Przyspieszenia na automacie 60-100 80-120 40-120

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Interesują mnie przyspieszenia osiągnięte przez wasze omesie w trybie kickdown na automacie . Czy byli byście tak uprzejmi i pochwalili się . Bo moje mnie trochę martwią - czy to wiek czy już tak jest ? A i jeszcze interesuje mni automat w 3-litrówce może ktoś ma i sprawdzał . Niżej podaje link gdzie podają jakie mają przyspieszenie 80-120 samochody kombi "cenionych" marek 3-litrówek : http://www.autobild.de/test/neuwagen/artikel.php?artikel_id=5774&artikel_seite=5 . A moje to : Normal EsKA
60-100 6,5 5,5
80-120 8,5 7,5
40-120 13,5 10,5
O i jeszcze jedno jakie są najkorzystniejsze warunki dla silnika bo mi się wydaje że moja Omega "idzie" jak :
-jest wysokie ciśnienie atmosferyczne
-temp. ok -10 C
-sucho
-bezwietrznie

jest ranking przyspieszenia 40 - 150 km/h, prowadzi go Kartos
ranking 40 - 150 km/h

Odpowiem pierwszy

Wez uzupelnij profil, bo pytasz o cos, a nie piszesz nic o aucie.
Jak chcesz szybko zobaczyc, jak jezdzi Ci samochod, znajdz jakikolwiek post Kartosa108, a tam na dole jest link do rankingu.
To jest test 40-150. Czyli 2-ka, i kiedy jest 40 na liczniku pedał w podłogę i stoper start. Potem ciagniesz do 150 i stoper stop.
Wyniki sa rozmaite aż do 11 sekund z nieiwielkim hakiem.

Ale mi chodzi wyłącznie o te prędkości a nie o 40-150 bo o tym rankingu wiedziałem . Chodzi mi o przyspieszenia na automacie : 60-100 80-120 40-120 .A do rankingu byc moze w najblizszym czasie również będę chciał dołączyć , tylko czekam na "pomyślny wiatr" .Bardzo mi na tych pomiarach o które wcześniej prosiłem zależy bo nigdzie w sieci nie mogę tego znależć . Na przykład w Autobilde testują Omegę 3.2 automat :http://www.autobild.de/suche/artikel.php?artikel_id=557&artikel_seite=2 i piszą że rozpędza się do setki w 8,3 a gdzieindziej piszą żę ma 9 sek . Albo piszą że ma 12,8 80-120 km/h na "Zwischenspurt"(?!) to co to znaczy ,przecież to automat ?

Jak rozumiem szukasz odpowiedzi na pytanie czy Twoj pojazd nie jest za malo dynamiczny w stosunku do podobnych. Jednoczesnie porownujesz sie do teoretycznych wynikow znelzionych gdzies w sieci, podczas gdy masz tu jak na dloni wyniki naszych pojazdow.

Boogie ma 100% racji. Nie oczekuj zeby wszyscy specjalnie dla Ciebie robili nowe pomiary. Wykorzystaj to co masz podane na talerzu. Zrob sobie rozne proby 40-150 i wstaw wyniki do tabelki.

Poza tym niekt nie powinien odpowoadac na posty ludkow, ktorzy nawet sie nie pofatyguja zeby podac w profilu informacje jakim pojazdem jezdza

[ wiadomość edytowana przez: Kartos dnia 2004-02-16 18:45:02 ]

Mój samochód to : Omega 2.6 automat . Wspominałem wcześniej . A gdzie mam wpisać nazwe samochodu w moim profilu żeby był widoczy podczas wysyłanai postów ?? I naprawdę troszkę mniej interesuje mnie przyspieszenie 40-150 bo te co podałem są częściej testowane i można sobie porównać z innymi markami .Ale kiedyś spróbuje . Nie prosze żeby ktoś teraz robił dla mnie specjane testy tylko może już robił i wie , i o to mi chodzi .

OK, moze zle Cie zrozumialem.

A propos profilu: Nie masz na górze strony, po prawej, linku "Edytuj konto"?

Wydaje mie sie ze przyspieszenie masz w normie. Testowo sprawdzilem wczoraj od 60 do 80km/h - wyszlo mi 4,5s bez S (kickdown nie zredukowal caly test na trojce). Wiec mysle ze do setki nie byloby lepiej niz 6,5s - wiec tak jak u ciebie. Jestem przed wymiana paska wiec staram sie go za bardzo nie wkurzac. W ogole to wyniki beda zalezne o tego jak automat bedzie ci redukowal. U niektorych kickdown zredukuje u innych nie, w zaleznoci o parametrow (pogoda, nachylenie drogi, masa zaladunku, rozmiar opon, itp.). U mnie czasem zredukuje przy 60 do dwojki a casem nie.

Dzięki za zainteresowanie . A testowałeś na gazie czy na benzynie ?? A może ktoś wie jak przyspiesza Omega 3.2 Executive na automacie ( 60-100 80-120 ) ?? Bardzo chciałbym to wiedzieć ale szukałem już chyba wszędzie i nic ??