LADA 112 A6 super 1600

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Na www.ladamotorsport.ru własnie dziś podali (po rosyjsku),że w pierwszych eliminacjach mistrzostw rosji w klasie super 1600 (wg.specyfikacji FIA) wygrałą LADA 112, a konkurencja jest tam silna. Ciekawe czy rosjanie zaczną w końcu w tym sezonie wystawiac 112 -tki na rajdach w europie w tej klasie( vbo w tamtym roku nic im z tego nie wyszło) Warto śledzić listy zgłoszeń rajdów. Klasa super 1600 to ta , w której w tym roku miał startowac Janusz Kulig na fiacie punto- miał duże szanse by wygrać lub być naprawdę wysoko

lada motorsport ru

[ wiadomość edytowana przez: zax dnia 2004-02-15 19:11:22 ]

[ wiadomość edytowana przez: zax dnia 2004-02-15 19:13:26 ]
[ powód edycji: zdjęcie sie nie wczytywało :) ]

no to nieźle-czekamy na więcej.......... a moze po sezonie okaze sie ze LADA 112 is number one

Oczka mi się śmieją do tej 112!!! Mogłaby być czerwona jak dla mnie.

No ja także jestem bardzo ciekawy jak wypadłyby te sprzęty w konkurencji z innymi S1600 na międzynarodowych arenach. Pewnie na starty w RSMS nie ma co liczyć, ale miło byłoby zobaczyć je na naszych oesach w konfrontacji z 206 i Punto... Bo pewnie cenowo są korzystniejsze niż Punto za 160 tysięcy euro...

A są juz w ogóle jakies informacje dotyczace rajdów w polsce w tym roku ???
Bo w tamtym było cieniutko- jak tak dalej pójdzie to ciekawiej będzie w zechach (chyba juz jest ) i na Słowacji niż u nas
Pozdr
paweł

Jest kalendarz- ale cieniutko... krakowskiego niet

No właśnie sam też jestem ciekaw co to będzie w RSMP2004. Po zakazie wurców myślałem, że pojawi się troche wynalazków klasy F2 (Tercjak ma Kucharowego Golfa!), a tu nic nie słychać. Mam nadzieje, że to cisza przed burzą, ale jeśli nie to w tym sezonie częsciej będziemy się pojawiać na Węgrzech i w Czechach niż na naszych oesach... Pozdr. Bartas

Bartassti Tercjak nie ma już Kucharowego golfa dłuższy czas ( w zasadzie to krótko nim śmigał i sprzedał go dalej) teraz jeździ cywilnym Subaru STi pierwszy wypust całkiem Ladną a znajomy reanimuje mu silnik w Toyocie Celice GT-Four (po Kucharowej) ale ona praktycznie też jest już sprzedana do rallycrosu to tyle info z Wrocka