Dylemat

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu. mam w mojej ładzie felgi stalowe 14" przerobione z opla rekorda. mam też felgi alu 7x15". które założyć do lady??

felgi alu będą w kolorze srebrnym lub białym

Foty:

O jaaa, wzruszylem sie jak zobaczylem te zdjecia- ahh

Zaloz te drugie - tj te co masz na drugim zdjeciu.
p.s Jak masz je przerobione?????

zostały przespawane przez co mają inne ET. luknij na fotę i zobaczysz

Aha- czyli to stalowki- jakos nie zauwazylem- sa zbyt piekne
Przespawane, czy poszerzane? czy jedno i drugie- kurde ale fajowe sa!!!- tylko jak mowisz ze spawane, to moze byc problem z wladza oby nie
JA mysle ze pojawisz sie na zlocie, i zobacze to auto(jakbys te felgi zdiol to zamawiam zebys wziol je do pokazania na zlot)
Strasznie mi sie podobaja!

I jedna i drugie sa OK . Aluminiowe na pewno będa lżejsze , ale włąsnie? jakie te alusy mają ET????
Bo te na aucie chyba bardzo małe
Paweł

Aha- czyli to stalowki- jakos nie zauwazylem- sa zbyt piekne
Przespawane, czy poszerzane? czy jedno i drugie- kurde ale fajowe sa!!!- tylko jak mowisz ze spawane, to moze byc problem z wladza oby nie
JA mysle ze pojawisz sie na zlocie, i zobacze to auto(jakbys te felgi zdiol to zamawiam zebys wziol je do pokazania na zlot)
Strasznie mi sie podobaja!

Ja bym założył ALU ale koniecznie w kolorze białym raz że biały optycznie powiększa felgę dwa że białe felgi wyglądają naprawdę super!!! To tyle ode mnie

stal-LOVE!!!!

choc i alu niczego nie brakuje.....
zaloz ktore chcesz. Albo na jedne zimowki, na drugie letnie....
ja tak mam.
ale same stalove niestety

do alusów mam już zakupione odpowiednie dystanse tak że felga będzie idealnie równo z nadwoziem

7x15
bede eleganckie ja te proponuje

pozdrówka

Cytat:
2004-02-18 21:41:54, kornat pisze:
Ja bym założył ALU ale koniecznie w kolorze białym raz że biały optycznie powiększa felgę dwa że białe felgi wyglądają naprawdę super!!! To tyle ode mnie

Ta est!!! Białe są super - ale sie strasznie brudzą zimą Ale jakoś mi to nie przeszkadza.

Ja bym został na twoim miejscu przy stalowych. Ale i tak zrób jak uważasz. Piękne masz to auto.

A moje wyglądają tak

[ wiadomość edytowana przez: kornat dnia 2004-02-18 22:04:28 ]

[ wiadomość edytowana przez: kornat dnia 2004-02-18 22:05:27 ]

A tak wyglądały na moim rajdowym maluszku

A moje tak

Głosuję za stalowymi!!! Paweł sądzi , że alu są lżejsze....Ja wiem , że zwykłe felgi ze stopu lekkiego są niestety cięższe!!!
Proponowałbym te 14 calowe z oponami o niższym niż zamiennik profilu. Lakierowanie alu to pewien problem i chyba tylko proszkowo można to zrobić dobrze.
Za stalowymi przemawia jeszcze to , że NIKT nie będzie miał podobnych!
Auto jest z tych o których można marzyć

Sorry za OT, ale widzę, ze nie ma tam jeszcze bocznych kierunkowskazów. Mi by tam pasowały kierunki z Zastavy 1100, takie stożkowate. Ahhhh, naprawde cudo to twoje autko.

Nie no- możliwe Grzegorz ,że nowe felgi stalowe (tzn.nowej generacji)są lzejsze, ale te, które mam teraz w trójce są cięzkie jak diabli!!!!Z ciekawości zważę swoją aluminiową i tamtą stalową
No ale - faktycznie - pięknie będzie wyglądac ta twoja LADA
Kornat takie same (też białe) felgi (są chyba z Alfy????) miał w samarze 21099 Zotya na węgrzech to są 14-tki???też ładnie wyglądają w ładziance

Kornat, od czego te fele????

nie wiem, ja mimo wszystko wole stalowe. alusy pewnie by mi ukradli, mieszkanie w Lodzi zobowiazuje

ja mam 15 i jestem super zadowolony a to ze alu sa lzejsze to mit u mnie wypadaja duzo ciezsze ale nie jest zle

[ wiadomość edytowana przez: ziembi dnia 2004-02-19 00:38:20 ]

A więc moje felgi to niestety 13-tki ale niebawem przymierzę się do wymiany na 14", na pytanie od czego one są ciężko powiedzieć bo powiedzmy że przeszły długą drogę zanim do mnie trafiły, najpierw jeżdziły w seicento rajdowym, później w jakiejś małej Lancii, póżniej znów w seicento, a później u mnie próbowałem dojść do tego od czego właściwie są i jeden z właścicieli stwierdził że pochodzą one z..... Subaru!!!! z pewnością z jakiegoś mniejszego modelu (ale pewności co do ich pochodzenia faktycznego nie mam).