| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
TROLL SYMPATYCZNY GOŚĆ BMW 525 TDS kombi, ... Sz-n | 2004-03-15 12:04:03 Stawiam na membramke w pompce paliwowej |
TROLL SYMPATYCZNY GOŚĆ BMW 525 TDS kombi, ... Sz-n | 2004-03-15 12:12:10 miałem podobnie, ale jak wymieniłem pompe na nową jak ręką odjął. |
magik vw golf mk2 Dąbrowa Górnicza | 2004-03-15 12:18:19 też miałem kiedyś ten problem na starej pompie...
po wymianie na nową paliła "od pierwszego". w starej nwet wymiana membranek nie pomagała. ale z tego co pamiętam,to syvo ma chyba nową pompkę,a i tak pisze,że ma ten problem... hmm... |
Grzegorz2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Västerås/Sverige | 2004-03-15 12:28:46 U mnie jest podobnie : jak zaskoczy to wskakuje na 2000 obr ( ssanie) i zaraz pada do ok. 1000 lub mniej . Chwilę się zastanawia i dopiero wtedy zaczyna równo pracować. Mam wrażenie, że w gaźniku nie ma rano dość paliwa...nie powinno jednak tak szybko parować z gaźnika?? |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-03-15 12:32:58 to ja dodam, ze to zaworek pompy. Sprawdz, czy przed pompa w przewodzie czy filltrze masz paliwko.
Mialem taki sam motyw z maluchem. Pompa ma zaworek zwrotny, ktory zapobiega splywaniu wachy nazad do baku. kiedy ten zaworek pada, paliwa nie ma i trzeba podpompowac. a silnik lapie na tym, co jest za pompka. Zaworek albo przepuszcza, albo sie skleja (zacina). Ma idiotycznie prosta budowe. Wymienia sie cala gore pompki z kroccami, co czyni impreze nieoplacalna wzgledem zakupu calej nowej pompki (jak zdejmiesz gore, to i membrane wymieniasz zazwyczaj). Pomijam czas naprawy.... Doraznie pomaga zastosowanie pompki recznej przed odpaleniem. W kazdym razie powyzszy opis USTERKI odnosi sie do pompki maluchowskiej, ale ladNa ma zapewne budowe b. podobna. A zaworki na oko dzialaja i wygladaja tak samo . |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-03-15 19:16:14
dokladnie, ale: plytki mozna tez dostac teflonowe i takowe polecam a czy sie oplaca??? na przykladzie 126: zaworki z glowiczka - 16 zl. membrana 9 zl. a cala pompa 30. nowa. do lady podejrzewam, ze ceny podobne - dopiero co kupowalem nowa pompke. W starej akurat zaworki byly dobre... ja bym sie nie bawil w regeneracje i zapodal nowa pompe. |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-03-15 20:40:54 wiec jak: wymieniasz czy stara reanimujesz?
jeszcze bym doradzil (co cyba oczywiste) nowe uszczelki i podstawke plastikowa z popychaczem (o ile takowa w samarze jest) albo sam popchacz (grosze). i nie dokrecaj za mocno. Ja kiedys uszkodzilem pompe w ten sposb. Zgialem jej podstawe i ciekl olej. |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-03-15 22:55:32 podstawke placilem kolo 15 zeta z uszczelkami i popychaczem, a pompa 30pare zl.
w 50 zl. musi sie zmiescic. Przy okazj wymieni moze przewody paliwowe... i obejmy.... w sumie warto. Nawet, jak wygladaja niezle, moze je gryzc od srodka... |
Franc SYMPATYCZNY GOŚĆ była 2107, teraz Gol ... Gdańsk | 2004-03-15 23:50:42 Skoro wszyscy sie przyznaja ze maja problemy z odpalaniem to ja tez sie wpisuje na liste. |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-03-16 12:10:03
zachod to zachod ale ja podaje ceny z centralnej Polski... |