

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czesc wszystkim ! Mam pewien problem z gazem-Jakies 2 lata temu kupiłem spoko silnik !! Ma chyba pojemnosc ok 1.7(tak mi Specjalista powiedział) Jak na paliwie jezdziłem na III biegu wykrecał sie do 120 km/h w swietnym czasie-Scigałem nawet Ople 1.6.Załozylem Gaz,i o Zgrozo-Nie dosc,ze straciła kopyto,to nie miałem wolnych obrotów. "Gazownik" załozyl na filtr powietrza jakis rodzaj tulejki ograniczajacej dopływ powietrza.Wolne obroty mam,ale scigac moge tylko Malczesy,bo na Poldoloty brak mi mocy.No,i brak mozliwosci obracania kołami na suchym asfalcie.... a wczesniej tak fajnie piszczała !!! Mam nadzieje,ze ktos miał juz taki problemik,i mi Pomoze !!

jesli wolne obroty zalatwia za pomoca zwezki - to dupa nie gazownik.
Tak byc nie powinno - jesli juz, to rurka ssawna POWIETRZA ustawiona tylem do kierunku jazdy - ale nie zwezka!
nie wiem, co moze byc zle, ale np. moja na gazie szla lepiej niz na beznynie (za sprawa zle dobranego mieszacza)

[ wiadomość edytowana przez: adasco dnia 2005-05-13 10:47:21 ]

Wolne obroty powinni byli wyregulować kręcać śrubami, nie ma bata, musi chodzic, chyba ze cos zwalone.
jak gasło na luzie poczas jazdy, to trzeba było wstawic w dolot papierową rure, i obrocic ją do tyłu, chodź u mnie w 7 wystarczyło zdjąc przedlużkę, tą plastikową i nie gasło

tak jak napisałem-jedź na regulację, ew. jak się troche znasz to sam poprubuj

Po zamontowaniu gazu ja nie mogłem wyprzedzić nawet malucha! Powodem była zła regulacja składu mieszanki i odłączony podciśnieniowy regulator zapłonu.

Kolejny problem to skaczacy na gazie obrotomiez-Miał ktos cos takiego ?? Jak to naprawic ??

Cytat:
2005-05-21 09:53:58, Owicz-21055 pisze:
Kolejny problem to skaczacy na gazie obrotomiez-Miał ktos cos takiego ?? Jak to naprawic ??

Powiem ci tyle ze gaznik odgrywa duza role jesli chodzi o spalanie, jesli ci ktos zacznie grzebac to masz z buta na dzien dobry. Ja tak mialem i objawy byly takie jak u ciebie, teraz sobie jakos ustawilem na gazie dosc dobrze chodzi ale benzyna kiepsko