Strzelanie VW Golf 2.0 GTI 94 rok

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
problem jest nastepujacy autko jak wyzej numer silnika 2E445 instalacja na urzadzonku STG 50 , mikser Lovato , objawy sa takie ze autko strzlea po dodaniu gazu oczywiscie dzieje sie to na zimnym jak i rozgrzanym silniku zupelelnie przypadkowo czasami w trakcie ostrej jazdy a czasami w trakcie powolnej jazdy i wyskakuje mi oslona przeciwwybuchowa i dodatkowa dwa weze. Instalatorzy polecili wymienic swiece - wymienilem obecnie sa NGK 3 elektrodowe o szczelinie 8 mm filtr powietrza wymieniony juz na poczatku autko strzela nadal .Polecili wymienic palec i kopulke - wiec wymienilem na oryginalnego Bosha - objaw nadal ten sam , dodam jeszce ze wymieniony jest takze rozrzad tuz przed instalacja gazu tj jakies dwa dni wczensiej , a i dodam jeszce ze na beznzynei autko idzie tak jak potrzeba zrywne itd. Obecne radza mi zrobic dwie rzeaczy zdjac oslonki z kabli te metalowe i zmniejszyc przerwy na swiecach do 6 mm ja sie na tym nie znam ale moj brat twierdzi ze oslonki nic nie dadza a wy jak myslicie co moze byc powodem tego i czy zalecenia ich dadza cos czy nie

Arek

Czasem te oslonki potrafia przeszkadzac, a czy te swiece trzyelektrodowe sa w serii? Jesli nie to sprobuj z seria... to chodzi najlepiej

Coz tzn czy sa z serri ja niestety nie jestem z branzy i nie wiem co to znaczy ale powiem tak wszystkie kupilem jenorazowo w jednym pudelku wszystki sa nowe i NGK dobierane pod silnik z katalogu NGK i katalogu autodata

Arek

Przy gazie lepiej sie trzymac tradycyjnych modeli swiec.Pozostan przy NGK lub ND 1-no elektrodowych.Nie napisales kiedy ale domyslam sie ze strzal nastepuje podczas gwaltowniejszego przyspieszenia na niskim biegu.Postaraj sie wzbogacic mieszanke gazowa i zrob jazde probna jadac tak samo jak wtedy kiedy Ci strzelilo w kolektor.Napisz czy dolo to jakis efekt.
Sprawdz jesli mozesz dla pewnosci luzy zaworowe.Jezeli nie masz przebicia na przewodach WN to jedynie musisz miec cofniecie plomienia z komory spalania.

Witaj

tak jak napisales strzal nastepuje w przypadku dluzszego obciazenia silnka np wlasnie podczas dodania gwaltownie gazu , co do swiec to faktycznie moze kupie jednoelektrodowe aczkolwiek szkoda mi tych bo sa nowe przewody co prawda mam uzywane i chyba musialbym je wymienic , jak wymienie to napisze czy cos sie zmienilo . Ktos poradzil mi zeby zmniejszyc przerwe na swiecach o 0,1 do 0,3 mm nie wiem czy to cos da ale zobaczymy

Co do luzow na zawarocha to nic nie zrobie to sa hydrauliczne zawory samoregulajace

Pozdrawiam arek

Kiedy miałeś ostatni raz przegląd instalacji gazowej?
Znajomemu częst strzela w kolektorze, lecz jest tego świadom, że zrobił nad programowo 20 tys. i musi zrobić przegląd okresowy z wszelkimi rególacjami instalacji.

czesc ta instalacja jest nowiutenka nie ma nawet 1000 km

to masz16 zaworowy czy normalny 8 zaworowy L -Jetronik

8 zaworową o mocy 110 KM