Filtr powietrza PiperCross

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam forumowiczów.

Czy ktoś wi egdzie można kupić to cudo we Wrocku ??

A moze ktos używa i zechciał by podzielić się opiniami ??

W Jackim kiedys były.. ogolnie stozek w slabym wolnossacym aucie tylko pogarsza osiągi ;] ale dzięk jest miodny

ja mam w swoim i dosc dobrze mi smiga .. osiagi sie polepszyly na beznynce smiga pieknie .. tak samo jak i na gazie

OOO - no ja mam silnik 1,4 więc prosze o sprecyzowanie tego pogarszania osiągów ....

Ale dlaczego miało by sie tak dziać ?? Mozna przeciez regulowac ile powietzra jest wpychane do układu ?? Osobno dla gazoliny i benzinki. To jak to jest panowie z tym przymuleniem pojazdu ??

filtr stożkowy (wg tego co sie kiedyś dowiadywałem) zmienia charakterystyki zoptymalizowanego przez fabryke ciśnienia dolotowego i pogarsza rozpędzanie z niskich obrotów. W efekcie mamy do czynienia z taką sytuacją jak w hondzie civic type-R... poniżej 5000rpm nie ma rewelacji...
stożki powstały do sportu, a tam auto nawet nie ruszy z miejsca jak nie ma tych 3000rpm... tak ma niestety
ja mam 1,2 16V i po wyjęciu stożka jeździ lepiej. teraz jezeli bym miał coś kombinować, to najwyzej na wkładke sie skusze

[ wiadomość edytowana przez: hator dnia 2004-02-23 07:55:20 ]

tej...to do mojego 1.3???? może być??? pogorszy mi warunki pracy???

nie musi, ale może... w małych silnikach nie ma sensu zakładać stożka, jeżeli ci nie zależy tylko na dźwieku.

do ilu jest mały?

ciekawe pytanie... wg mnie małe to sa ponizej 1,8

aha...no to okey

Małe, to poniżej 3 litrów 5,7 to jest średni

w sumie ja tez nie mam super duzego silnika.. moj jest taki sredni .. daje rade .. zauwazylem ze przy wyszych obrotach ladnie sie zbiera .. nie mam obrotomierza wiec go nie piluje... co do gazu to mam wyregolowany do tego filtra gazniczek smiga pieknie ... chodz teraz w zime troche gorzej sie jezdzi bo dlugo sie silnik nagrzewa

jak wyciagnalem stozek i zalozylem zwykla wkladke to zauwazylem spadek elastycznosci samochodu .. troche jakos gorzej mi sie jezdzilo ..

[ wiadomość edytowana przez: hubiii dnia 2004-02-26 10:57:04 ]

[ wiadomość edytowana przez: hubiii dnia 2004-02-26 11:02:38 ]

to gdzie można nabyć taki filterek we wrocku? Wilku Ty coś wspominałeś??? chyba nie?