MotoNews.pl

Dziwne obroty ...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Sprawdzalem ostatnio pare spraw na podnosniku platformowym i po zmierzeniu kata wyprzedzenia zaplonu po zmostkowaniu 2 stykow wyszlo ze obroty wachaja mi sie miedzy 690,695-700,710 obr/m.
Wachania niby bardzo male ale czy to objaw zuzytych kabli, swiec, albo czegos iinnego pytam bo bardzo mnie to ciekawi dlaczego tak sie dzieje i czy to normalne dla silnika.

Jak pragnę zdrowia i przespanej nocy...
CROOM! czy dasz spokój wreszcie temu samochodowi ??? !!! Koniecznie chcesz znaleźć jakąś usterkę ???
Przyjedź do mnie, zostaw mi auto na 15 minut i będziesz mial roboty, że ho,ho.
Wracając do tematu, zastanów się nad bezwładnością całego układu od wtrysków do lambdy i z powrotem.
Jeżeli takie wahania obrotów Cię zastanawiają w kierunku negatywnym, to lepiej odpuść sobie temat gazu, bo byś chyba ocipiał
Pozdro.

Ok mam to w dupie i basta.
pytam bo zastanowilo mnie to na marginesie temat spalania stukowego znowu wrocil mimo kata 10st. kur...
Na wiosne wymieniam sitenblocki i mysle nad poduchami bo cos mi sie tlucze z przodu chybva w okolicy silnika na lekko obciazonym silniku miedzy 2000-3000obr i nie wiem co to moze byc, poduchy, cos ze sprzeglem, albo jego tlumiki sam nie wiem ...

Perzan to sie zaczelo jak mi spec od toyoty wymienil sprzeglo i wyregulowal zawory, pamietasz.....;-(

Może nie dokręcili poduchy od skrzyni.
Ale takie coś mogą robić też te silentblocki.