MotoNews.pl
3 2.6i - filtr paliwa i regulacja zaworow (40627/0) - PT

2.6i - filtr paliwa i regulacja zaworow

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam gdzie znajduje sie filtr paliwa bo odnosze sie z proba wymiany i drogie jakie sa wlasciwosci do regulacji zaworow o ile sie reguluje

chyba sie nie reguluje,a filtr jes pod autem kolo zbiornika z paliwem.

Zawory sie reguluje,lecz tylko te wydechowe,ssace sa na popkach hydtraulicznych,ile masz juz przejechane na oleju? Hmm? Ja mialem problem z cykajacym zaworkiem,wystarczylo wymienic olej na nowy,zapomnialem,ze mialem juz przejechane 10tys km. na nim,a w dodatku na Lotosie,wstyd sie przyznac,ale nawet niepamietam,jakim cudem zostal wlany taki szajs. "Jezdzisz na Lotosie? To masz sie ku Tosie"!! Teraz zalewam go Oplowkim mineralem GM,drogo,ale warto.

Filtr paliwa jest kolo samego baku, chyba po stronie kierowcy.
A co do zaworów to niewiem bo nigdy nawet niewidzialem 2.6 na zywo, ale jezeli ci cykają a są hyrauliczne to wymień olej - napewno pomoże.

Cytat:
2004-03-01 22:39:06, mario26DR pisze:
Zawory sie reguluje,lecz tylko te wydechowe,ssace sa na popkach hydtraulicznych,ile masz juz przejechane na oleju? Hmm? Ja mialem problem z cykajacym zaworkiem,wystarczylo wymienic olej na nowy,zapomnialem,ze mialem juz przejechane 10tys km. na nim,a w dodatku na Lotosie,wstyd sie przyznac,ale nawet niepamietam,jakim cudem zostal wlany taki szajs. "Jezdzisz na Lotosie? To masz sie ku Tosie"!! Teraz zalewam go Oplowkim mineralem GM,drogo,ale warto.

Mario z Lotosem nie jest tak źle jak piszesz.
Mam kolegę, który tam pracuje.
Jedyną jego wadą było pienienie się przy wysokich tempraturach
teraz jest ok.
A olej w samochodzie, który dużo jeździ po miesicie to się zmienia co 8 tys km.

Moze i masz racje brachu,Moj przejechany lotos po 10tys,wygladal jak smola nierektyfikowana.Odzalowalem 5,5litra i kupilem mineralke by riginal Opel,nie ma co,maszyna zasluzyla.Zaworki po wymianie ucichly. Kurcze teraz tylko jezdzic i jezdzic. Wymienilem filterek paliwa tak przy okazji,kurde nie ta sama maszyna,teraz to ciagnie.Pozdrawiam.