Problem z swiatłami ??? POMOCY :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
A więc problem mam taki ze swieca swiatła postojowe i długie a niema krótkich bezpieczniki dobre żarówki tez moze mieliscie podobna przygode ??
z góry dzieki

spalił się przełącznik w kierownicy.
w tej podstawce gdzie są "wajchy" od długich wycieraczek itp jest stycznik który w momencie włączania 'długich' rozłącza sie. on lubi sie łądnie stopić(w kilku maluchac sie z tym spotkałem)
masz dwa rozwiązania:
= poszukać w instalacji elektrycznej któe kable zewrzeć(w momenice właczenia długich krótkie nadal będa działac) - tak mam
= ub wymienić ten cały badziew z przełącznikami od wycieraczek długich i migaczy.

mam taki nowy badziew do sprzedania

Jak Cię najdzie ochota aby kupić nowy to sprawdź dobrze jaki potrzebujesz bo ich było chyba koło 10 różnych modeli

Być może założyłeś żarówki o większej mocy i wytopiło Ci właśnie przełącznik pod kierownicą, i jeżeli zamierzasz kupić nowy to najpierw radzę założyć przekaźniki i dopiero założyć nowy!!!

Moło Ci też wytopić styki w przełączniku przy desce rozdzielczej!, Miałem tak jak założyłem H4, Polecam kupić przekaźnik, jest tańszy od samego wyłacznik przy kierownicy a napaewno Ci go już więcej nie wytopi

ok a gdzie ten przekaznik załozyc najlepiej ???