MotoNews.pl

DF ile wart?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! Mam pytanie jaka może być realna cena zakupu DF z 1973r z gazem w stanie bardzo dobrym i w 100% oryginał? Z góry dziękuję za odpowiedzi.

jak dobrze trafisz od 3000 w góre , jeśli 100% orginał to na pewno więcej , znaczy 100% orginał - wszystkie blachy lakier tapicerka znaczki napęd dokumentacja itp

WSZELKI DUCH PANA BOGA CHWALI!!!
TEMAT O 125p !!!

Blady dobrze mówi.
Chyba, że trafi Ci się niesamowita okazja.
Ale ja wole MR
Jakoś klasyki mi się nieco przejadły
Wczesny MR-ek to jest to
Pzdr

a 5500zł to dobrze czy żle bo jutro chcę zakupić?

zależy od stany faktycznego , to tak jak bym się pytał czy podoba Ci się moja laska , a przecież jej nie widziałeś ...jest w 100%orginalna jedyna w swoim rodzaju -

jaki ma przebieg ten kant , który właściciel , jak wyglądają podzespoły , buda , zawias , silnik , auto ocenia się oglądając na żywo , po jeździe próbnej , na podstawie orginalności faktycznej a nie deklarowanej przez właściciela , wszystkie szyby orginalne ?? są wszystkie detale ? sprawdzając to osobiście można je wycenić . za kanta z 73 roku z gazem można dać 800zł a można i 7000 , historia zna podobne przypadki .

A nie wolałbyś cos bardziej klasycznego ?? Na przykład coś z roczników do 72 (DF'y miały jeszcze wtedy chromowane grile przednie) ze skrzynką przy kierownicy ??

A powiem Ci jeszcze jedno: Z AUTOPSJI ...
...nigdy nie kupuj "robionych" samochodów, tylko remontuj je sam
Ja kupiłem taki egzemplarz po generalnym remoncie i wyszło na to, że w tym momencie przeprowadzam następny, a koszt mojego samochodu przeszedł równocześnie ponad 7000 zł.

jak bedziesz go kupował jedź z kimś kto ma klasyka w celu sprawdzenia jego oryginalnosci. Zwróć uwagę na pas przedni, powinien miec mniej otworów niż MR, na to czy kolor jest oryginalny, a jak był lakierowany to czy według kodu koloru, czy "na oko". Jest wiele elementów w klasyku, które na pierwszy rzut oka nie różnią sie od MR'a, ale to tylko złudzenie, np. przetłoczenia na pasie tylnim.

Powodzenia

No właśnie...najlepiej weź ze sobą kogoś, kto się zna.
I przede wszystkim NIE NAPALAJ SIĘ!!! bo to jest najgorsze co może być.
Pzdr