Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() NoMysz Toyota Corolla XLI Poznań | 2004-02-16 11:08:35 Jestem kierowca ktory lubi jezdzic wieczorem i w nocy, mniejszy ruch, jakos przyjemniej itp ![]() ![]() |
![]() Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2004-02-16 11:27:20 Wal na priva do MaćkaB, to jest nasz Bulb Master ![]() ![]() |
![]() NoMysz Toyota Corolla XLI Poznań | 2004-02-16 13:45:57 Eh, wiecie jak to jest, jak wsiade chocby do ojca wozu i widze w nocy jak lampy generuja tam swiatlo takie super smugi swiatla w boki pod kontem w gore w dol itp, i jak super jest droga oswietlona a potem siadam do mojej fajnej starletki i widze cos jak "zarowka 60 watowa" swiecoca sobie gdzie chce i jak chce hehehe, takie smiesze porownanie to chce mi sie cos lepszego dlatego pytam co myslicie o przerobce ![]() [ wiadomość edytowana przez: NoMysz dnia 2004-02-16 13:50:17 ] |
![]() Iceman Toyota Corolla Warszawa | 2004-02-16 15:00:42 Można wymienić lampy ale i tak nie unikniesz montarzu nowej wiązki jeżeli chcesz zmienić moc żarówek. Bedzie to napewno sporo kosztowało. Może klosze masz już podjechane, ja swoje musiałem wymienić bo też kiepsko świeciły.
|
![]() CarinaGTI TOYOTA DRIVER Yaris & GAZ69 & Hilux wrocław/DTR | 2004-02-16 17:28:19 Jak sie "uparłeś" ![]() ![]() |
MaciekB 4R W | 2004-02-16 17:48:56 Właśnie, zacznijmy od tego że możesz mieć coś z kloszami - może przekoszone mocowanie żarówki? to się najczęściej zdarza!!
Czasami też włoży się źle żarówkę (lekko omsknie się podczas mocowania) i już inne partie odbłyśnika świecą - mnie się to ostatnio w Camry zdażyło i też klosz generował takie rozproszone światło i nie tam gdzie trzeba, a była to kwestia może 2mm w mocowaniu!!! może też być uszkodzony/zuzyty odbłyśnik (już kiedyś to przerabialiśmy...) Najlepiej jakbyś dorwał druga Starletkę i porównał światło jakie rzucają - wtedy będzie wiadomo czy to jakaś wada, czy niestety cecha tego modelu... Przeróbka światel - zgaduję że chodzi Ci o światła z modelu 2000-2001, tzw. Bentley, gdzie masz oddzielne odbyłyśniki do krótkich i do długich za gładka szybą... cóż, wydaje mi się że będzie to większa przeróbka - maska, błotniki, atrapa, być moze nawet zderzak - nie wiem czy gra jest warta świeczki... Dodatkowo wydaje mi się że są tam żarówki HB3 plus HB4, bardzo żadko spotykane i tych różnych usprawnionyc +50% to do nich nie dostaniesz, na razie widziałem tylko Philipsy Blue Vision starej generacji i to tylko na Allegro... ------------------ Mój pomysł - kup same projektory na allegro (ok 300 zeta para) do świateł mijania, np. na żarówki H7, zamontuj jak da radę spolerowac klosz to w kloszu, a jak nie to gdzieś obok - za atrapą, wysoko w zderzaku (sprawdź w Kodeksie gdzie można) i to będą Twoje mijania - chyba najlesze rozwiązanie - będą super oświtlać drogę, a H-4 będzie wtedy tylko za długie robiła... |
![]() NoMysz Toyota Corolla XLI Poznań | 2004-02-16 18:49:35 Dzieki za rady panowie ![]() ![]() ![]() |
Adam_PE TOYOTA DRIVER Camry żyrandolowo | 2004-02-17 00:14:09 Lexus-look jest modne i można dostać do wielu aut, ale żeby jakieś lepsiejsze niż standardowe ktoś zrobił do Camry to jeszcze nie widziałem. Sam bym zmienił, bo firmowna fela ma lepsze światła...
IMHO to nie tylko kwiestia wieku lamp ale przede wszystkim generacji i konstrukcji. MaciekB: Czy Hella albo jakaś inna firma robi światła do Camry lepsze niż oryginały? |
MaciekB 4R W | 2004-02-17 08:29:42 niestety nie, Hella fawoyzuje niemiecki szmelc, robi do nich zamiennieki, tunignowe zamienniki, extra tuningowe zamienniki, wypasione tuningowe akcesoria...
a wszystko do Golfa bądź Astry... ![]() ale co chesz od świateł Camry? w europejskiej wersji świecą przepięknie! normalnie nic więcej do szczęścia nie potrzeba... sam chciałbym by w moim 4R tak świeciły! |
![]() pankuba TOYOTA DRIVER Renault Megane 220 GT Wawa | 2004-02-17 16:16:28
No jak nie dostaniesz, przynajmniej HB3 to spokojnie dostaniesz Osram Cool/True Blue. Sam na takich jeżdżę. |
![]() Aleks Mitsubishi Carisma Warszawa | 2004-02-17 20:01:45
Zgadza się, ale czasem zupełnie inaczej niż byśmy się tego spodziewali. Kilka lat temu czytałem wyniki testu reflektorów samochodowych, do którego dla śmiechu dołączono starego garbusa. I kto wygrał? Nie, nie garbus, bo lepsze od niego były jedyne w teście ksenony. Ale lampy garbusa pokonały wszystkie pozostałe i to pomimo nieco podniszczonych odbłyśników. Wniosek fachowców oceniających te wyniki był taki: DUŻE, OKRĄGŁE lampy ustawione PROSTOPADLE do jezdni to 90% sukcesu. NoMysz, myślę że pomysł MaćkaB z nowymi, oddzielnymi lampami mijania był najlepszy. |
Adam_PE TOYOTA DRIVER Camry żyrandolowo | 2004-02-17 22:06:03
Chcę coś widzieć jak jadę w nocy... Najbliższą razą lookniesz czy świecą tak ładnie jak w Twojej i już będzie jakieś porównanie ![]() |
MaciekB 4R W | 2004-02-18 19:18:37 oki, lookniemy...
z tego co pamietam to masz Yankesa, pewnie z przerabianymi światłami, co by tłumaczyło słabą wydajność... jeśli chcesz to mam u znajomego mechanika parkę przednich europejskich świateł, stan bardzo dobry, leżą u niego dobrych kilka lat to by się chyba pozbył... Acha - znalazłem do Twojej Camry sedan tylne światła - moduł z kierunkowskazami, ale białymi!!! wsadzasz do tego srebrne żarówki Silver Vision by nie było pomarańczowej bańki i jesteś jedyny w Europie! ![]() http://www.matrixracing.com/Browse_Item_Details.asp?HSD=1&fromPage=BrowseItems&showPrevNext=Yes&Item_ID=3545 (te dwie linijki to cały adres) Taki szczegół a poprawia wygląd... No_Mysz - te soczewki do świateł mijania to kosztują do 100 złotych! 300 to kosztowały soczewki na Bi-Xenony... Tu masz dwa adresy na allegro z soczewkami... Sorry że nie link, ale pamiętajcie że mi żadne pop-up'y nie działają, więc muszę tradycyjnie adres pisać... http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=20923792 http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=21054167 oferta warta uwagi... [ wiadomość edytowana przez: MaciekB dnia 2004-02-18 19:27:33 ] |
Adam_PE TOYOTA DRIVER Camry żyrandolowo | 2004-02-19 00:06:29
Berek ![]() Te tylne lampki... całkiem fajne ![]() ![]() ![]() |
![]() CarinaGTI TOYOTA DRIVER Yaris & GAZ69 & Hilux wrocław/DTR | 2004-02-19 00:21:13 Maćku jak znajdziesz tylne lampki do mojej(czarne srebrne,lexus-look itp.) to byłbym ci zobowiązaany a i bez paru piwek się nie obejdzie -bo szukam szukam i bubka... ni ma ![]() |
MaciekB 4R W | 2004-02-19 23:08:34 do Twojej są fajne - całe ciemne, ale w Japonii, heh...
Adam_PE, to może masz źle ustawione?... a tak naprawdę jak je zobacze to ocenię... |
Adam_PE TOYOTA DRIVER Camry żyrandolowo | 2004-02-20 20:54:53
Jeśli mógłbyś przy okazji jakiegoś spocika będę dźwięczny... |
![]() TURBO TOYOTA DRIVER Toyota Carina E Warszawa | 2004-02-20 21:15:11
Ja tylnych Lexuslook też szukam do swojej, jak coś znajdę to dam znać. ![]() |