Termostat w ladzie. silnik DOHC

Sortuj wg daty:
rosn±co malej±co
zakupi³em nowy termostat od lady. zalozy³em go w miejsce starego na przewody: ma³y obieg - pompa wodna i góra g³owicy i ch³odnicy, du¿y obieg na dolny w±¿ ch³odnicy. w g³owicy aktualnie nie mam za³o¿onego termostatu. mam pytanie czy dobrze zrobi³em?? mo¿e powinienem za³o¿yæ termostat jeszcze na g³owicê i je¶li tak to od czego pasuje??.

zupe³nie prawid³owo zrobi³e¶ w tym typie DOHC termostat jest zewnêtrzny czyli zupe³nie jak w ³adzie w g³owicy nie wystêpuje-jest pusto a je¶li chodzi o termostat w g³owicy to posiada³y to silniki od fiata tipo , tempra ale w twoim przypadku nie masz sobie co g³owy zawracaæ u siebie mam ³adowski zewnêtrzny i dobrze spe³nia swoj± rolê

Dobry ja takze w dohc mia³em termostat z ³ady z tym ze na lato mia³em drugi z wyjetymi bebechami

wszystko siê zgadza je¶li nie masz pewno¶ci ¿e ci nie otworzy to mo¿na wk³adaæ pusty ale to jak piszesz raczej latem. Osobisci e uwa¿am ¿e jak na jazdê miejsk± czy poza miejsk± dla u¿ytku normalnego nie widzê powodu zak³adania pustego jezeli jest sprawny a je¶li chodzi o wyczynowe jazdy to ju¿ inna kwestia wtedy owszem nawet wskazane jest jeszcze za³o¿enie w³±cznika wentylatora w kabinie