MotoNews.pl

125p czyli miłość na całe życie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Link 125p czyli miłość na całe życie

Za parę lat będą artykuły: Łada czyli miłość na całe życie!

Tylko te zespolone migacze i swiatła pozycyjne od nowszej wersji Fiata 125 nie pasują do tego auta, zepsuły całość (wymieniając błotniki wymienił pewnie i te światła na nowsze)... Szkoda.

Pamietacie -> kiedyś, to się patrzało "ile ma na liczniku" , a nie jaką ma faktyczną prędkość max.
Jak weszły duże Fiatry w wersji MR, to zamiast 160 miały 180 km/h na liczniku (silnik oczywiście bez większych zmian)... to taki gest producenta dla młodzieży chyba .

jeszcze lepszy fiacior

Mario ten ma lampki OK!!! A cena jak za miłość na całe życie nie jest wygórowana

Nawet nie wiedziałem, że taki coś jeździ u nas. Teraz będę się uważniej rozgłądał po 125.

Cudowny jest

Super

Musze przyznać, że przed kupnem Łady rozgladałem sie za 125p

Na giełdzie w Poznaniu wypatrzyłem kiedyś podobne cacko (w idealnym stanie, garażowane, zadbane, wychuchane) za coś 2-3 tys. PLN (a i pewnie by się dalo ponegocjować) . Gdybym miał miejsce pod dachem na trzymanie tego, to bym się pewnie sqsił, a tak... żałuję do dziś...

po lublinie smiga sobie swietny fiacior

stylizowany na fiata 125 monte carlo nawet malowanie z pasem czarnym na boku i napisem "polski fiat 125p" naprawde facet go sobie niezle sklecił
szkoda ze brak mi wsparcia technicznego bo bym tu jakieś foto zamiescił

W Gdansku kolega z FSO ma fiata 125 z 68 roku, wyglada idealnie, jak nowy, wszystko oryginalne i sie blyszczy, kolor niebieski z bialym dachem.

Cytat:
2004-06-17 18:24:47, Franc pisze:
W Gdansku kolega z FSO ma fiata 125 z 68 roku, wyglada idealnie, jak nowy, wszystko oryginalne i sie blyszczy, kolor niebieski z bialym dachem.

Na pewno myślisz o fiaciku KajTana. Lakier ma już nowy , nie oryginalny i dlatego się błyszczy. Biały dach to element spotykany ( podobno) w wersjach eksportowych ( do tropiku???).

Nawiązując do tytułu wątku, to wiem już teraz, że moją miłością na całe życie będzie autobus autosan H9. Fakt, że raczej nie na własność (no chociaż sam dla siebie mieć autobus to też by było pięknie), ale Hadziewiątki pociągały mnie już jak miałem z 5-6 lat i trwa to do dziś, także jestem prawie pewny, że też będzie to miłość do końca życia, mimo, że nie będę miał na własność. Ale marzyłem zawsze, by siąść za fajerą. Ten dźwięk silnika zwłaszcza przy ruszaniu jest piękny. Z resztą ja w ogóle jestem pasjonatem motoryzacji z krajów byłego bloku komunistycznego, również tych współczesnych samochodów. Poza tym oczywiście łada, no i Maluch w wersji FL - też mogą to być miłości na całe życie.
Cytat:

W Bydzi też jest kolega z Kantem '68 r. Był ten kolega na spociku.

H9 ma z tyłu lampy pionowe od kanta???
Jakbyś Miły szarpnął się kiedyś na 125 sprzed 1975 roku to miałbyś chociaż lampy jak w autosanie

Najprawdopodobniej te same lampy co Kant. Z resztą w czasach komuny to wiele rzeczy było wspólnych dla różnych samochodów, bo np. silnik 6,8 który był w H9 czy felgi były jednakowe jak w starze 200. Ale z drugiej strony to jest ciekawe, bo H9 robili na pewno jeszcze w latach dziewięćdziesiątych i ciągle miały te stare lampy Kanta.

Ekstra ten Fiat - ciekawe jaka jest cena minimalne. Chociaz wiadomo, ze uleglem fascynacji Lada to jednak zawsze lubilem PF 125p - szczegolnie starsze modele. Niestety szybko zrezygnowalem z poszukiwan, bo jak juz to byly oferty modeli z ostatnich lat produkcji, a to juz raz, ze nie to, a dwa, ze niestety jakosc wykonania kiepska. Tak czy inaczej podoba mi sie

Cytat:
2004-06-17 22:59:46, mily_byd pisze:
Najprawdopodobniej te same lampy co Kant.

Różniły się tylko tym że kant klasyk miał lampki chromowane a Autosan tylko czarny plastik

Pozdrawiam milosnikow DFow z LKP - jak ktos sie interesuje starymi DF to jest strona Kajtana - www.fiacik.prv.pl na ktorej sa ciekawe zabytki (miedzy innymi moje - jeden z 1968 a drugi z 1972). www.fiacik.prv.pl

Bylem na tej stronce juz wiele razy... super szczegolnie fotki ech klasyka motoryzacji...

Fiacik Kajtana bardzo mi się podoba! Tak samo jak jego strona!