Piszczące wycieraczki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie co może być przyczyną piszczących wycieraczek. Kiedyś ten objaw występowł tylko przy silnych mrozach, a teraz już nawet przy dodatnich temperaurach. Czy to mogą być łżyska silnka albo mechanizmu? Jak ten problem rozwiązać? Moja Samra liczy 13 latek.

W mojej kiedyś potwornie piszczały wycieraczki,
a konkretnie pióra firmy TOYA, na które się skusiłem
w sklepie łady nota bene.
Gorszej hały (chały?) nie spotkałem na swojej drodze.
Pojeździłem z tydzień (dłużej nie dałem rady) i wymieniłem.

Jak chcesz zeby ci coś doradzić ?
Musisz odróżnić czy piszczą pióra a czy mechanizm wycieraczek
Może Syvo ma rację ?
Mam taki środek( w płynie ) który mógłby pomóc nazywa się niewidzialna wycieraczka po zastosowaniu tego specyfiku u mnie woda sama spływa z szyby i o wiele łatwiej usuwane są nieczystości i wycieraczki chodzą jakby ciszej.Jest jedno ale kosztował chyba 15 zeta a za tą kasę to może nowe wkłady wycieraczek dostaniesz.
Powodzenia.

Kup nowe wycieraczki

Polecam gumy firmy MOT GUM, kupiłem je w ojcu do mazdy w Praktikerze i sa super, w Ładzie mam pióro z tej firmy w tylniej wycieraczce i tez sie spisuje.

Pozdro

Ja zaczoł bym od sprawdzenia co piszczy jak ktoś wspomniał odchyl ramiona uruchom wycieraczki i bedziesz wiedział co piszczy Mechanizm raczej chyba niepowinien ale wszystko możliwe mam nadzieje że zakończy się to tylko zakupem nowych gum

Dźwięk który ma charakter "pisku" wychodzi wyraźnie z pod maski (wycieraczki są prawie bezgłośne). Początkowo od zeszłej zimy dawał znać tylko jak był mróz. Teraz nawet gdy jest temperatura dodatnia. Myśle że jak przyjdzie wiosna to się uspokoi ale w lecie będę musiał obejrzeć naped wycieraczek. Temat jest tak banalny że wogóle Wam nie potrzebnie głowe zawracam.

Ja bym na Twoim miejscu otworzył maske i zapodał wszędzie ( w tym wycieraczkowym ustrojstwie) coś w stylu WD40. Może pomoże, a jak nie, to przynajmniej będziesz miał małą konserwację.

Wycieraczki do wymiany tzn pióra.

A co powiecie na taki problem:

Działa tylko jedno pióro. Po włożeniu reki pod blache czuje że sam mechanizm się kręci. Po odkreceniu pióra część wew. działa ale mocowanie samo pióra nie kreci się co wyborione.? Cyz przypaadkiem nie "bolec" kótry to wszystko spina (podobno jest tam coś takiego ;p)

ta. jak bedzie mial luz to wlasnie tak wyjdzie...
a moze samo ramie jest luzne???

Wczoraj wysiadajac z auta chyba zawadzilem o dzwignie wycieraczek i wlaczywszy je spokojnie poszedlem do domu.
Jakiez bylo moje zdziwienie, gdy rano wyszedlem przed blok i zobaczylem pracujace wycieraczki. Conajmniej 14 godzin!
Dziunia ledwo zapalila. Szczesliwie noca padal lekki deszcz wiec gumy sa ok.
Jasiu

Ha, to ja mialem kiedys podobny numer. Rok temu, zima, wchodze do samochodu i slysze takie rytmiczne cichutkie cykanie, kluczyka nawet nie zdarzylem wlozyc do stacyjki. Dumalem nad tym pare chwil i wpadlem na to, ze to wycieraczki chca chodzic, a nie moga bo przymarzly do szyby...Dobrze ze nie spalilem wtedy silnika.