[O/T] dzisiejsze zakupy... [heble 126]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Jako, ze czas nadejscia montazu calosci w kupe i nowa bude (swap ) temat hamulcow zostal potraktowany rowniez priorytetowo. W sklad dzisiejszych zakupow wchodza:

- tarcze BREMBO MAX CC/SC (240mm) nacinane
- klocki Ferodo Premium CC/SC
- szczeki Ferodo Premium (tyl)
- plyn hamulcowy Ferodo Racing DOT 5.1 (1 litr)

cena ~500PLN

do tego dojda:

- nowe bebny tyl
- nowe przewody hamulcowe
- pompa hamulcowa CC (planuje uklad X-diagonalny)

--------------------------------------------------------------

a tak to sie przedstawia na fotkach:

No, noo.. gratulacje
Widać profesionalizm

Nie ma ikonek żeby zobrazować to co czuję .
Wiem tylko tyle: jak tak dalej pójdzie to bedzie to najdroższy i najbardziej dopracowany SWAP w Malaczu w PL Domyślam się że pod wieloma względami będzie lepszy od 1.7 "alfa"

Gratulacje zakupów
Komplecik miażdży!!!Maluch bedzie stawał w miejscu!!
Ja tez tak chce

Cytat:
2004-02-27 23:44:33, Race_D pisze:

Nie ma ikonek żeby zobrazować to co czuję .
Wiem tylko tyle: jak tak dalej pójdzie to bedzie to najdroższy i najbardziej dopracowany SWAP w Malaczu w PL Domyślam się że pod wieloma względami będzie lepszy od 1.7 "alfa"

dzieki.

oczywiscie staram sie podejsc do tego jak najbardziej profi. Co do ceny i dopracowania swap'a staram sie jak moge. Oczywiscie silnikowo bedzie to juz znany patent (1108ccm 55PS), ale zawieszenie, elektryka, klatki, kubly, pasy, kola itd beda gotowe pod moj nastepny projekt (przyszla wiosna ) a wtedy oj bedzie sie dzialo...

jeszcze raz dzieki za slowa uznania.

pozdrawiam
ZoLtaR

Cytat:
2004-02-28 00:04:40, Buczek21 pisze:
(...) Maluch bedzie stawał w miejscu!!
(...)

No, teraz trzeba się zająć resztą porządnie, bo nic nie jest seryjnie przygotowane na taki hebel i należy zadbać o to by razem z kołami zatrzymała się reszta i żaden element nie udowodnił zasady zachowania pędu...

A ja tak nie chce . Co to za przyjemność jak wszystko bedzie na cacy, nic się nie będzie psuło, nie będzie czego naprawiać... Nie ma to jak katować serie

Ja rowniez gratuluje zakupow i zycze jak najszybszego pokladania calego autka do kupy

PeEs Zoltar ale te Twoja zakupy troche sie kloca z tym co masz napisane w sygnaturce "KTO CHAMUJE TEN PRZEGRYWA" Wiec po co Ci takie heble ?

Cytat:
2004-02-28 00:53:44, York pisze:
(...)
PeEs Zoltar ale te Twoja zakupy troche sie kloca z tym co masz napisane w sygnaturce "KTO CHAMUJE TEN PRZEGRYWA" Wiec po co Ci takie heble ?

Bo to jest "KTO (w domyśle: niepotrzebnie dużo) HAMUJE TEN PRZEGRYWA"

PeeS: cytaty winno się pisać słowo w słowo i litera w litere .

Tak trzymac...nie ma to jak profesjonalne podejscie do tematu, zawsze to lepsze niz tarcze od kanta wykopane spod ziemi na zlomowisku

Cytat:
2004-02-28 09:29:19, 2Rotor pisze:
Tak trzymac...nie ma to jak profesjonalne podejscie do tematu, zawsze to lepsze niz tarcze od kanta wykopane spod ziemi na zlomowisku

Wypraszam sobie, ja zawsze daję nowe tarcze.

i wg mnie bez ABS`u...tak mocne tarcze...to zbedny wydatek w malcu...ktorego na dodatek Zolti chce odchudzic na maxa...
juz w malcu o seryjnej masie na komplecie z DF`a...kola sie blokuja...zbyt szybko

Cytat:
2004-02-28 09:29:19, 2Rotor pisze:

ze zloma...to mozna wziasc zaciski...a i tak przed zalozeniem trzeba je przejrzec...i ew. "naprawic"...
ja tam wszystko wymienilem..tloczki...jakies sprezynki..itd itp...na nowe...oczywiscie klocki i tarcze byly nowki...

Cytat:
2004-02-28 10:14:16, Madcar pisze:
i wg mnie bez ABS`u

A po co Ci ABS?? Onb tylko opóxnia hamowanie i tak naprawde jak ktoś umie jexdzić to ABS mu w tym tylko przeszkadza

Nio pogratulować, cieszy mnie takie podejście do sprawy pelen profesionalizm. Powodzonka w dalszych pracach!!!

Ja uwazam ze tarcze brembo to bardzo trafny zakup ale znajac Zoltara to i tak dopiero nas jeszcze zaskoczy

Cytat:
i wg mnie bez ABS`u...tak mocne tarcze...to zbedny wydatek w malcu...ktorego na dodatek Zolti chce odchudzic na maxa...
juz w malcu o seryjnej masie na komplecie z DF`a...kola sie blokuja...zbyt szybko

no widzisz , bo jakbys nie wiedzial skutecznosc hamowania to nie tylko tarcze i klocki. zawieszenie, geometria itd. co dokladnie widac chociazby w autkach z rur i plastiku wazacych po 700kg i 4 czy 6-tloczkowymi zaciskami i tarczami wielkosci niezlej pizzy. i wcale nie blokuja od razu kol jadac "na sankach" dalej... wiec nie zgadzam sie w tej kwestii

Cytat:
A po co Ci ABS?? Onb tylko opóxnia hamowanie i tak naprawde jak ktoś umie jexdzić to ABS mu w tym tylko przeszkadza

dokladnie, opoznia hamowanie i przynajmniej mnie cholernie przeszkadza, na szczescie bobek nie ma tego ukladu

Cytat:
Ja uwazam ze tarcze brembo to bardzo trafny zakup ale znajac Zoltara to i tak dopiero nas jeszcze zaskoczy

ha, sie wie

Poza tym jak sobie pomysle jakie stadko zrebakow beda musialy ujarzmic te tarcze w bobku Zoltara revision 2005 to wcale mi sie one za dobre nie wydaja

masakra naprawdę PROFI. co do hamulców, to wg mnie nie ma zbyt mocnych... jechałem kiedyś kawałek (dosłownie kawałek) cc700, które ma tarcze mniejsze chyba niż w sportasiu i hamulce zrobiły na mnie mega pozytywne wrażenie. nie chodzi tu o blokowanie kół - w moim maluszku praktycznie przy każdej prędkośći mogę zblokować koła (no przyznaję, że nie próbowałem przy 100, bo taką prędkość tylko na drogach osiągam w sumie, a nie chciałbym spowodować jakiegoś zamieszania na szosie ). po prostu tamte hamulce (cc700) mają dużo większy zakres czułości (nie wiem, jak to wyrazić). można znacznie lepiej regulować siłę hamowania koła. takie moje zdanie

Widynek może dlatego że tam jest servo

Zoltar mam takie pytanie: Co ta buda od eleganta robi w Twoim profilu?? co to jest? Coś z tym kombunujesz?

Ja też jestem pod wrażeniem te tarcze....szok chce to w malcu zobaczyć