Opadająca skrzynia [126]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wszystkim! mam pytanko: czy z obniżonym malaczem i twardą zawiechą wytrzymałość poduszek w skrzyni biegów maleje?pytam bo od pół roku dwa razy już podnosiłem skrzynie bo mi opadała a poduszki wymieniłęm dzisiaj chociaż na wiosnę 2003 roku dawalem nowe. /

Zamocuj trzecią poduszkę pod skrzynię tak jak mam ja.

a możesz mi powiedzieć w jakim miejscu? i czy to cos pomaga ok? dzięki

już mówię. Kup jedną seryjną poduszkę skrzyni. Przetnij ją tak żeby zostało tylko mocowanie dolne i od góry gumka inaczej mówiąc zetnij tą cześć metalową zakrzywioną, która trzyma skrzynię jak poduszka zamontowana jest normalnie. Następnie znajdź na łapie trzymającej skrzynię dziurkę po środku tej łapy. podlewaruj skrzynię i tam zamontuj normalnie na nakrętkę tą trzecią ściętą poduszkę. Patent nie jest mój tylko Tomasza Barańskiego Mistrza Polski na maluchach. On mnie jedynie nauczył co i jak. Więc nie musisz sie obawiać że to jakieś idiotyzmy domowe. Jest tylko jeden mankament takiego rozwiązania - minimalnie większe drgania są przenoszone na budę. Skrzynia jednak zużywa się znacznie mnie i jest stabilniej podparta.
Pozdrawiam.

Dzięki! spórbuje tak zrobić,kiedyś zastanawiałem sie czy własnie pod skrzynię nie podłozyć czegoś z gumy żeby jeszcze było lepiej i żeby nie opadała na tej łapie.ścięta poduszka może być dobra pozdrowienia!!!

U mnie sprawdza się fantastycznie a strasznie cioram autko.
Pozdrawiam.
P.S. Jak wykonasz to może się pochwal, co?

Ja włożylem takie 2 gumy (z mocowań resora) miedzy skrzynie a auto i jest ok. Są troche wieksze dragania przenoszone na karoserie i to wszystko.

ja mam wsadzoną złożoną potrójnie gumę o grubości kilkunastu mm, ale miałem wsadzać właśnie gumki z pod resora

ja miałem na żywioł wsadzonego węza grubego do piaskowania między skrzynię a budę, wytrzymał 3 lata, ale ostatnio jak urwała się poduszka pod skrzynią to zgubiłem gdzieś tego węża

No bo prawda jest taka, ze prowizorka jest w wielu przypadkach trwalsza od przemyslanych wynalazkow

Mam małe pytanie (może banalne ale jednak) Czy taki patent zapobiegnie łomoceniu skrzyni podczas ruszania?

P.S.Samael nie ma to jak stara dobra polska niezawodna prowizorka

Cytat:
2004-02-25 16:40:45, Gabber pisze:
Mam małe pytanie (może banalne ale jednak) Czy taki patent zapobiegnie łomoceniu skrzyni podczas ruszania?

Odpowiedź u deniora -> klik

Wielkie dzięki dooh