MotoNews.pl

Wkoncu dostalem strumienice dolotowa do 125p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dostałem od Lecha strumienice dolotową do swojego DFa . Niebawem będziemy testować jak to chodzi. Jest to strumienica bardzo podobna do tej z malucha. Przynajmniej wygląda że na takim samym patencie. Zobaczmy jak się sprawdzi w dużym.

PS Filtr ze zwyklego 125p pasuje do puszki z DOHC ?!

Fotki thnx to Yaro
Strumienica thnx to Simon_126

Weglarski wie co robi

mialem okazje pobawic sie strumienica ktora aktualnie teraz ma u siebie evil i jest bardzo milutka

Skoro o strumienicach mowa, to ma może toś z Was do sprzedania strunę do baba??Chętnie się takową zaopiekuję!!

gratuluje zakupu.
filtr pasuje ,ale na ''polski'' gażnik obódowa filtra ze 131/132 chyba ci nie podpasuje bo rozstaw szpilek w gażniku jest inny, chyba że gażnik tez masz ze 131/132
z tego co pamiętam to masz LPG, napisz jak te żeczy mają sie do siebie(gaz i strumienica), bo u mnie jak ma zo dużo pow. to na gazie zdycha...

Simon moge ci dac namaiar na faceta który ode mnei kupil.
Tez sie napalił jak szczerbaty na suchary a potem splanował głowice odlezył koło i chyba sprzedaje....
Daruj ją sobie chyba ze masz silnik serie ...

Simon moge ci dac namaiar na faceta który ode mnei kupil.
Tez sie napalił jak szczerbaty na suchary a potem splanował głowice odlezył koło i chyba sprzedaje....
Daruj ją sobie chyba ze masz silnik serie ...

Nie kupiłem jej tylko dostalem
Podobno jezdzila w polonezie z taką obudową filtra i nie było problemu. Jak nie będzie pasować to najwyżej będzie na sprzedaż do 2.0 czy 1.6

ale taka strumienica kosztuje? i gdzie cos takeigo mozna dostac?

Cytat:
2003-11-24 20:37:58, Samael pisze:
ale taka strumienica kosztuje? i gdzie cos takeigo mozna dostac?

strumienica kosztuje ok. 150zł ( może troche więcej ! ). Można ją kupić u Lecha Węglarskiego na magsport.republika.pl . Wszystko zamawia się za pośrednictwem emaila ! Strona jest niestety strasznie uboga jeśli chodzi o informacje

Mam nadzieje że będzie śmigać . Cieszę się że mogłem pomóc.

Czuczu!! Czyli co?? Nie ma sensu wydawać kasy na strunę?? Mój silniczek seryjny ma już tylko wałek ale też już nie długo Lepiej pozostać przy rurce z 600??

No sliczne urzadzonko Czekamy na wrazenia z jazdy i jak to ma sie do gazu . Leszek swoj chłop

Laik reaktywacja .
Jak się montuje taka strumienice ? Do czego wpinac tą boczną rurkę ?

Gregor tutaj się wypowiedz....

PROSZĘ BARDZO BO TAM TEŻ ZABLOKOWALI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Po pierwsze :
-jeżeli temat się rozwija to po co go blokować
Po drugie jeżeli klepiemy to samo co wcześniej to blokujcie, ale czasy się zmieniają i myśl techniczna również
A propo strumienicy, czy poruszany wcześniej wątek, miał w odpowiedzi badania na hamowni???????
Bo jak tylko Inż Pachoń wynalazł strumienicę dolotu i nie tylko miałem okazję obserwować ich badanie i rezultaty były dosyć ważne. Tylko w specyficznych warunkach tzn: pogoda, ciśnienie atmosferyczne, rodzaj paliwa, temperatura zewnętrzna.....
Strumienica daję max 2 % przyrostu momentu obrotowego!!!!!!!!!!!!!! O ile te dobre warunki się skompensują!!!!
Jeżeli nie to spadek wartości momentu sięga 8-10%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Przestrzegam zatem przed kupowaniem różnych strumienic dolotu.
Jakie by one nie były. Co innego strumienica wydechu-ale to osobny temat
Sam osobiście badałem rózne strumienice, efekty żadne!!!!!!!!!!!!
Co innego JONIZATOR-ale o tym zawcześnie by pisać

-----------------

A co to jest ten jonizator???
Bo to siakieś nowe

pewnie jakas szatanska szkrynka w ktorej sa zamkniete pieruny jasne i jonizuja powietrze swoimi wyladowaniami

To pewnie fachowa nazwa magnetyzera

No wlasnie, strumka dolotu - warto wogole do malca? Bo rozne chodza opinie...

Mialem ta zdolotem bocznym czarna wdowa.
Cieszylem sie jak kupilem - jeszcze bardziej jak sprzedałem
Na porobionym silniku nie opłacało sie jej miec - a za 150 zł które dostałem za nią mozna było troche kupic rzeczy ....

Magnetzery to LIPPPPAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pytanie Co to jest jonizacja?
Odp. Jonizacja zjawisko odkrywania elektronów od atomu. W jego wyniku z obojętnego elektrycznie atomu powstaje naładowany dodatnio jon i swobodne elektrony.
I to jest bardzo ciekawe zjawisko wystepujące np podczas ostrej burzy z piorunami
A Ja posiadałem takie urządzonko zamontowane w PF 126, dosyć duże i cięzki bo od samolotu MIG-21

Efekty zdumiewające, tylko proszę się nie śmiać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

[ wiadomość edytowana przez: Gregor125 dnia 2005-02-10 17:18:56 ]