Rozrząd po 60 czy po 120 ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie,

Mam niemiecką książkę i nie potrafię rozszyfrować czy rozrząd mam wymieniać po 60 tyś czy po 120 tyś.
Samochód to Omega B X25XE z 1999 roku od miesiąca w kraju.
Prośba o podpowiedź co zaleca producent a co zdrowy rozsądek

pozdrawiam
3

Wow 3 - ka co za zmiana...i tak nic się nie chwalisz, tylko ni z gruszki nie z pietruszki walisz o wymianie rozrządu w 2.5 mam nadzieję, że w marcu zademonstrujesz swój nowy nabytek .....
a'propos tematu.....120 tys ...???

Pozdrawiam

Robert

p.s. czy ta 2.5 będzie miała takie same zdolności pokonywania wszystkich przeszkód terenowych...... muzyki zawsze miło posłuchać

Bo ja taka skromna 3-ka jestem i tak tylko delikatnie w profilu opisik (narazie) zmieniłęm.

.. aaaaa na zlocik na pewno wpadnę

3

[ wiadomość edytowana przez: 3 dnia 2004-02-24 22:27:06 ]

[ wiadomość edytowana przez: 3 dnia 2004-02-24 22:56:08 ]

[ wiadomość edytowana przez: 3 dnia 2004-02-24 22:56:46 ]

Polecam co 60k km... Zreszta Opel skrocil czasy miedzy wymianami z tego co pamietam wlasnie ze 120 na 60.

Lepiej wydac ok 1000zl i miec to z grzywki niz robic dwie glowice

Ja bym zalecał wymiane co 60 tys )

Cześć, mnie też w serwisie powiedzieli tylko 60 tyś . nic więcej !!!!!!!!!!!! No reszta na własne ryzyko.

co 60tyś -3- tylko i wyłącznie !!!

po zmianach w ?? chyba 97' ?? (99' napewno jest po zmianach ) co 120 kkm ale dać za to głowy nie dam

mniemam, że filtr oleju masz w postaci wkładu a nie całej puszki ?? ??

Cytat:
mniemam, że filtr oleju masz w postaci wkładu a nie całej puszki

TAK

Co 60kkm. Nie oszczedzaj na tym. Zerwanie paska boli... (wiem to z doswiadczenia z moja dawna Integra... ).

Nabywajac auto (kupowalem od dealera, ktory sprzedawal je jako nowe), i chcac miec spokojny sen, kazalem wymienic pasek, mimo ze auto mialo wymiane przy 55kkm, a przy moim zakupie 91kkm.

Przy wymianie paska oczywiscie trzeba jeszcze wymienic rolki.