Nowe wersje nadwoziowe ład, czyli fotomontaż po węgiersku

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. I co powiecie na poniższe zdjęcia z węgierskiego klubu?

.
Mi się bardzo podobają. Zwłaszcza przerobienie zdjęcia 2109 na kombika było bardzo wskazane, bo typoszereg Samary nie posiadał przecież takiej wersji nadwozia.
Tylko ciekawe, jak ten ktoś to zrobił taki fotomontaż? Nie wiem kto to był, ale mu zazdroszczę takich umiejętności. Kurde chciałbym też tak umieć. A autor tego fotomontażu mógłby może zostać jakimś słynnym projektantem nadwozi?. Wystarczyłoby mu dać jakiś jeden model bazowy o danym nadwoziu, a on by już na jego bazie opracował resztę nadwozi w jednym typoszeregu

Kombi jak kombi, zbyt przypomina mi Favoritkę w wersji chyba Forman, ale ta białe 2105 - po prostu miodzio. Chętnie przerobiłbym tak moją 2101 - no ale to tylko marzenia.
Andrzej

Ale czy z punktu widzenia praktycznego da się zmienić ilość drzwi? Bo to był tylko fotomontaż. I czy w przepisach jest dozwolona taka przeróbka? Czy wydany zostanie wówczas nowy dowód rejerstracyjny z nową ilością drzwi?

Samara combi nie za bardzo - zbytnio zalatuje znienawidzona przez wlscicieli Samary (w tym mnie) Favoritka czyli wspomniana Forman
Ale ten bialy klasyk jest po prostu ekstra - gdyby tylko taki byl to bym bral w ciemno za kazda kase

Cytat:
2004-02-17 00:59:45, mily_byd pisze:
Ale czy z punktu widzenia praktycznego da się zmienić ilość drzwi? Bo to był tylko fotomontaż. I czy w przepisach jest dozwolona taka przeróbka? Czy wydany zostanie wówczas nowy dowód rejerstracyjny z nową ilością drzwi?

Miły, jeżeli tylko dostaniesz pozytywną opinię uprawnionego rzeczoznawcy to oczywiście że możesz legalnie jeżdzić takim autkiem. To samo jest gdy np. garbusy przerabiają na kabrio. A czy się da przerobić tak auto? Naturalnie że tak, tyle że wszystko jest kwestią zaplecza technicznego, umiejętności i niestety kasy.
Andrzej

Mily, da sie. wszystko da sie zrobic, zreszta u Wegrow na stronie widac skroconego klasyka... inaczej, ale cos w tym klimacie. a liczba drzwi ma sie nijak do rejestyracji.
wazna jest liczba miejsc

Słuchajcie dla mnie, szalenie podoba się klasyk...zastanawia mnie tylko jak to osiągneli bo technicznie to masakryczna robota tak przynajmniej sądzę.

Oj przepraszam już widze błędy pikselowania i niewygładzone krawędzie wiec już wiem co i jak ;p

[ wiadomość edytowana przez: -VoDz- dnia 2004-02-17 11:59:54 ]

ko0mbi to by mialo zainteresomanie ale coupe to troche smiesznie wygląda

Dla mnie ta piątka strasznie mustangiem zajeżdża :>

Co do rejestracji kombi to nie widze problemu, nie widze nawet powodu zeby to robic, przeciez zwykla samara ma 5 drzwi, kombi tez, 5 miejsc, kombi tez 5, wiec w czym problem.

Vodz, jeżeli wykryłeś na tych obrazkach elementy niemożliwe, to powiedz mi jeszcze jedną rzecz. Mianowicie mnie zastanawia obrazek Samary 2 kombi. No i czy on też jest tylko efektem wyobraźni i symulacji komputerowych czy prawdziwym modelem? Oto zdjęcie:

No i co o tym myślisz?

Vodz, proszę daj odpowiedź, bo nie wiem, czy to zdjęcie też mam zamieszczać na swojej stronce czy nie mam? Także jest mi potrzebna odpowiedź.
Z góry dzięki
Pozdrawiam
Miły

Naturalnie jest to fotomontaż! Troche lepszy od poprzednich, ale ciągle fotomontaż.

Oto oryginał, ktory posłuzył za podstawe dla samary kombi.

Tak właśnie myślałem, ale chciałem się upewnić. Czyli nie istnieje taki samochód. Chociaż muszę Ci powiedzieć, że widziałem jeszcze inny fotomontaż (pochodzący z innego zdjęcia), ale również przedstawiający Samarę kombi:
.

Poza tym możecie kliknąć jeszcze tutaj, a zobaczycie jeszcze kilka innych fotomontaży.
Pozdrówka: Miły

Mily takie wykrywanie to nic trudnego, wystarczy duży zoom i sprawdzasz krawędzie...spórz na samare kombi za bagażnik tło jet rozmazywane co świadczy o poprawianiu..zlewaniu tła niepasującego z podstawowym..

A to zdjęcie troche małe więc nie widze podeślij mi większy format.. jeżeli nie masz to sprawdze na tym i ci powiem ;]

Już sprawdziłem perfidny fotomontarz dobry ale tradycyjne błedy złe wygładzenia i niedopasowane idealnie elementy, które w niewytłumaczalny sposób zmieniają kąty grubości lub rozmycia :]

[ wiadomość edytowana przez: -Vodz- dnia 2004-02-18 16:49:04 ]

O w mordę, ale cwaniaki na tej stronie co podałem. Zrobili blokadę tych obrazków, że nie można ich nigdzie przekopiowywać. No ale nie szkodzi, to drugie zdjęcie tej Samary 2 kombi, o które mi chodziło zobaczycie w też w tym linku (jak mówiłem właśnie obok jeszcze innych fotomontaży).
Miłosz.

Mily powinieneś urzyć snifera do adresów przelatuje całego saicika i wysysa wszystkie obrazki jakie napotka. Minus trafisz na jeden adres widoczny a w kodzie do niedopisancych wielu. Raz zamiast 30 obrazków komputer wyssał mi ponad 300 thumbsów i oryginałów ;]

Ale dokładnie na czym to polega?

Niektóre strony blokują ci prawy myszki. Więc ten program pobiera tylko adres, który kopiujesz z przeglądarki on już sam sprawdza wszystkie adresy na stronie i katalogi tych stron to już zależy od uprawnień. W najgorszym wypadku wyssie ci tylko podlinkowane na stronie obrazki czyli te, które widzisz i ich powiększenia. Ot i cała filozofia. Nie trwa to długo... ja tak załawiam ludzi,którzy się przechwalają zabezpieczeniami swoimi, że nikt nie ściągnie od nich nic. ;p że są tacy mądrzy i blabla

Jak masz pytania wal na gg do mnie numer masz w moim statusie.

[ wiadomość edytowana przez: -Vodz- dnia 2004-02-18 17:03:15 ]

A byś mi przysłał ten programik?