MotoNews.pl

Zmieńmy tytuł forum ...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
na Klub Fiata 131 i 132.

W sumie to dziwi mnie, że mało u nas na forum właścicieli tak dobrego samochodu jak Argenta.

Popieram

BTW: ja bym 132 na argente nie zamienił...

A DF-owcy i Polonezowcy traktują 132 i argenty jako dawców
Teraz wiesz czemu jest tak mało tych aut

że dawcy to ja wiem, ale chyba po prostu mniej argent niż 131 do Polski trafiło ...

Quattro pisze i ma racje:
A DF-owcy i Polonezowcy traktują 132 i argenty jako dawców
Teraz wiesz czemu jest tak mało tych aut
[/quote]
Dla mnie to tez profanacja! Ale swiadczy to tylko o tym, ze silniki DOHC fiata z lat 70-tych do tej pory stanowia skarb. Nie ma sensu ograniczac forum do 131 czy 132. Poza tym chodzi o to by wymieniac sie doswiadczeniami i informacjami. Od ludzi dokonujacych przeszczepow tez mozna sie wiele nauczyc. Dlatego mozna zmienic nazwe forum na "Klub Fiat DOHC (131,132...)"
Co wy na to?

Też może być

Cytat:
2004-08-16 14:26:01, neutrino33 pisze:
Dlatego mozna zmienic nazwe forum na "Klub Fiat DOHC (131,132...)"
Co wy na to?

i pojawi sie ktos z croma czy tipo o innych bravach czy mareach nie wspominajac... Pozatym w 131 dlugo stosowano silniki OHV (o OHC nei wspominajac). proponuje zostawic w nazwie 131, dodac ewentualnie 132 i pochodne (argenta).

Myśle że zdanie kosy131 jest najlepsze czyli od dzisiaj jest to klub Fiatów 131 132 i Argenta

hm... nie ładnie... ktoś mnie tu dyskryminuje bo niby jak fiat 131 ma silnik ohv, to już jest be??

Cytat:
2004-08-14 20:46:34, Quattro pisze:
Popieram BTW: ja bym 132 na argente nie zamienił...

a ja tak ! choć 132 jest ładniejsze ale nie prowadzi się tak jak argenta z ostatniej serii ,,argenta nuova''
-szerokie zawieszenie przednie i tylne, tylny stabilizator i mniejszy promień zawracania !

JUz wiem czemu wasze forum nie moze wyjsc z testow

Pol roku miedzy odpowiedziami

Eeeee zartuje i zycze powodzenia

BTW nie macie jakiegos silnika 2.0 DOHC do mojego poldka hahaha
to taki dowcip w formie zartu mam nadzieje ze was nie uraze czy cos

pozdr

Cytat:
2005-02-04 20:17:33, automatic pisze:
a ja tak ! choć 132 jest ładniejsze ale nie prowadzi się tak jak argenta z ostatniej serii ,,argenta nuova'' -szerokie zawieszenie przednie i tylne, tylny stabilizator i mniejszy promień zawracania !

ja mam u siebie ten stabilizator

jezdzi sie tak samo...

Than.. ja mam

Q wiem ze ty dla mnie masz ale nie chcialem mowic tu na forum 13x ze rozbebeszasz je i sprzedajesz ludziom od poldkow i dfów bo by cie chyba poszczuli anieglim

pozdr

mam argente na kawalki (absotulnie nie do uratowania) w ogrodzie...

a co do silnika.. to sie dogadaj z Voyem bo on tez chetny

Cytat:
2005-02-05 20:53:43, Quattro pisze:
ja mam u siebie ten stabilizator jezdzi sie tak samo... Than.. ja mam

a zbiornik paliwa symetrycznie nad kołami masz???

nie... po prawej... ale wiecznie pusty to nie czuc... a butle mam symetrycznie

Cytat:
2005-02-06 22:23:30, Quattro pisze:
nie... po prawej... ale wiecznie pusty to nie czuc... a butle mam symetrycznie

a hebelki to tlok 54mm z przodu? pompa 22mm i odwrotnie sekcje p/t niż w starszych fiatach?

z przodu mam lucasy z PN C+....

Cytat:
2005-02-07 15:07:07, Quattro pisze:
z przodu mam lucasy z PN C+....

aaaaa! to on wygląda jak 132 ale się nie prowadzi -jak on- patrz mój profil co robią koledzy z pożyczonym 132/moim/
gdy ulżyli stopie prawej

Obejrzałem zdjęcia. Pozostaje miec nadzieję, że nikomu nic sie nie stało. Szkoda

przykre.... wyglada tylko troche lepiej niz 132 1800 - pierwsze 132 mojego ojca....