MotoNews.pl
11 Moja nowa samarka :) (39831/12) - PT

Moja nowa samarka :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kupiłem dziś "nową" samarkę. Miała być do 3 tys.złociszy i z gazem w dodatku 1,5 i trzydrzwiowa, a jest za 3,5 tys, bez gazu i 1.3 (ten silnik mnie najbardziej martwi bo marzylo mi sie więcej ). Ale za to finka i tak zdrowa ze wyglada prawie jak z salonu . Kolor jest niespotykany chyba jak na samary ( jasna zieleń). Ale kurde mi się tym dziwnie jeździ, zupelnie inaczej niż moją 5d . Acha , skrzynia jest czwórka , Zdjęcia załączam w moim profilu , tylko jedno wiedzcie - nie dam powiedzieć na nią złego słowa, (przynajmniej narazie)

Gerpi a co złego niby jest w 1,3? Chyba, że i zwijanie asfaltu planowałeś ;p. jak zdrowa jest to zajebiście. Sam w samarze na polibudzie, widzałem w bagażniku jednej dziure wielkości kierownicy. Dziwnie jak dziwnie się jeździ przyzwyczaisz sie ;].

Jeśli ktoś powie coś złego o samarce1,3 i 3d to i mnie się narazi napewno będziesz zadowolony jeździ się dosyć wygodniej niż w 5d takie jest moje odczucie (bez obrazy właściciele 5d )

No to świetnie, skrzynię zawsze możesz przełożyć - V do Samary nie jest towarem tak deficytowym jak do klasyka. Zresztę Ty przecież masz już jedną Samarkę - możesz z niej przełożyć (o ile tam była piątka).
No ale Samary widać poszły w górę bo w ostatnie wakację Paweł-Krakow sprzedał chyba w tej cenie 5D, 1,5, skrzynia V, alusy z całkiem niezłą blachą.
Pozdrawiam
andrzej

Gratuluję zakupu. Oby sprawowała sie jak najlepiej!

Gratulacje, szkoda tylko że ta skrzynie 4, ale zawsze można wymienić skrzynie i silnik - najważniejsza jest buda - wiem coś o tym!!!!!!!!

Dzięki chłopaki. Skrzyni 5 nie przełożę z dwóch powodów:- po pierwsze nie stać mnie na takie przełożenie bo i tak się zapożyczyłem na zakup , a sam nie umiem ; po wtóre- nie wiem czy warto bo w tamtej dwójka zgrzyta jak się wrzuca gwałtownie bieg więc sychronizatory pewnie zjechane na maksa. Jest jeszcze trzeci powód: pozbywam się jej na dniach i nie ma czasu na przekładki chyba . Chociaż muszę powiedzieć, że w piątce biegi wchodziły tak, że poezja, w czwórce nie jest to takie przyjemne , ale może przywyknę. Czy to taka uroda tych czwórek??

Dodam jeszcze,że żal mi starej samary, sporo wysłużyła. Sporo dzwonów razem przeżyliśmy . Szkoda mi też szyber dachu Ech, serce się kraje... Ale cóż, to było auto kupione z pieniędzy z wesela, małżeństwo się rozpadło więc może i czas pomnika tamtych czasów się pozbyć..Tu chwila zadumy...łezka...Nie po kobiecie, przez nią już dość płakałem

Cytat:
2004-02-19 20:33:29, Gerpi pisze:
(...)nie dam powiedzieć na nią złego słowa, (przynajmniej narazie)

em...hm... tego...ten...
no znaczek PL Ci odlazi

no dobra, zartowalem....
fajny kolorek i faktycznie wyglada zdrowo...
ale skrzynie to bym zmienil. Sam mam IV i strasznie mi dokucza (choc mam klasyke 1.5)... Jak masz piatke, w znanym stanie i sprawna - zmieniaj chlopie, nie zastanawiaj sie!!!! Nie bedziesz zalowal, a poniesiony wydatek z czasem zwroci sie w zaoszczedzonym paliwie.... no dobra, przesadzam... ale mnie szalenie piatki brakuje, zwlaszzca w trasie przy 140.... 300 kilometro jazdy i normalnie mam kaca jak po nielichej... maslance

fajna jest i wygląda na zadbaną
Jak Cię namierzę wKrakowie - będe trąbił
Pozdr
Paweł

NIECH NO KTÓRY TYLKO POWIE,ŻE KOLOR MAJTKOWY!!!!

.... A będzie miał trochę racji Ale takiej jeszcze nie widziałem

Gerpi, no to gratuluję zakupu. Fajnie, że chybiony zakup poprzedniej Samarki potraktowałeś tylko jako przypadek i jakiś zaniedbany egzemplarz i nie zniechęciłeś się przez to do łady, tylko kupiłeś drugą. Życzę, żebyś z tej łady już był zadowolony. Pozdrówka
Miły

LADNie wyglada i mam nadzieje ze LADNie bedzie sluzyc Stare sprawy do lamusa nalezy odstawic i terzaz nowa era LADNYCH furek Jak bede Cie mijal to tez zatrabie BA nawet swiatelkami pomrugam
Michał

No to jak zobaczysz białą Samarę, Która trąbi - to będę ja!
A co do zakupu - gratuluję! Osobiście przesiadłem się z 3d - na 5d i twierdzę, że 3d - jest ładniejsza, wygodniejsza, a silnik... no cóż teraz mam 1500 MPI, poprzednio 1300, ale była bardzo żwawa i mam duży szacunek do pojemności 1,3 - serio...
ze skrzynią 4 - faktycznie jest czasami ciężko, szczególnie powyżej 145 km/h, ale da się żyć...
Kolor majtkowy - nie no, jest wypas na maxa
Pozdrawiam

w pełnym blasku lampy kolor wygląda ,a jeśli chodzi o skrzynie to mam momenty że brakuje mi tej cztero biegowej przyśpisszenie miała troszkę lepsze no ale cóż zależy czy jeździś częściej po mieście czy trasy jak po mieście a trasy żadko to moim zdaniem nic niestracisz zostawiając IV
Cieszy mnie to co powiedział Piotr_Kraków że 3D jest wygodniejsza czyli niemam jakiś dziwnych odczuć .Jak będziesz miał zdjęcia w świetle dziennym to wstaw trzymaj się PANONI

Gratuluje zakupu
Kolorek faktycznie niespotykany w Samarkach - czyzby lakierowana ? Ja tez mam zielona tyle, ze 1,5 i 5d, ale swietnie wyglada wlasnie w tym kolorku Nie zmienilbym go zaden inny ! Zreszta wysle jutro w koncu fotki to zobaczycie
Mam nadzieje, ze bedzie Ci sie fajnie i przede wszystkim bezpiecznie jezdzilo Pozdrawiam !

Czy malowana?? Hmm, tak naprawdę nie wiem bo nie jestem w stanie ocenić, ale jeśli nie to trafiło mi się jak ślepej kurze ziarno bo jest zdrowiusienka. W profilu zamieściłem nowe fotki w świetle dziennym. Dzięki za gratulacje wszystkim, mam nadzieję, że tyyyylko jeeeździć .