Zakładanie gazu ...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zdecydowałem się na założenie gazu.
Ciągle się wacham nad instalacją i wyborem warszatu.

Jak na razie to chyba będzie warsztat :

ŁÓDŹ
FHU Eko-Auto
Robert Górski
ul. Rokicińska 32

Macie może jakiś opinie o tym warsztacie ?

Co do instalacji to proponują Autogas Italia.
Macie doświadczenia z taką instalacją ? Może być również Landi Renzo ale podobno ma mniejsze możliwości regulacji. (Zbiornik 65l)

Zastanawiam się również czy po założeniu gazu spalanie na benzynie nie ulegnie zmianie. W chwili obecnej pali mi max 7l/100 km i jestem z tego zadowolony. Czy spalanie benzyny po zainstalowaniu gazu nie wzrośnie ?

Pozdrawiam

Autogas Italia ? Pierwsze słyszę, tzn. czytam. A interesuję się instalkami od około 4 lat. Poczytaj sobie kącik z gazem, niech i Ptaszyna ma satysfakjcę, że komuś pomógł (nieźle się przecież przy tworzeniu napracował)

Cześć!
To miłe mieć świadomość, że nie tylko ja mam taki problem...
Faktycznie też polecam Ci zakładkę Gazz. Trochę rozjaśnia w głowie.
Co do wyboru warsztatu, to niestety z reguły jest to podjęcie pewnego ryzyka.
Jeżeli się natniesz, to daj koniecznie znać, żeby innych to nie spotkało
Oczywiście żartowałem.
Moja drobna rada, to rób to co do tej pory, czyli pytaj kogo tylko możesz i czytaj co się da. Jest to decyzja, która zmieni trochę walory Twojego autka na lata, więc napewno nie warto się zbytnio spieszyć, choć ktoś oczywiście może mieć odmienne zdanie.
Daj znać jak się zdecydujesz co z tego wyszło - trzymamy kciuki

No podzwoniłęm trochę po serwisach i co się dowiedziałem to :

unikać instalacji BEDINI
Autogas Italia to Inna nazwa BEdini http://www.autogasitalia.it

Ja miałem Bedini w Espero 1.5. Przejechałem 60 tys km nawet nie robiąc przeglądów (dopiero jak pojawiły się problemy to wczytałem sie w gwarancje i instrukcje i zacząłem robić przeglądy).
Teraz samochód ma 112 tys km (został w rodzinie) i nadal jeździ. Są, co prawda, problemy z jazdą na niższych obrotach, ale mam nadzieję, że regulacja/serwis tu jednak pomoże.
Obecnie jeżdżę Leganzą z instalacją BRC, bo też mi w warsztacie powiedzieli że Bedini jest 'be'. I żałuję, bo nie przejechałem jeszcze 10 tys, a wciąż mam problemy.
Może warsztat w którym pytałeś akurat nie montuje bediniego i stąd ta jednoznacznie negatywna opinia?

Pozdrawiam
DEspero

No cóż ...
Warsztat zakładał BEDINI ale się z nich szybko wycofał. Teraz montują BRC bo mają lepszy dostęp do części i ty;e

Dziś będę zagazowany. Znalazłem sobie jeszcze inny warsztat. Instalacja BRC i zbiornik zamiast koła. Skusili mnie ceną.

firma LoRD GAS na Zbąszyńskiej 6 w Łodzi

Ja mam bedini i przejechane na gazie 90000 km z hakiem, regulację robiłem 1500km temu w serwisie Bedini na Rakowieckiej w Wawie

I osobiście jestem zadowolony , myślę że instalacja zdała egzamin.

pozdr.

Diackon

[ wiadomość edytowana przez: Krzysiek-Diackon dnia 2002-10-29 17:15:42 ]

pewnie racja,

Myśle też że każda pliszka swój ogonek chwali

I pan który montuje jedno nie będzie chwalił drugiego.

Ja się zdecydowałem na BRC i od wczoraj jeżdze na gazie. I po przejechaniu 100 km nic jeszcze nie moge powiedzieć. A różnicy żadnej nie czuje między gazem a benzyną. Na razie.

i raczej nie powinieneś czuć mi osobiście lepiej jeździ się na gazie, jakoś tak bardziej swobodnie przyspiesza na Pb odczuwam coś takiego jakby opór (kasaaaaaa )