MotoNews.pl

Opony letnie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zmieniłe dziś opony a wy kiedy zmieniacie?? Teraz ciężej się kręci kirą ale już się stęskniłem za alusami

No ja zmienilem przednie ale z wielosezonowych na letnie kormoran impulser 175/70 R13 ze "slynnych" D124

Ja zmienie jak dorwe jakiś ciekawy kąplecik za niedużą kase!! Jutro jade zobaczyć alufelgi z oponami 5szt. za 400zł!!!! Dostałem dzisiaj namiar i jade sprawdzić temat!!

Cytat:
2004-03-16 21:01:44, Halas13 pisze:
Ja zmienie jak dorwe jakiś ciekawy kąplecik za niedużą kase!! Jutro jade zobaczyć alufelgi z oponami 5szt. za 400zł!!!! Dostałem dzisiaj namiar i jade sprawdzić temat!!

Jakie to sa alusy 13'', 14'' i moze model znasz Wszyscy szykuja sie na pokaz mody na zlocie

ja juz tez planuje oponki zmienic bo mi sie serce kraje jak zimowki na zakretach piszcza

Nie znam modelu!! Jutro będe wszystko wiedział!!!

Może troche z innej beczki ale zmuszony jestem wymienic moje wysluzone opony debica vivo na: debica pasio lub kormoran impulser . Ktore lepiej wybrac ???

zdecydowanie impulsery passio sa miekkie i strasznie na zakretach uciekaja natomiast impulsery zarowno na mokrym jak i na suchym zayebiscie sie trzymaja

Gadałem z kumplem z serwisu oponiarskiego i szczerze mówił że Passio się bardzo szybko ścierają. Ja bym ci polecił oponki Barum model Brillantis lub inny,są dużo lepsze i o pare złotych droższe a niekiedy w tej samej cenie co Dębica. Ja ostatnio widziałem je za 140zł sztuka 165 R13

W Szczecinie za pasio 185/70/13 wolaja ok. 155 zł. a za impulsery ok. 145 zl na dzien dzisiejszy. Ogolnie to chodzi mi o to zeby podczas jazdy z predkascią ok 90-120 km/h nie szumialy tak jak te moje vivo z debicy

ja mam 4 nowe pasio 160zł za sztuke 185/40
wcześniej miałem całoroczne...i różnica jest znaczna.. na początku nie umiałem sie do nich przyzwyczaić teraz jest już nieco lepiej
a na zlocie dalej bede na zimówkach bo jeszcze sprawnościówke musze zaliczyć a nowych letnich troche szkoda

ja tez powoli sie rozglądam na 180/70/13 o indeksie predkości przynajmniej 190

190... jeszcze tyle polonezem nie jechałem...
a moje passio to oczywiście 185/70 taki drobny mistake

poczekam do poniedzialku bo prawdopodobnie w auto swiecie bedzie test opon i chyba bedzie tez mowa o impulserach i pasio zobacze co oni tam napisza na ten temat

nie wiem jak impulsery ale passio huczą przy dużych prędkościach no i nieco dziwnie sie zachowują..

Chłopaki uwierzcie mi Barum Brillantis!! Mój starszy to ma założone w swojej Felce i naprawde są rewelacyjne a tą opinie tylko potwierdził mi człowiek z serwisu!!

Ja mam holenderskie Maloya na przodzie były cały czas cholera chciałem kupić zimówki i jakoś kasy zabrakło nawet na używki a tył to trzeba wymienić i zrobie to chyba w weekenda

Ja już zmieniłem. Jak zawsze tylko na MICHELINach śmigam. MXT albo ENERGY, brakuje mi jednej MXT do kompletu i mam jedno ENERGY... no trudno.

W tym sezonie kupuję nowe oponki, bo tamte już dosyć... hm... tuningowe (bez bierznika) się zrobiły

a ja mam gole 15 niet gum bo niet kasy kuzwa a jest tak pieknie moze ktos mi da komplet 15?

to ja bym prosił od razu całego Poldka 96 1.6 gli moze ktos am niepotrzebnego i chciałby mi dać