Brak benzyny...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
no wiec w piatek mialem mala przygode przesadzilem z rezerwa i mi wysiadl samochod musialem isc na kilometrowy sapcer na stacje i spowrotem hehe nei polecam bo to bylo zadupie ciemno zimni ehhh

mam pytanie czy po czyms takim cos moze sie przestawic??
jakies zawory czy cos innego????

to juz moja druga taka przygoda ale wtedy byl to cc wiec zupelnie inna budowa silnika....

Znajomy kiedyś tak zrobił z Nexią i musiał wymieniać pompę paliwową (~1K zł )

ja wlalem beznyne odpalilem i pojechalem

eh te toyoty

Mogła zaciągnąć syfu z dna zbiornika
Wmiana filtra paliwa "should do" Oczywiście gdybyś miał kłopoty z pracą silnika.

Wypraszam sobie...
Wysuszyłem kiedyś swoją Nexie do ostatniej kropli. Pan taksówkarz przywiózł benzynkę, wlał, ja ospaliłem i pojechałem sobie heh...
Nexia to najlepszy Koreańczyk na rynku i już.

Cytat:
2004-03-14 15:46:08, carewicz pisze:
Wypraszam sobie...
Wysuszyłem kiedyś swoją Nexie do ostatniej kropli. Pan taksówkarz przywiózł benzynkę, wlał, ja ospaliłem i pojechałem sobie heh...
Nexia to najlepszy Koreańczyk na rynku i już.

Tak .. a świstak siedzi i zawija w te sreberka A tak na poważnie to zależy od szczęścia. Za pierwszym razem też mu się skończyło na spacerze z karnisterkiem. Ale za drugim niestety ... pompa do wymiany.

Hmm ten cholerny wskaznik paliwa w Yarisie to chyba jakas pomylka - ja wysusyzlem swojego trzy razy - i narazie chodzi jak szwajcarski zegarek - wiec nie ma sie czym martwic

Cytat:
2004-03-14 16:15:31, El_Chueco pisze:
Hmm ten cholerny wskaznik paliwa w Yarisie to chyba jakas pomylka - ja wysusyzlem swojego trzy razy - i narazie chodzi jak szwajcarski zegarek - wiec nie ma sie czym martwic

W końcu Toyota to nie Daewoo Ale ja i tak wolę nie ryzykować i jak tylko zaświeci mi się rezerwa kieruję się na stację benzynową.

A czy w Yarku jest żolta lampka ? U mnie się jeszcze nie zapaliła

tOYOTKO JEZELI jedziesz na rezerwie to pali ci się ostatnio "kreska" i pulsuje
to oznaka rezerwy
u mnie zapala się po przejechaniu 600km i wtedy kierunek stacja i tankuje 35 literków
1. tanku 35
2. tanku 35,11
3. tanku 35,71

no i wlasnei ta rezerwa jest do bani!! bo pali sie i nigdy nei wiadomo czy stanie za 60 czy na 100 ;]

a jak sie jedzie od razu na staje to sie okazuje ze jeszce 10 l w baku

Przy jednym stylu jazdy przejedziesz 100 a przy drugimn tylko 20. Rezerwa jest orientacyjna zaala się przy pewnym poziomie paliwa w zbiorniku. A nikt nie wie jak będziesz jeździł

Jeśłi masz nowe auto i Toyota Euro Care (czy inny pakiet Toyoty), to kiedy zabraknie paliwka wystarczy do nich zadzwonić i mają Ci ją przywieźć !!!!! Płacisz wtedy tylko za paliwo wg. rachunku.

E tam lepiej tankować tak aby nie zabrakło

jak zawsze samem madrale

Krasnal, robisz 600 km do rezerwy po mieście ?!

Jak u mnie zaczna mrugać ostatni pasek, to resetuję licznik B kilometrów i zakładam, że kiedy ww pokaże 100 km to będzie stop.
Lepiej nie doprowadzać do sytuacji zupełnego wyssania paliwka. Pompa paliwa (jej napęd) chłodzi się właśnie pompowaną benzyną, a więc na rezerwie się przegrzewa, a kiedy pracuje na sucho to już zupełny hardcore. Poza tym jak słusznie ktoś napisał na dnie zbiornika gromadzi sie woda i ciężkie frakcje które zassane robią szkodę (ale to raczej nie dotyczy nowych aut).
Poza tym, podobnie jak z odcięciem zapłonu, lepiej nie kręcić silnika pod obciążeniem bez zapłonu w cylindrach - bardzo się od tego zużywa silnik.

no wlasnei krasnal nei sciemniaj...jak to mozliwe zeby przejechac 600 km i miec 10 litrow w baku jeszcze

ja tez tak robie ze jak zapala sie rezerwa to kasuje licznik do zera...ale u mnei silnik sie wylaczyl po przejechaniu 80

ja przejeżdżam 6 stówek i jest to absolutny opór przy absolutnie oszczędnej jeździe (w okolicach zielonej lampki) na 60 litrowym baku i nic już na bank w nim nie mieszka wtedy .Przy kacie ze 2 litry więcej nawet a na gazie 13l/100
pozdrawiam...

Jak zwykle zwięźle i na temat: "NO COMMENT"

PS Częściejsze takie akcje i pompę szlak trafi (nie jest pompą paliwowo-powietrzną żeby mogła pracować na sucho bez obciażenia...)

RESPEKT!!!!

Jha na zbiorniku robię maksymalnie 400 km po wawie