| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
panoni opel omega A 2,6 zabrze | 2004-02-14 22:30:55 jesli moge coś podpowiedziec to proponował bym wyłożyć orginalną niekoniecznie ze sklepu w kabinie pomiędzy silnikiem a kabiną z OBU stron jesli chodzi o bagażnik to trudne do utrzymania ale jesli już to wystarczyło by powierzchnie pod kołem zapasowym i do okoła boki możesz też aletu byłbym ostrożniejszy Wystarczy moim zdaniem jak dasz pod koło o obok i środek i od strony silnika Gdzie kupić do wygłuszenia ? na szrocie z jakiś aut gdzie są duże kawałki za grosze to dadzą oni to wyzucają |
panoni opel omega A 2,6 zabrze | 2004-02-14 23:03:20 jesli moge coś podpowiedziec to proponował bym wyłożyć orginalną niekoniecznie ze sklepu w kabinie pomiędzy silnikiem a kabiną z OBU stron jesli chodzi o bagażnik to trudne do utrzymania ale jesli już to wystarczyło by powierzchnie pod kołem zapasowym i do okoła boki możesz też aletu byłbym ostrożniejszy Wystarczy moim zdaniem jak dasz pod koło o obok i środek i od strony silnika Gdzie kupić do wygłuszenia ? na szrocie z jakiś aut gdzie są duże kawałki za grosze to dadzą oni to wyzucają |
Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2004-02-15 18:32:49 zdejmi wykładzinę z podłogi,wywal stare maty.ja u siebie wywaliłem je po zalaniu auta,suszyłem wtedy wszystko przez tydzien,jeździłem tylko z dywanikami gumowymi,a wykładzina się suszyła w garazu.wrazenia niesamowite jesli masz zdrową podłoge,bez dziur,to mozesz na jakichs złączeniach dac silikonem uszczleniającym na wszelki wypadek.ja tak porobiłem u siebie,tyle ze wysmarowałem pól podłogi,bo miałem silikonu dużo.ostatnio zaglądąłem i jest suchutko. ja połozyłem wełnę mineralną rockwool.wyłozyłem całą podłogę,i pod tylna kanapą i oparciem.nie miałem czasu by wyłozyc między silnikiem a kabiną.Ale róznicę odrazu poczułem,auto się wyciszyło baaardzo |
Grzegorz2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Västerås/Sverige | 2004-02-15 21:35:13 Z silikonem do wszelkich robót blacharskich trzeba uważać. Ten najpopularniejszy jest z dużą zawartością kwasu ( chyba octowego) i potrafi znacząco przyspieszyć korozję metalu. Trzeba szukać takiego specjalnego - powinni w sklepie wiedzieć. ja nie mam pełnej wiedzy ... |
polen samara Katowice | 2004-02-15 22:47:16 mozna kupic orginalna do samary szumiizolacje (juz wycieta)na przod i tyl podlogi, ktora zaklada sie pod wykladzine. ja taka mialem zalozona.
|
Golem SYMPATYCZNY GOŚĆ firmówka Kia Picanto ... Czarna Białostocka | 2004-02-25 22:05:55 Istnieje taka izolacja która ma pewne zastosowanie w budownictwie nawet można to kupić ze specjalną przylepą taką w formie taśmy zdierasz i naklejasz.Bracia ostatnio robili wyciszenie w swoim seacie choć nie wiem po co tylko chyba po to bo tłumik buczy jak T34 na wolnych obrotach koszt za metr tej maty wychodzi niecale 3zł.Problem tylko w tym że nie wszyscy w budowlance to trzymają bo jest na to taki sobie zbyt.Sam szukam czegoś podobnego bo chce wyciszyc przedewszystkim miejsca po bokach bagażnika w ładnej>Tam jest banera pelna akustyki. |
Aro1979 Samara Łęczna | 2004-02-26 22:26:03 Witam
A nie wiesz przypadkiem jak się taka mata nazywa? Pozdrawiam |
![]() Bod Lada Samara Kraków | 2004-02-26 23:59:49 W sklepach dla tapicerów morzna kupić matę z włukniny o grubości 2cm na metry.Sam jej używałem do wiciszania,całą podłogę mam nią wyłorzoną i jest cicho. |
Aro1979 Samara Łęczna | 2004-02-27 17:47:57 Witam
JA bym wolał taką matę ale jakimś nieprzemakalnym tworzywem obłożoną, aby nic tam nie nasiąkało. POzdrawiam |
Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2004-02-28 00:21:48 ja uważam,ze lepiej zabezpieczyc to przed dostawaniem się wody,co z tego,ze nie namoknie,jak nad lub pod będzie woda i co innego będzie gnic.
Zanim połozymy wygłuszneie na podloge dokładnie wszystkie dziury załatac,zalepić,wysuszyc podłogę.wyłozyc wszystko dokładnie,tym czym chcemy. na wykładzine połozyć gumowe dywaniki,z "rantami" zeby woda naniesiona z butów,nie wyciekala w podłogę. to jednak nie zwalnia z "obowiązku" wyszuszenia auta latem na powietrzu,napewno nie zaszkodzi,moze tylko pomóc pzdr |