MotoNews.pl

Termostat w ladzie. silnik DOHC

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
zakupiłem nowy termostat od lady. zalozyłem go w miejsce starego na przewody: mały obieg - pompa wodna i góra głowicy i chłodnicy, duży obieg na dolny wąż chłodnicy. w głowicy aktualnie nie mam założonego termostatu. mam pytanie czy dobrze zrobiłem?? może powinienem założyć termostat jeszcze na głowicę i jeśli tak to od czego pasuje??.

zupełnie prawidłowo zrobiłeś w tym typie DOHC termostat jest zewnętrzny czyli zupełnie jak w ładzie w głowicy nie występuje-jest pusto a jeśli chodzi o termostat w głowicy to posiadały to silniki od fiata tipo , tempra ale w twoim przypadku nie masz sobie co głowy zawracać u siebie mam ładowski zewnętrzny i dobrze spełnia swoją rolę

Dobry ja takze w dohc miałem termostat z łady z tym ze na lato miałem drugi z wyjetymi bebechami

wszystko się zgadza jeśli nie masz pewności że ci nie otworzy to można wkładać pusty ale to jak piszesz raczej latem. Osobisci e uważam że jak na jazdę miejską czy poza miejską dla użytku normalnego nie widzę powodu zakładania pustego jezeli jest sprawny a jeśli chodzi o wyczynowe jazdy to już inna kwestia wtedy owszem nawet wskazane jest jeszcze założenie włącznika wentylatora w kabinie